kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Sabah Çocuk
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Öncelik Türkiye'de


Lugano'nun transferinin kesinleştiği F.Bahçe'de, mevcut kadro Türkiye için yeterli görülüyor. Başka transferler için ön koşul, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak.

Fenerbahçe Yönetimi, yeni teknik direktörü Zico ile yaptığı görüşmeler sonunda transferi Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarının sonucuna kadar askıya aldı. İki tarafın yaptığı konuşmalar sonunda Zico, tek yabancı hakkının öncelikli olarak defansa kullanılmasını istedi. Yönetim de iki senedir takibe aldığı ve daha önce de transfer etmek istediği Sao Paulo'nun Uruguaylı stoperi Lugano'yu Brezilyalı teknik direktöre önerdi. Zico'nun verdiği onayla Uruguay Milli Takımı'nda da oynayan Lugano'nun transfer edilmesi kesinleşti. Zaten Brezilyalı hoca,
bu oyuncu için "Güney Amerika'nın en iyi stoperi" demişti. Şu andaki tabloya göre Fenerbahçe lige Lugano transferiyle girecek.

R. CARLOS'LA ANLAŞILDI
Ancak taraftarın büyüyen transfer beklentileri karşısında yönetimin zor duruma düşmesinin başkan Aziz Yıldırım'ın tepkisine neden olduğu öğrenildi.
Yıldırım'ın "Tek transfer hakkımızı hocanın isteğine göre kullandık. Gazetelerde veya televizyonlarda çıkan isimler beklentileri büyütüyor. Buna bir son verilmesi gerek" dediği belirtildi. 100. Yıl öncesinde yeniden bir hareket planı belirleyen Fenerbahçe Yönetimi'nin son kararı, aşamalı bir program yaparak beklemeye geçmek. İlk etapta Şampiyonlar Ligi'ne kalınması kesinleşene kadar transferler donduruldu. Bu isimler arasında her konuda anlaşılan Roberto Carlos da var. Carlos'un imzası Başkan'ın Brezilyalı oyuncunun maliyetini göze aldığı an gerçekleşebilecek durumda.

TÜRKİYE İÇİN YETERLİ
Zico ve yönetimin 'Biraz bekleyelim' mantığının altında, mevcut kadronun Türkiye Ligi için yeterli olduğuna getirilen kanaat var. Şu anda bonservis bedelleri ile birlikte 40 milyon doları geçen maliyeti ile futbol takımının bütçeyi daha fazla zorlaması düşünülmüyor. Bu nedenle Roberto Carlos transferi için tüm şartlar oluşturulmasına rağmen, karar ertelendi. Şampiyonlar Ligi'ne kalınması halinde ise kadronun durumu, ilk turda eşleşilen rakiplere göre yeniden değerlendirilecek. Zico isterse, yabancı kontenjanında, Türk vatandaşlığına geçen Aurelio'nun oluşturduğu boşluk için alternatifler değerlendirilecek. Takımın performansına göre hangi mevkiye takviye yapılacağı da konuşulacak.

ANELKA'DA TAVİZ YOK
Anelka sorunu ise şu aşamada: Yönetim, bu şartlarda kendisini satmak istemediğini futbolcuya bildirdi. Fransız oyuncu, kontratında serbest kalması için belirtilen miktarın (20 milyon euro) teklif edilmesi halinde elden çıkarılacak. Fenerbahçe Başkanı'nın işini şansa bırakmak istemediği, takımın Anelka'dan faydalanması gerektiğini savunduğu belirtiliyor. Ancak oyuncunun gitme isteği, gereken bonservis bedeliyle örtüşürse, Anelka satılacak. Oyuncuyu isteyen kulüplere de bu karar bildirildi. Anelka konusunda taviz vermeyi düşünmeyen Aziz Yıldırım'ın, Okocha ve Baliç'ten sonra yine rekor bir transfer gerçekleştirmesi de muhtemel.

SPONSOR DESTEĞİ OLUR MU?
Yönetimin transferde maliyet yükü getirmeden hamle yapma isteği, kulüp içinde de olumlu karşılandı. Sponsorların 10 milyon euroluk bir fon oluşturduğu duyumları ise netleşmedi. Şu anda gelirlerinin sadece giderleri karşıladığı F.Bahçe'de transfer maliyetlerinin Başkan Yıldırım'ın cebinden çıkması da bu kararların alınmasının en önemli etkeni. Özetle F.Bahçe Anelka'yı istediği rakama satar, sponsor desteğiyle cebini doldurursa transfere daha sıcak bakacak. Maddi gelişmeler dışında transfer için diğer kriter ise Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Fener hazır değil: 1-2
 Saracoğlu'na sığarlar!
 Hasat Ekim'de
 Pes etmedik
 Kalamış'ta terör
 Florya'da çirkin olay
 Ön liberoda yeni aday Somoza!
 Halterde sert tedbirler
 Finale 1 adım
 Şehitler için el ele verdiler
 Saran'dan destek
 Landis ilk sırayı aldı
 Küfürbaz Materazzi Paris'e gidemeyecek
 Juventus dağılıyor
 Randevu 26 Temmuz'a
 Delgado'nun bebek telaşı
 Baki'nin yeni işi tercümanlık
 Ali Güneş İstanbul'da
 Günün içinden
İSKENDER GÜNEN
Dram ve komedi
Sayın Özkan Sümer, Trabzonspor Futbol...
KAZIM KANAT
Aday olamazsın bay başkan!
Sayın Yıldırım Demirören Lig...
PKK, Van'da yol kesti
PKK, Van'da yol kesti
Teröristler, güpegündüz Van-Hakkâri karayolunu kesti. Yüzlerce aracı...
Avrupa'nın göbeğinde PKK ile mayın anlaşması
Avrupa'nın göbeğinde PKK ile mayın anlaşması
Birleşmiş Milletler'in desteklediği Cenevre Çağrısı Örgütü PKK...
Bikininin iktidarı
Bikininin iktidarı
ABD'nin Florida eyaletinde düzenlenen "Swim Shows"da, modaevi Red...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu