kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Sabah Çocuk
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ağız tadıyla okunacak dergi...
Ağız tadıyla okunacak dergi...

Çiya Yayınları'nın çıkardığı 'Yemek ve Kültür Dergisi', son sayısında farklı içeriği ve renkli yazılarıyla sizi keyifli bir dünyaya götürüyor.

Ünlü yemek kitabı yazarımız Muhiddin Yeğen şöyle diyor: "Can boğazdan gelir diyen atasözünü çok kere unutur da, baştan savma, sanki angarya bir iş görüyormuşuz gibi, arkamızdan atlı kovalarmışcasına bir yemek yiyişimiz vardır. Halbuki günlük nafakamızı şöyle bir gönül rahatlığıyla ve ağız tadıyla yemenin yalnız bir zevk işi değil, aynı zamanda bir akıl ve hesap işi olduğunu her sofraya oturuşumuzda hatırlarsak, herhalde şu kısacık ömrümüzü biraz uzatabiliriz." İşte Yeğen'in sözüne ettiği "unuttuğumuz" özeni bize hatırlatan, yemeğe yaklaşımı ve getirdiği yeni bakış açılarıyla mutfak kültürünü hem yerel hem de uluslararası kaynaklar aracılığıyla inceleyen "Yemek ve Kültür", bu noktada hayatımıza yepyeni renkler getiren bir dergi. Çiya Yayınları tarafından bir yıldır yayınlanan derginin bu son sayısında, Enis Batur'dan Brillat-Savarin'e yemeğin gizli alanı ile ilgilenilirken, Ümit Bayazoğlu ile unutulmuş bir mutfak olan "zenci mutfağı" ve çok güzel bir dosya haberle Rus Mutfağı ele alınıyor. İlgi çeken diğer başlıklar ise Uğur Kökden ile Son Akşam Yemeği, Pavlos Erevnidis ile Gastronomik Modalar, Biz ve Osmanlılar'da Usı Tabh...

YEMEK VE MAHREMİYET
Ayrıca Cihat Burak'ın günümüz için de eleştirel dili ile güncelliğini koruyan bir yapıtı üzerine Haşim Nur Gürel'in yorumlarını, Musa Dağdeviren'in aşçılık konusuna, mesleğin eğitimi ve sürdürülebilirliğine ilişkin düşüncelerini, Maral Jefroudi'nin İran sinemasından hareketle yemek ve mahremiyet ilişkisi üzerine ilginç yazısını okuma fırsatı buluyorsunuz. Erdal Atabek ile çocuklarda beslenme, Pelin Aylangan ile çay kültürü, İlhan Berk'in "Sarmısak" yazısı ise dergiye tad getiren diğer konular arasında.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Japon mutfağı sadece suşiden oluşmuyor
 Bu yoğurdu sarmısaklasak
 Yazın salata yenir
 Gıda zehirlenmesi tezgâhlarda...
 Yaz aylarının leziz dumanı
 Dünyanın en lezzetli fıstığı
 Bize özgü lezzetler hangileri?
 Prensesi uyutmayan minik yeşil tane
 Tavuklarımıza lezzet geldi
 'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
 Ece'den mutfak dersleri
 Kahvaltıda Van lezzeti
 Bulgur sonunda sınıf atladı
 Zengin olmanın derdi başka
 Bize de mi lolo?
 Isparta'yı mutlaka keşfedin
 Şarapçıların bilek güreşli
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
 Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Japon mutfağı sadece suşiden oluşmuyor
Ünlü restoran...
Tarihimizle yüzleşmek
Tarihimizle yüzleşmek
Osmanlı çökerken yaşananları tartışmayınca, cehaletten...
Sünniler'in de hayran olduğu Şii
Sünniler'in de hayran olduğu Şii
Irak mezhep savaşının eşiğine gelirken, Lübnanlı bir Şii lider, ezici...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.