kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Haftanın filmleri
Haftanın filmleri

Karayip Korsanları 2
Pek çok kişinin derin bir sempati beslediği yakışıklı oyuncu Johnny Depp, Karayip Korsanları filminde egzantrik korsan Jack Sparrow karakterini canlandırırken, oyunculuk açısından çeşitli riskleri göze almış ama hedefi 12'den vurmayı becermişti. Tabii film başarısını da büyük ölçüde Depp'in oyunculuğundan alıyordu. Bu yüzden serinin devamı Karayip Korsanları 2: Ölü Adamın Sandığı'nı merakla bekleyen sinemaseverlerin hiç azımsanmayacak sayıda olması şaşırtıcı değil. İlk filmden hatırladığımız genç Will (O. Bloom) ve Elizabeth (K. Knightley) düğün hazırlıkları yaparken, Kaptan Jack Sparrow'un başı yine beladadır: Efsanevi hayalet gemi Uçan Hollandalı'nın kaptanı Davey Jones'a (B. Nighy) kan borcunu ödemesi gerekmektedir. Jack ya bu borcu ödeyecek bir yol bulacaktır ya da sonsuza kadar lanetlenecektir. İlk maceradaki sürpriz unsurunu doğal olarak bu filmde yok, ancak yönetmen Verbinski ve ünlü yapımcı Jerry Bruckheimer'ın el ele vererek gerçekleştirdiği özel efektlerle, aksiyon sahneleriyle ve özellikle serinin üçüncü filmini merakla beklemenize yol açacak finaliyle haftanın en ilgi çekici filmlerinden. Depp'in Sparrow'u canlandırırken mimiklerini örnek aldığını söylediği The Rolling Stones'un gitaristi Keith Richards'ın da üçüncü filmde rol alacağı söyleniyor. Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera Yönetmen: Gore Verbinski Oyuncular: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Bill Nighy.

Gitme
New York'lu sanat okulu öğrencisi Henry Letham (R. Gosling) bunalımları nedeniyle üniversitesinin psikiyatristini ziyaret etmektedir. Bir gün her zamanki psikiyatristinin yerine Sam Foster'ı (E. McGregor) karşısında bulur. Ünlü psikiyatrist, birkaç haftalığına hastalanan arkadaşının yerine bakacaktır. Henry duruma kızar, muayenehaneden ayrılır, ancak ertesi gün çıkagelir: Kendisine idol olarak seçtiği, 21'nci yaş gününde intihar eden bir ressamın izinden giderek, üç gün sonra gece yarısı kendisini öldüreceğini açıklar. Bir zamanlar, yine intihara eğilimli kız arkadaşı Lila'nın (N. Watts) hayatını kurtarmış olan Foster, bu tehdidi ciddiye alır ancak genç adamı gözetim altında tutmaktansa, hastasını takip etmeye ve onun dünyasına girmeye başlar. Artık Hanry ve Sam'in kişilikleriyle birlikte, gerçeklikle düş birbirine girmeye başlamıştır. Düşler Ülkesi ve Kesişen Yollar filmlerinin yönetmeni Marc Foster'ın son filmi Gitme (Stay) sıradan bir psikolojik gerilim değil: Film boyunca şifresi çözülmesi zor olay ve görüntüler düş dünyasının belirsizliğini yansıtırken, David Lynch filmlerindekine benzer bir muamma ile karşı karşıya olduğunuzu düşünebilirsiniz. Son dakikalarında bazı gizemlerin açığa kavuşması sizi rahatlatsa da, birkaç kez baştan izleyerek yeni detaylar yakalamak isteyebileceğiniz türden bir film. Tür: Dram, Gerilim Yönetmen: Marc Foster Oyuncular: Ewan McGregor, Ryan Rosling, Kate Burton, Naomi Watts

Havada Aşk Var
Havada Aşk Var (Ma Vie En L'air) filminin kahramanı Yann (V. Elbaz), filmin anlatıcısı olarak görüntülerin üzerine sık sık bindirilen sesiyle, kendisini ve genç yaşlardan beri neden uçmaktan ölesiye korktuğunu açıklıyor. Artık 30'lu yaşlarını süren Yann, bu korkusunun üzerine gitmek istercesine kendisine meslek olarak uçuş pilotlarının eğitimini seçmiştir. Tabii bu görevi gerçek uçaklarla havada değil, karadaki uçuş simülatörlerinde gerçekleştirmektedir. Uçuş korkusu, hayatının aşkıyla dünyanın öbür ucuna gitme fırsatını kaçırmasına da neden olmuştur. Yann, iş arkadaşı Ludo'nun (G. Lelouche) desteğiyle, bir yandan korkularını yenmeye, diğer yandan güzel telsiz operatörü Alice (M. Cotillard) ile aşk hayatını yoluna koymaya çalışmaktadır. Genç yönetmen Remi Bezançon'un ilk uzun metrajlı filmi olan bu romantik komedi, bir yandan rasyonel ve irrasyonel korkuların doğasını, diğer yandan bir insanın düşlerini gerçekleştirmek için vermek zorunda olduğu zorlu kararları ele alıyor. Yaza uygun, sevimli bir film.
Tür: Komedi, Romantik Yönetmen: Remi Bezançon Oyuncular: Vincent Elbaz, Gilles Lellouche, Marion Cotillard

VOLKAN ERSOY

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Saksılarınızdan mennun musunuz?
 Rock'n Coke'un yeni misafirleri
 DVD ekranı
 Artı 1'ler kulübü görevde
 Tembellere özel motorlu bisiklet
 Ucuzluktan yararlanırken
 Ne kadar sanat dostusunuz?
 Gizem dolu ressam ana-oğul ilişkisindeki sır perdesi
 'Annem 85 yaşında ama genç kız gibi'
 Güne yogayla başla, yaşam güzelleşsin
 Serin yerlerin 'Kare As'ı
 Akademi Akdeniz, işbaşında...
 Bu hafta bitmeden 5 öneri
 Bir hamak alıp sallansak...
 Kokteylin 'Kare As'ı
 'Yalınayak doğdum yalınayak öleceğim'
 Adile Sultan kapılarını yeniden açıyor
 Cinsel kimlik gelişimi anne babaya bağlı
 'Üç yaşından önce kreşe göndermeyin'
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Sinan Çetin'in oğlu cipiyle takla attı
Sinan Çetin'in oğlu cipiyle takla attı
Üstü açık cipiyle kaza yapan Rüzgâr Çetin'in kavga ettiği bardan...
Katile lanet okudu
Katile lanet okudu
Öldürülen Funda'nın annesi Adalet Şirin kızının katil zanlısına...
Din dersinde Alevi Sünni çatışması çıkar
Kendisi de Alevi olan Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu Din...
Jeneratör arızası uçak indirdi
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul- Denizli seferini yapan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.