kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
  » Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şarkılarımın hiçbiri basit değil!
Şarkılarımın hiçbiri basit değil!

'Tek Taşımı Kendim Aldım' albümüyle hayranlarını hop oturtup, hop kaldıran Nil Karaibrahimgil: Şarkılarımı satsın diye yazmıyorum. Hepsinin içinde ciddi bir felsefe ve acı var. Hepsi yaşadıklarımla ilgili şarkılar!.

aklaşık on yıldır yaptığı her şarkı dillere pelesenk olan, imzasını attığı reklam müzikleri slogan haline gelen 'özgür kız' Nil Karaibrahimgil; 'Tek Taşımı Kendim Aldım' adlı yeni albümüyle yaza damgasını vurdu. 'Rolling Stone' dergisinin temmuz sayısına röportaj veren Nil; hayata ve müziğe yaklaşımını Alper Bahçekapılı'ya anlattı.

'SIKIŞMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM'
*
Şarkılarımın hiçbiri basit değil. Hepsinin altında ciddi bir felsefe ve acı var. Mesela 'Kek' şarkısının 'üç yumurta kırdım' sözleriyle başlaması o şarkıyı komik yapmıyor. Ben hayatımda çektiğim acılardan dolayı kendime böyle bir refleks geliştirdim. Her şey benim yaşadıklarımla ilgili!

* Reklam müziklerinden kazandığım parayı, kendimi ve müziğimi finanse etmek için kullanıyorum. Böylece albümüm kaç satar kaygısına hiç düşmüyorum. Eğer şarkı sözlerimi yazarken 'satsın', 'şunlara hitap etsin' diye düşünerek yazsaydım bence başarısızlığa uğrardım. Böyle yapan herkes başarısızlığa uğruyor zaten!

*
Birkaç yıldır içimden hiç şarkı yazmak gelmedi. Ben de aşık oluyorum, kıskançlıklar yaşıyorum, ağlıyorum, kızıyorum, insanları kırıyorum. Ama hayatımda genel olarak majör bir hayal kırıklığı yaşamadım.

* Malzeme olarak kendimi kullandığım bir iş yapıyorum. İnsanlar benim ne yaptığıma dikkat ediyor. Hiç içki içmiyor olmama rağmen bir gün gazetede 'Nil zil zurna sarhoştu ve arıza çıkardı' diye bir şey görmek istemiyorum. Kendimi bazen sıkışmış gibi hissediyorum.

'YALNIZLIK CANIMI YAKTI'
*
Son iki yılda canımı asıl yakan şey yalnızlıktı! Keçi gibi tırmanıyorsun dağın tepesine; zirveye ulaştığında ise kimse olmuyor yanında. Kimseye güvenemiyorsun. Ben bazen bunu çok fazla hissediyorum. Kendi dünyamda takılıyorum ben. 'Nil'in Dünyası' işte!

* Etrafımda insanlar varmış gibi gözüküyor ama özellikle yaptığım şeyde kendimi çok yalnız hissediyorum. Bir keresinde Mazhar Alanson bana 'İşte bu kadar. Şarkı yapacaksın, albüm yapacaksın, turneye çıkacaksın ve sonra gene aynı şey olacak. Bu bir döngü' demişti. Gerçekten de öyle...

*
Ben şarkıların bir matematik formülü ile yapılabileceğine inanmıyorum ama popüler müzik aracılığıyla bir mesaj da vermeye çalışıyorum. Büyük şehirlerde değil ama genelde kadının günlük hayatta rol oynamadığı bir ülkede yaşıyoruz. Ben bu ülkede bir özgürlük mesajı vermeye çalışıyorum.

* 'Pırlanta' bir sembol... Bir erkeğe ekonomik anlamda bağımlı olmamakla ilgili bu sembol... Şimdi benim tasarladığım bir tek taş satışa sunulacak. Elde edilen gelirle de öğrenimini bitiremeyen kız çocuklarına yardım edilecek.

*
Geçen sene Duman'la turneye çıkmıştık. Onlarla takılabilmem mümkün değil aslında. Kimyalarımız farklı... Ne bileyim; eğer onlar keçeyse ben daha parıltılı, ışıldayan bir şeyim... Onlar çok sakin, ben çok heyecanlıyım. Benim bana uyan insanlara ihtiyacım var.
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Monica Belluci diş yaptırmaya geliyor
 Bir yalıda iki parti
 Çeşme şenliğine Musti dopingi
 Hatice'nin Bodrum sefası
 Teknede aşk yoktu!
 Sanatı tatilcilerin ayağına götürüyor!
 Hapçı sosyete!
 Zatürree oldu
 Müziğe el attı!
 'Sıra Gecesi' DVD'ye girdi
Barda sahne almam karizmam bozulur!
Barda sahne almam karizmam bozulur!
Vestel Mali İşler Direktörü Cem Kadırgan, geçtiğimiz hafta ikinci...
Halk Ne Diyor?
Halk Ne Diyor?
En az ömür boyu hapis almalı

Babaannesi ve kardeşi...
Tek umut ÖSS değil
ÖSS'de başarılı olamayanlar için SABAH'tan dev yazı dizisi Yurtdışı...
SABAH ile Serbest Ekonominin 20. yılı
SABAH ile Serbest Ekonominin 20. yılı eklerini görmek için ...
İsterseniz İran'da başınızı açabilirsiniz
Ultra Muhafazakar Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın sağ kolu,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.