kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mehmet Barlas @ SABAH
SMS:
4122-MB MESAJ
 
Zapsu'nun bacakları nasıl ayrılacak?
İçki de var, kadın personel de

Zapsu'nun bacakları nasıl ayrılacak?

Sabah'ın Dış Haberler Servisi'nin hazırladığı bir haber vardı dün 4'üncü sayfada. Buna göre erkekler açken kilolu olan kadınları daha seksi buluyormuş. Haberin tümü de şöyleydi:
İngiltere'nin Liverpool Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma erkeklerin açken kilolu kadınları daha seksi bulduğunu ortaya çıkardı. Uzmanlar 60 gönüllüden bir kısmını "tıka basa" doyururken bir kısmının aç olarak testlere katılmasını istedi. Daha sonra onlara bir çok kadının fotoğrafları gösterildi. Aç kalan erkekler tereddüt etmeden listedeki bütün kilolu kadınlara " çekici" derken, tok olanlar zayıf olanları tercih etti.
Dün sabah bir grup arkadaşla birlikte gazetelere göz atarken, içimizden biri bu haberi yüksek sesle hepimize okudu. Ondan sonra bu haberi değişik biçimde yorumlamaya çalışan her kafadan farklı sesler çıktı.
Biri bunu insanların geçmişindeki yamyamlığa bağladı. Aç erkeklerin toplu kadınları sevmek için değil, yemek için ilgi duymuş olabileceklerini ileri sürdü. Bir başkası ise, "Benim karnım tokken de toplu kadınlara daha fazla ilgi duyarım" diyerek, olayın açlık veya tokluktan değil, her erkeğin farklı beğenilerinin olmasından kaynaklandığını söyledi. Bir arkadaş da, Padişah Deli İbrahim'in (1615-1648) nasıl İbşir Paşa'nın çok şişman karısına göz diktiğini ve bunu üzerine Paşa'nın devlete isyan edip Celali olduğunu hatırlatırken, "Demek Padişah da açmış" dedi.
Kısacası, çeşitli yurt ve dünya olaylarının yer aldığı gazetelerdeki sayısız haberden, sadece bunun üzerinde tartıştı benim de içinde bulunduğum topluluk.
Sabah'taki haberin kaynağı olan BBC'nin internet sitesinde, bu araştırma hakkında daha geniş bilgiler veriliyordu. Örneğin yokluklar içinde yaşayan Güney Pasifik'teki ada yerlileri de şişman kadınları el üstünde tutarlarmış. Bilim adamlarına göre bunun nedeni, nesilleri tükenebilir endişesindeki yerlilerin, şişman kadınları daha sağlıklı ve daha doğurgan görmeleriymiş. Bunun gibi içinde bulunulan ortam ve mesela kentlilik, zayıf ya da toplu olmayı öne itermiş.

ZAPSU'NUN
BACAĞI
Bu haber üzerine uzun uzun tartıştıktan sonra, aramızdan bir diğeri, yine Sabah'taki bir başka haberi yüksek sesle okudu bize.
Bu haberde, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Giresun'daki konuşmasında, "Gelir gelmez yapacağımız ilk şey Cüneyt Zapsu'yu oradan atacağız. Fındıkçı, sizin adamınız, devlet adına dışarıda fındık fiyatına karışamayacak. Bacağını ayırırız onun. İş artık çığrından çıktı" dediği anlatılıyordu.
Biraz evvel aç erkeklerin toplu kadınlara neden daha fazla ilgi duyduğunu uzun uzun tartışan topluluk, bu defa da Deniz Baykal'ın " Gelir gelmez" Cüneyt Zapsu'nun bacağını nasıl ayıracağını tartışmaya başlamıştı.
Gelenekleri ve töreleri çok iyi bildiğini hep vurgulayan bir arkadaş, "Baykal bu bacak ayırma alışkanlığını, zifaftaki kedi bacağını ayırma töresinden edinmiş olmalı" dedi. Onun anlattığına göre evlilikte erkek egemen olmaya karar verdiği zaman, zifaf gecesinde bir kediyi bacaklarından tutup ikiye ayırır ve gelinin gözünü ilk geceden başlayarak korkuturmuş.
Bir başkası ise, Baykal'ın Antalyalı olduğunu hatırlatıp, "O yörede böyle bir töre yok. Baykal bacak ayırmayı herhalde Orta Anadolu Solu'ndan alıp, sosyal demokrasinin bünyesine katmıştır" diye konuştu.
Kısacası bir yaz sabahının tatil ortamında, gazete okurlarının nelere daha fazla ilgi duyduklarına tanık oldum. Konu Türkbükü güzellerinin tangalarına geldiği sırada, bu yazıyı yazmak için, aralarından ayrıldım.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hem Ortadoğulu, hem de Avrupalı olmak...   / 29-07-2006
 TIR filoları ile THY filoları karıştırılmamalı...   / 28-07-2006
 Olayları anlamak için birden fazla bakış açısı vardır   / 27-07-2006
 İlişkiler çeşit çeşittir, zekâ ise türlü türlüdür   / 26-07-2006
 Batılı olmanın ölçüsü Başkan Bush değildir   / 25-07-2006
 Evren ve Demirel'den dış politika dersleri...   / 24-07-2006
 Doğaya karşı çöpleri mi korumalıyız?   / 23-07-2006
 Ortadoğu'da rüya görmek bile tehlikeli   / 22-07-2006
 Ne olacak bu memleketin hali ve risk meselesi   / 21-07-2006
 Hangi Washington ve hangi Ankara?   / 20-07-2006
YILMAZ ÖZDİL
Al sana anket (2)
Dün...
Gazetelerde çıkan kamuoyu...
ERGUN BABAHAN
Araplar ve Osmanlı
Türk medyası bir süredir Lübnan ve...
MEHMET BARLAS
Zapsu'nun bacakları nasıl ayrılacak?
Sabah'ın Dış...
UMUR TALU
Tamam da, neyi?
Terörün kahpe mayınları can alıp...
FATİH ALTAYLI
EHP Programı gerekli
Geçen haftanın en önemli haberi...
ERDAL ŞAFAK
Mutluluk
"Sen mutluluğun resmini...
Türk doktor emaille 40 hastayı kurtardı
Lübnanlı doktor, böbrek hastalarının diyaliz malzemesi kalmadığını...
Çekilme beklenirken ABD asker artırıyor
Irak'tan ne zaman çekileceğine dair bir plan açıklaması için...
Gurbette süper derbi
Gurbette süper derbi
2005-06 Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası sahibi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu