kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Sabah Çocuk
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Cehennemin dibine git"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dinlenmek için geldiği Van'da kadro verilmediği için ataması yapılamayacak öğretmen adaylarının protestosuyla karşılaştı.

"Bize kadro verilmeyecekse, İran'a gidip öğretmenlik mi yapacağız?" diye tepki gösteren öğretmen adaylarına önce Bakan Çelik'in korumaları müdahale etti. Bakan Çelik ayrıldıktan sonra, tartışma, Bakan Çelik'in ağabeyi Ramazan Çelik ile öğretmen adayları arasında devam etti.

Ramazan Çelik, "İran'a gidip öğretmenlik mi yapacağız" diyen öğretmen adayı Niyazi Şen'in üzerine yürüyünce korumalar devreye girdi. Bakan ağabeyi, "Bırakın beni, bunun ağzını burnunu kırmam lazım. Nereye gidersen git, istersen cehennemin dibine git" diye bağırdı. Şen, güvenlik görevlilerince gözaltına alındı.

PROTESTO
EDİLDİ


Dinlenmek için iki gün önce Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dün sabah saatlerinde Öğretmen Evi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Bu yıl yurt dışına yüksek lisans için bin öğrencinin gönderileceğini ve başvuruların başladığını ilan eden Çelik, ÖSS'de başarılı olan öğrencilere bazı ödüller verdi. Ardından düşük not aldığı için eleştirilen oğlu Enes Çelik'i savunarak "Ben ÖSS'yi kazanırken Bakan değildim" dedi.

Konuşmasını bitiren Çelik, üst kata çıkmak için kapıya yönelince bir grup öğretmen adayı ile karşılaştı. Kadro verilmediği için boşta kaldıklarını ve üniversiteyi bitirmenin bir anlamı kalmadığını söyleyen adaylar, seslerini yükseltince korumalar devreye girdi. Bakan Çelik buradan uzaklaşarak üst kata çıktı. Ancak tartışmaya Bakan'ın ağabeyi olan ve rektör davasında ismi sıkça gündeme gelen Van YYÜ Tıp Fakültesi Genel Sekreteri Ramazan Çelik katıldı.

CEHENNEMİN DİBİNE GİT


Ramazan Çelik, "Öğretmenlik yapmak için İran'a mı gidelim?" diye bağıran Süleyman Demirel Üniversitesi Tesisat Öğretmenliği mezunu Niyazi Şen'in üzerine doğru yürüyerek, "Bırakın beni, onun ağzını burnunu kırmam lazım" diye bağırdı. Ardından da "Nereye gidersen git. İstersen cehennemin dibine git" dedi. Korumaların sakinleştirmeye çalıştığı Çelik, salondan çıkarılırken, öğretmen adayı Şen de ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Şen, "Sen bakanın ağabeyi olduğun için böyle davranıyorsun. AK Partililerin hepsi böyle" diye bağırmaya devam etti.

YURT DIŞINA BİN ÖĞRENCİ GÖNDERİLECEK

Üniversitelerin araştırma faaliyetlerini desteklemek için yurt dışına bin yüksek lisans ve doktora öğrencisi gönderilecek.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dünyanın tecrübelerini Türkiye'ye taşıyacak bu öğrencilerin aralarında Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda olmak üzere 19 ülkeye gönderileceğini söyledi.

5 yılda 5 bin öğrenciyi bu şekilde eğitim amaçlı yurt dışına göndereceklerini belirten Bakan Çelik, "Bu 5 yılda 5 bin bilim adamı daha yetiştirmek anlamına geliyor" dedi. Sosyal bilimlerden son yılların en önemli araştırma alanlarından biri haline gelen nanoteknolojiye kadar çok sayıda bilim dalında eğitim alacak öğrencilerin başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden alınacak.

Bu öğrenciler yurt dışında eğitimlerini tamamladıktan sonra başta üniversiteler ve Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, TÜBİTAK, Devlet Su İşleri gibi çok sayıda devlet kurumunda mecburi hizmet yapacak. Bu şekilde dünyanın bilgisi Türkiye'ye de taşınmış olacak.

YURT DIŞINDA TÜRKİYE'NİN İMAJI OLACAK

Bakan Çelik, yurt dışına burslu gönderilen öğrencilerin geri dönmeyerek, beyin göçü yaşandığı yönündeki eleştirilere de yanıt verdi. "Eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine dönerek hizmet etmelerini arzu ediyorum" diyen Çelik, dünyaca ünlü beyin cerrahı Gazi Yaşargil'i örnek vererek şunları söyledi:

"Dünyanın büyük üniversitelerinde isim yapmış çok değerli bilim adamlarımız var. Onların yurt dışında olması da Türkiye'nin tanıtımı ve imajı açısından çok önemli ve faydalı."

Ercan DEMİRCİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Van'da PKK avı: 4 terörist öldürüldü
 Rumlar NTV muhabirine saldırdı
 Bacağı kopan genç öldü
 PKK, Van'da yol kesti
 Avrupa'nın göbeğinde PKK ile mayın anlaşması
 El Kadı'ya Danıştay vizesi
 Alyanstan teşhis etti
 'Turizmde birinci ligden düştük'
 Polis, askeri suçüstünde bile gözaltına alamayacak
 Doğubayazıt Mehmetçik Dershanesi'nde gurur
 Kerkük patlamaya hazır bir bomba
ERGUN BABAHAN
Asker yapıyor ama ya siviller...
Silahlı Kuvvetler,...
MEHMET BARLAS
Ne olacak bu memleketin hali ve risk meselesi
Türkiye,...
BALÇİÇEK PAMİR
Üzüntüden 10 kilo veren işadamı
Dün bütün dünya aynı...
FATİH ALTAYLI
Randevu talebi büyükelçilerden gelmiş
Büyükelçilerle...
ERDAL ŞAFAK
Susayan kim?
Sayda üstünde İsrail F-16'ları...
Lübnanlılar aç susuz
Lübnan'da savaş yüzünden tam 500 bin kişi evini terk etti...
Sıcaklar can almaya başladı
Gölgede 40 dereceye yaklaşan sıcaklıklar yüzünden Hollanda'da iki,...
Fener hazır değil: 1-2
Fener hazır değil: 1-2
Gurbetteki son sınavında Valencia'ya 2-1 yenilen Kanarya, artık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu