kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ünlü kadınlar bu ayakkabıya tapıyor
Ünlü kadınlar bu ayakkabıya tapıyor
Artık 'moda' İstanbul
Fuara tekstil devleri de geliyor

Dostlar bile ayağa bakacak

Artık ne giydiğiniz kadar, hangi marka ayakkabı giydiğiniz de önemli. Kadınlar şimdi bu ayakkabıların peşinde koşuyor... İstanbul'da 3-5 Ağustos'ta moda rüzgârı esecek....

Tasarım ayakkabılar gözde
Hollywood yıldızlarının son tutkusu tasarım ayakkabılar. Sarah Jessica Parker, Madonna ve Gywneth Paltrow gibi ünlülerin ayağından çıkarmadığı marka ayakkabılar artık Türkiye'de de satılmaya başladı.

Artık İstanbul moda
İstanbul Fashion Festival'in ikincisi 3-5 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Uluslararası firmaların katılacağı etkinlikle moda dünyasında gözler Türkiye'ye çevrilecek.



Ünlü kadınlar bu ayakkabıya tapıyor

Ünlü Fransız ayakkabı tasarımcısı Christian Louboutin'in meraklısı çok. Yurtdışında satıldığı her mağazada birkaç günde tükenen markanın ayakkabıları, artık Türkiye'de de satılıyor.

Kadınların ayakkabı tutkusu bir başka. Ama Christian Louboutin ayakkabıların tutkunu olmak bambaşka.. Kırmızı tabanlı birbirinden seksi ayakkabıları tutkudan öte, bağımlılık yapıyor. Sarah Jessica Parker, Madonna, Gwyneth Paltrow, Halle Berry bu adama tapıyor. Bana kalırsa her kadının gönlünde bir Louboutin ayakkabı yatıyor... Markanın yaratıcısı Christian Louboutin, kadınların kendilerini ayakkabılarıyla ifade ettiklerine inanıyor. Louboutin'in ayakkabılara olan aşkı, gençlik yıllarında annesi ve üç kız kardeşiyle Paris'te gittiği bir müzede Asya ve Afrika el sanatıyla tasarlanmış yüksek topuklu kırmızı bir ayakkabı görmesiyle başlamış. O günden sonra da hep yüksek topuklu (stiletto) ayakkabılar çizmiş. 18 yaşından itibaren Charles Jordan, Yves Saint Lauren ve Roger Vivien'gibi büyük modaevleriyle çalışan Louboutin, 1991'de Paris'te kendi mağazasını açmış.

EMİN ADIMLAR
Ünlü tasarımcı, "Her şeyi kadınları daha seksi ve güzel göstermek için yapıyorum. Bacaklarını olabildiğince uzun göstermeye çalışıyorum. Bana göre yüksek topuk, kadının vücuduyla konuşması ve belli bir tavıra sahip olmasını sağlıyor. Vücudundan emin olan feminen bir tavır," diyor. Gerçekten de birçokları için Louboutin giymek daha emin adımlar atmak gibi. Belki de tabanındaki kırmızıdan! Tasarımcı bir anlamda imzasını koyduğu tüm ayakkabılarının tabanını kırmızı yapıyor. Tabandaki kırmızıyı 'yeşil ışık' diye ifade ediyor; "Bir kadın sizden uzaklaşırken hareket tarzına, yürüyüşüne ve ayakkabısına bakarsınız. Ayakkabısının altı kırmızı olduğu için de hiç unutmazsınız. O kırmızı taban erkeklerin hafızasında yer eder," diyor. Bahçe peysajı da yapan Christian Louboutin, 1940 ve 50'lerin filmlerine hayran. Koleksiyonlarında yüksek topuklu ayakkabılar dışında, düz modellere de yer veriyor. Geçtiğimiz yıl bir de çanta koleksiyonu hazırladı. Ama erkekler için asla bir şey tasarlamayacağını söylüyor. İster jeaninizin, ister gece elbisenizin altına giyebileceğiniz Louboutinler, ortalama 500 dolara satılıyor. 150 milyon dolarlık ciro ile Paris, New York, Londra, Moskova ve Los Angeles'ta mağazaları var. Ayrıca birçok büyük mağaza zincirlerinde de koleksiyonlarını bulmak mümkün. Bugünden itibaren Beymen mağazalarında da satışa sunulacak Christian Louboutin ayakkabılar için bekleme listelerine şimdiden yazılmanızı tavsiye ederiz!

ESRA ÇORUH

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Çocuk programı deyip geçmeyin
 İsimsiz futbol kahramanları
 Sahibinin sesi budur!
 90 santimetrelik Barbie bebekler
 Sırrını klarnetine söyledi
 'Başkası olsa gidemezdi'
 Ada, dul kadın ve yalnızlık
 Yalnız olmak hiç kolay değil
 'Tutku, yaşla şiddete dönüşür'
 Saatiniz kaç pırlantalı?
 'Tonton Osman'dan vazgeçmem!'
 Türkiye sınıf olsaydı adı Hababam olurdu
 Beykoz gönüllülerinin isyanı
 Asi çocuk kadınları yine seksi gösterecek
 Turistler için hediyelik İstanbul tişörtleri
 Kartondan ayakkabılar
 Ünlüler ondan vazgeçmiyor
 Cildiniz ekmekle güzelleşsin
 'Yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı art niyetli'
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ALİ POYRAZOĞLU
Siyasetin önünü açacak tek yol: Futbol
Geçen hafta...
Tarihi köşkte ızgara keyfi
Erenköy'deki Ethemefendi 36, bahçesinde kestane ağaçlarının bulunduğu, zengin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.