kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Çılgın Türk'ün başarısı
'Çılgın Türk'ün başarısı

Uzun yıllardır tesktil sektörünün içinde olan Derin Dündar, tatil için Brezilya'ya gitti ve kendi markası Latinova'yı yarattı. Yaz koleksiyonu için sınırlı sayıda bikini üreten markanın ilk mağazası Kanyon'da.

İstanbul'un açık alışveriş merkezi Kanyon, yeni açılan mağazalarıyla yine gündemde. Yeni Türk markaları da bu yeni alışveriş merkezine girerek sürprizlerin birer parçası oluyorlar. Latinova markası da bunlardan birisi. Latinova markasını ilk duyduğumda imaj görsellerini de görünce yabancı bir marka olduğunu düşündüm. Oysa marka yüzde 100 Türk. Derin Dündar, Latinova markasının yaratıcısı. Henüz 25 yaşında. Çocuk yaşlardan beri tekstil sektörünün içinde olan Dündar, markanın gelişimi için şunları söylüyor. "Moda ve ekonomi alanında eğitim gördüğüm için bir markanın standart gelişiminin nasıl olması gerektiğini biliyorum. Bu konuda ayaklarım yere basıyor. Fakat Latinova'nın doğuşunu ve bir yıl içinde gelişimini anlattığım zaman ne tür bir çılgınlığa giriştiğimi anlayabilirsiniz".

TESADÜFLERDEN İŞ FIRSATI
2004 yılında Brezilya'ya gitmeye karar veren Dündar, yanında 2005 yaz sezonu için hazırlamış olduğu 15-20 parçalık bir koleksiyon götürmüş. Seyahatinin ikinci gününde bir bikini üreticisiyle tanışan Dündar'ın da hayatı o andan itibaren değişmiş. Kaldığı otel odasını adeta bir atölyeye dönüştüren Dündar, yine tesadüfen tanıştığı Brezilya'lı ünlü fotoğrafçı Dede Fedrizzi ile ilk koleksiyonunun katalog çekimi için Ilhabela Adası'na gitmiş. Dündar, "Ekiptekiler benim 1 haftadır Brezilya'da olduğuma inanamadılar ve bana 'Turco Loco' yani 'Çılgın Türk' adını taktılar," diyor ve ekliyor: "Aklıma Brezilya'nın renklerini ve yaratıcı gücünü Türkiye üretim kalitesiyle birleştirip uluslararası bir marka kurmak fikri geldi. İstanbul'a döndüğümde bu koleksiyonu çoğaltmak ve tanıtımını yapmak için yeterli param olmadığını için koleksiyonu büyük bir firmanın koleksiyonuna ekledim. Normalde Rusya ve Baltik Ülkeleri hedef pazar olan firmaya bu koleksiyon sonrasında Avustralya, Yeni Zelanda, Yunanistan, İsveç ve Portekiz'den mağaza açma teklifleri geldi. Fakat firma alternatif tarz ve pazar arayışında olmadığı için 'Latinova' projesine sıcak bakmadı," diyor. İlk çıkışını başarısızlık olarak görmeyip, sonbahar sezonunda yeni bir koleksiyon daha hazırlayıp, kendi imkanlarıyla dünyanın çeşitli şehirlerine dağıtmış. "Bu koleksiyon triko ve denimden oluşuyordu. İstanbul'da Kanyon projesini gördüm ve mağaza açma düşüncem olmamasına rağmen markanın orada yer almasının gerektiğini hissettim," diyor. Dündar markanın kısa zamandaki başarısının sırrını şöyle açıklıyor: "Bir markanın oluşumu finansman, zaman ve stratejiye bağlı. İstediğiniz kadar kararlı ve güçlü olun, sadece ürün gamının ve ekibin oturması bile en az birkaç yıl alır. Bu kurallara karşı gelmek pahasına da olsa, eğer bir 'Çılgın Türk' kafasına bir şey koyduysa gerçekleştirmek için uğraşır, fırsatları değerlendirir". Dündar, yeni sezona da sürprizlerle giriyor. Latinova'da farklı detaylarla süslenmiş jean ağırlıklı bir koleksiyon geliyor. Hatta yeni sezon katalog çekimleri için de yine iddialı bir çalışma planlanıyor.

ESRA ÇORUH

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 40'lı yaşlara huzur tatili
 Mücevher Oscar'ını aldı
 Ödüllü mimardan turizm dersi
 Yazın sahneler çok sıcak
 Cool Ajda'dan şarkılar
 Eğlencenin garantili adresi
 Ah bu şarkıların gözü kör olsun
 Demiryolu çalışanları podyumdan çıkmış gibi
 Çocuklar çizgi kahramanıyla aynı giyinecek
 Tasarımın gücü, turizmi geçti
 Göteborg'u korsanlar bastı
 Caz afişi ritmini buldu
 Işın Karaca mevsimi
 Powertürk reddetti MTV hemen kaptı
 Güllerin aşkı
 Kemerleri sıkmanın zamanı
 Ustalardan üç gecelik müzik şöleni
 'Hastayım diye hayata küsmedim!'
 Eğlenceden payınızı alın
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Bütün dünya işitebilsin diye...
Minnesota...
BALÇİÇEK PAMİR
'Kaşar değil, evli ve gencim'
Sosyetenin genç yüzü...
ALİ ESAD GÖKSEL
Ödüllü mimardan turizm dersi
Pritzker Ödülü'nü alan...
Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
Yemekleri günlük pişirilen, daimi müşterileri olan ve çok hesaplı esnaf...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.