kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DVD ekranı
DVD ekranı

Walk the Line (Sınırları Aşmak, Tiglon)
Film: Her şey Folsom Cezaevi'nde başlıyor. Gençliğinde oradan esinlenerek ilk bestelerini yapan büyük güneyli ozan Johnny Cash, trajik bir hayat yaşadı. Kardeşini çok küçük yaşta kaybetti ve hep suçluluk duydu. Şarkıcı June Carter'a âşık oldu, ama ikisi de evliydi... Cash'i oynayan Joaquin Phoenix inanılması güç bir performans sergiliyor. DVD: Film iki ayrı DVD versiyonuyla piyasada. Tek diskli olanında bonus malzeme yok. İki diskli olanı ise dolgun: Mangold'la söyleşi ve yorumlar, silinmiş sahneler, Johhny Cash Jukebox (yani parçaları), Folsom: Cash ve Geri Dönüş başlıklı cezaevi belgeseli, Ateş Çemberi: Johnny ve June'un Tutkusu, Cash Olmak / Carter Olmak başlıklı iki portre, Cash'in inançları, Siyahlar Giyen Adamı Kutlamak: Walk the Line'ın Yapımı belgeseli mevcut.

Restless Souls
(Huzursuz Ruhlar, Sony Pictures)
Film: Benzerlerine esin kaynağı olan bu film, banliyölere yerleşip de "Oh be, huzur," diyen vatandaşlarımızı diken üstünde yaşatmaya aday. Danimarka'da efendi gibi şehirde otururken rahat batınca Glamstrup adlı sıkıcı banliyöde eski bir eve yerleşen Signe ve Tommy ile kızları Bianca "oh be!" bile diyemeden, ev garip hadiselere sahne olmaya başlar. Meyveler hızla çürür, sesler çıkar, Bianca "Bu evde Oliver adlı bir oyun arkadaşım var!" diye tutturur. Medyum çağrılır, ama bu kez de Bianca ortadan yok olur. "Ne oldu" demeye kalmadan kapıda bir kız belirir. Bu dadı adayı Sara'dır. O da yardıma koşarken, komşu David belirir. Neyse böyle sarmallar halinde giden, sürükleyici, tavsiyeye şayan bir film. DVD: Gayet sade. Yani, sadece Türkçe seslendirme ve altyazılar var.

Chopper (Kasap, Palermo)
Film: Öykü gerçek. Avustralya'da "kasap" namıyla ortalığı kasıp kavuran Mark Read'in hayatından ilham alınmış. Başrolde Münih'le parlayan Eric Bana var. Hadise şöyle: Yakın arkadaşı Jimmy kodese tıkılınca, bizim "kasap" davaya bakan hakimi kaçırır ama yakalanıp o da koğuşu boylar. Koğuşta belalı biri daha vardır: Keithy George. "Kasap"la hırlaşınca, bizimki onu temizler. Ama George yandaşları kanını yanına bırakmamak için bu kez kanka Jimmy'e para yedirirler. Durumu anlayan "kasap" kulağını kestirip başka bir hapishaneye kapağı atar. 8 yıl sonra dışarı çıkınca da Jimmy'nin peşine düşer. Ama karşısına başka belalar da çıkacaktır. DVD: Birkaç tane çıkartılmış sahne var ki, hoş. Ayrıca Kasapla Bir Hafta Sonu belgeseli fena sayılmaz. Hepsi o kadar.

Code Inconnu (Bilinmeyen Kod, A&E Film)
Film: Haneke'den rahatsız edici bir film daha. Jean, konuşmayan babasından kaçıp kapağı Paris'e atar. Ağabeyi Georges o sıralarda muhabir olarak Kosova'da savaşı izlemektedir. Bir köprüden geçerken Jean, içinde yarısı yenmiş bir börek bulunan paketi orada dilenen Amadou'nun kucağına atar. Amadou, Jean'ın üstüne yürür ve vurur. Polis çağrılır ve Amadou yakalanıp sınırdışı edilir. Oysa o duyma özürlülere müzik eğitimi vermektedir. Bu "atma" olayı kaderleri kesiştirecek, insanların davranışlarını etkileyecektir. Juliette Binoche ile büyüyen bir film. DVD: Kamera arkası belgeseli var. Haneke'nin uzun yorumları da renk katıyor.

Yavuz Baydar

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Eleştirilen 'Diyarbakır Dansçıları'
 İyi yemek ve eğlence için yeni bir adres
 Savaş üzerine sanat
 Kamerasız video sanatçısı
 Hararetli genç ressam
 Alo! Versace'den arıyorum
 İstanbul'da var bir yılan
 Çeyrek asırlık genç sanatçılar
 Alaçatı'da dünya sporları
 Bir gölge, bir kitap, çay saati
 Platform, plakçı mı olacak?
 Saksılarınızdan mennun musunuz?
 Haftanın filmleri
 Rock'n Coke'un yeni misafirleri
 Artı 1'ler kulübü görevde
 Tembellere özel motorlu bisiklet
 Ucuzluktan yararlanırken
 Ne kadar sanat dostusunuz?
 Gizem dolu ressam ana-oğul ilişkisindeki sır perdesi
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Sahnede 40 dakika kalınca yuhalandı
Sahnede 40 dakika kalınca yuhalandı
Harbiye Açıkhava'daki Goran Bregoviç konseri, bir buçuk saatte bitti.
Nez 'yüzde 100' iddialı
Nez 'yüzde 100' iddialı
Seksi danslarıyla tanınan şarkıcı Nez'in yeni albümü '% 100'...
Hititler yeniden Anadolu'da...
Unesco'nun dünya mirası listesinde yer alan Hattuşa Ören Yeri'nde...
Bab-ı Hümayun trafiğe kapandı
Topkapı Sarayı'nın Ayasofya'ya bakan ana kapısı 'Bab-ı Hümayun' dün...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.