kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
SMS:
4122-BP MESAJ
 
'Öteki kadından nefret ediyorum kocamı ayartan o oldu'
Kendi halinde bir balıkçı
Erkek çocuk 'Bebekle oynayacağım' derse...

'Öteki kadından nefret ediyorum kocamı ayartan o oldu'

Dünyanın en zor sorusudur; "Yanlış bir şeyler mi yaşıyorum?" Kime göre yanlış peki? Benim yanlışım başkasının doğrusu olamaz mı? Aşkta evrensel doğrular, yanlışlar var mı?

Meğer ne kadar çok ikinci kadın varmış. Yasak ilişkileri eleştiren yazımda "Aslında bütün suç kadınlarda," dedim. Bir dokundum, bin ah işittim. Önce bir örnek... "Bugün yazınızı okudum. Yanlış bir şeyler yaşadığımı biliyorum ama engel olamıyorum. Yaşadıklarımı size özetleyeyim. Yeni bir işe başladım. O zaman erkek arkadaşım vardı ama her şey çok kötü gidiyordu. Hiç anlaşamıyorduk. O sırada, patronum beni etkilemeye başladı. O da ikinci evliliğini yapmak üzereydi. Belki ben boşluktaydım, bilemiyorum. Kendimi önce geri çektim, ilişkimi düzeltmeye çalıştım ama yalnız kalmak korkutuyordu. Sonra, ilişkimiz oldu. Bir süre geçti ve patronum evlendi. Ben düğününe gittim. Vicdan azabı yüzünden evlendiğini söyledi bana. Sonra beni çok sevdiğini anlattı. Biz yine başladık çünkü erkek arkadaşımdan ayrılmıştım. Sonra bir gün, patronum karısından ayrılmaya karar verdi, kadın evden kovdu. Sonra kadın, intihara kalktı ve ayrılamadılar. Patronumun annesi de ilişkimizi biliyor ve onaylıyor. Ama o karısından ayrılamıyor çünkü kadın ondan daha fazla para kazanıyor ve parasıyla onu eziyor. Borçları olduğu için, onları ödemek için biraz daha dayanıyor. Bana bir süre vermişti ama süreyi geçeli çok oldu. Sizce ben ne yapmalıyım? Yanlış bir şeyler mi yaşıyorum?" Dünyanın en zor sorusu bu. Yanlış bir şeyler mi yaşıyorum? Ne bileyim ben. Kime göre yanlış ayrıca. Bana yanlış olan başkasına doğru gelemez mi yani... Aşkta evrensel doğrular, yanlışlar var mıdır? Olsa aşk olur mu zaten... Yukarıdaki örnek, onlarca mailden sadece bir tanesi. Çoğunun teması aynı. 1. Biz ikinci kadınız, mutsuzuz, acı çekiyoruz ama ayrılamıyoruz. 2. Bana söz verdi, iki ay içinde ayrılacak, karısına mutlaka söyleyecek. 3. Karısını bırakamıyor tabii, vicdanı elvermiyor. Ne yapsın adam, çocuklar var. 4. Beni çok kıskanıyor, kimseyle görüşmeme izin vermiyor. 5. Yaptığımın yanlış olduğunu düşünüyorum ama kopamıyorum.

***


Gelelim madalyonun öteki yüzüne. Yine bir örnek. "Kocam beni defalarca aldattı. Ama günlük ilişkilerdi. Düzenim bozulmasın diye hepsine göz yumdum ama bu seferki ciddi galiba. Önemli günlerin hemen hepsini dışarıda geçiriyor. Benimle artık yatmıyor bile. Dışarı çıkarken fazla süsleniyor. Üstüne başına özen gösteriyor. Manikür bile yaptırmaya başladı. Sonunda canıma 'tak' dedi ve öteki kadını arayıp 'Buluşalım' dedim. Önce tepki verdi 'Yok öyle bir şey' diye. Sonra buluştuk. Kötü bir görüşme oldu. Kavga ettik. Sonra kocam öğrendi. O gece onunla da büyük bir kavga ettik, bana tokat attı. Ne yapacağım bilmiyorum. İki çocuğum var, maaşım üçümüzü geçindirecek durumda değil. Sizce nasıl davranmalıyım? Yine susmalı mıyım? İşin garibi ikinci kadın olan o değil, benim bence." Hadi bakalım buradan buyurun. Onlarca da bu tür mail aldım. Ortak noktalara gelince... 1. Kocamın kaçamaklarına hep göz yum dum. 2. Kocamla aramızda cinsel ilişki yok. 3. Düzenimi bozmak istemiyorum. 4. Öteki kadından nefret ediyorum. Koca mı ayartan o oldu.

***

Gelin de çıkın işin içinden. Haddim mi "Şunu yap, bunu yapma," demek. Haşa! Herkesin cehennemi kendisine. Ama yazımda hâlâ ısrarlıyım. Aslında bütün suç kadınlarda. Karısında, sevgilisinde, birinci, ikinci, üçüncü kadında... Biz ne ekiyorsak onu biçiyoruz, inanın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mecbur muyum aynı tip yoğurttan altı paket yemeye? İki çilek, iki kayısı, iki incir olmaz mı? Olmuyormuş!   / 27-05-2006
 'Öteki kadından nefret ediyorum kocamı ayartan o oldu'   / 20-05-2006
 Adam sapık mı ki sürekli tütü giyip dans etsin?   / 13-05-2006
 Tarkan eskiden uluorta öpüşüp koklaşmazdı   / 06-05-2006
 Herkesin bir hikayesi vardır   / 29-04-2006
 Derin Mermerci katil mi yani?   / 22-04-2006
 Sıradan bir kadın olmak ya da olmamak... İşte bütün mesele   / 15-04-2006
 Turist gelmez ha!   / 08-04-2006
 Bir kurbağa cinnet geçirirse   / 01-04-2006
 Önce insanım işte kimse kusura bakmasın   / 25-03-2006
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Bütün dünya işitebilsin diye...
Minnesota...
BALÇİÇEK PAMİR
'Kaşar değil, evli ve gencim'
Sosyetenin genç yüzü...
ALİ ESAD GÖKSEL
Ödüllü mimardan turizm dersi
Pritzker Ödülü'nü alan...
Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
Yemekleri günlük pişirilen, daimi müşterileri olan ve çok hesaplı esnaf...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.