kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mehmet Barlas @ SABAH
SMS:
4122-MB MESAJ
 

Sezer'le Erdoğan "Tek yumurta ikizleri" olsaydı...

Polonyalıları, tarihte Viyana'yı Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın kuşatmasından kurtaran Sobieski ile, sanatta Chopin'le, siyasette Walesa ile ve teopolitikte müteveffa Papa Jan Paul'le hatırlarız.
Galiba bundan sonra "Polonya" denilince aklımıza biri cumhurbaşkanı diğeri de başbakan olan "Tek yumurta ikizleri" Kaczynski Kardeşler gelecek.
Haberlerden izlemişsinizdir. Polonya'da Başbakan Kazimierz Marcinkiewicz'in görevinden istifa etmesi üzerine, iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi, başbakanlık için Jaroslaw Kaczynski'yi aday gösterdi. Jaroslaw Kaczynski, Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski'nin ikiz kardeşi.
Polonya dilindeki kelimelerde sessiz harfler fazlaca yan yana geldiği için, yabancıların bu dili telaffuz etmesi zordur. Bu nedenle "Kaczynski" adını söylemekte zorlanırsanız fazla üzülmeyin. Özal döneminde Dışişleri Bakanı olan Kurtcebe Alptemoçin'in adını söylemekte de yabancılar zorlanırdı neticede. Bir Amerikalı gazetecinin de bu konuda çektiği sıkıntıya tanık olunca, şu nüktenin seslendirildiğini hatırlarım: Şükredin ki Bakan'ın adı sadece Kurtcebe Alptemoçin... Bakanın çocukluk adı "Bu duvarı badanalamalı badanalamamalı mı" ymış. Bunun söylenmesi zor olduğu için daha sonra siyasete girerken "Kurtcebe Alptemoçin" adını almış Sayın Bakan.
Ancak konumuz zor söylenen isimler değil, "Tek yumurta ikizleri" bugün.
Bizde de kendi alanlarında ün yapmış tek yumurta ikizlerimiz var. Müzikte SüherGüher Pekinel kardeşler, iş dünyasında ZeynelNezih Abidin Erdem kardeşler bunlara örnektir. Türk siyasetinin dar sokaklarındaki yasaklayıcı duvarlar yüksek olduğu için, bütün partiler birbirleri ile programları açısından özde tek yumurta ikizleri gibidir. Aksi halde kapatılırlar. Türk siyasetçileri ise, muhalefetteyken farklı özellikler gösterirler. Ancak iktidardaki politikacıların hemen hepsi, aynı tezgahtan çıkmış söylemlerle, birbirlerine benzerler. Bütün başbakanlar başarılarını görmezden gelen ve engellemeye çalışan muhalefeti ve "İç-dış çevreler" i ülkenin geleceğini düşünmemekle suçlayarak tek yumurta ikizine dönüşüverirler.

ZIT
KARDEŞLER
Şu anda ise Cumhurbaşkanı Sezer ile Başbakan Erdoğan bırakın tek yumurta ikizi olmayı, birbirlerine zıt kardeşler görünümü verdikleri için, özellikle AK Partililerin, Polonya örneğine imrendikleri kesindir.
Tek yumurta ikizleri hakkında Bebek.com sitesinden şu bilgileri aldım:
* İkizlerin dörtte biri tek yumurta ikizi olarak doğarken dörtte üçü çift yumurta ikizi olarak dünyaya geliyor. Tek yumurta ikizlerini gerçek ikizler olarak da adlandırabiliriz. Bu ikizler döllenen yumurtanın kendi içinde ikiye bölünmesiyle oluşur. İkiye bölünme yumurta döllendikten iki ila 17 gün içinde gerçekleşir. Bu bölünme 13-15 günden sonra gerçekleşirse bebeklerin yapışık doğma riski oldukça yükselir.
* Gerçek tek yumurta ikizleri bir kişinin iki özdeş kopyası gibidir.
Tek yumurta ikizleri IQ'yu belirleyen tüm genleri paylaşırken çift yumurta ikizlerinde bu oran yüzde 50'dir. Bu yüzden tek yumurta ikizlerinin aynı zeka seviyesine sahip olma olasılığı daha yüksektir.
* İstatistiksel araştırmalar tek yumurta ikizlerinin her zaman aynı cinsiyette olduklarını, birbirlerine çok benzediklerini, kan gruplarının aynı, parmak izlerinin bile aynıya yakın olduğunu bildirirken, sağlıklarına ve hatta politik görüşlerine kadar aynı özelliklere sahip olabileceklerini gösteriyor. Doğduktan bir ay sonra iki ayrı aileye evlatlık verilen James Arthur Springer ve James Edward Lewis birbirlerinden ayrıldıktan tam 39 yıl sonra bir araya gelirler. Araştırmada her ikisinin de yaşamı boyunca Ohio eyaletinde yaşadığı, ikisinin de Linda isimli kadınlarla evlenip ayrıldığı ve Betty isimli kadınlarla da yeniden evlendikleri belirlenir. İkisi de teknik resimle ilgilidir, en sevdikleri ders matematik, en sevmedikleri ise dil bilgisidir. İkisi de eşit miktarda alkol tüketip, günün aynı saati baş ağrısı çekerler.

TEK
FARK KEDİ TÜYÜ
Yeniden Polonya'nın tek yumurta ikizleri olan Cumhurbaşkanı ve Başbakan Jaroslaw ve Lech Kaczynski kardeşleri Polonyalılar birbirlerinden ayıramıyormuş. Bekar olan Jaroslaw Kaczynski, kedileriyle birlikte yaşıyormuş... Üzerinde kedi tüyü taşıyan Jaroslaw Kaczynski, bu yolla rahatlıkla ikizinden ayrılıyormuş. Jaroslaw Kaczynski, şimdiye kadar başbakanlık görevinden özenle kaçınmış. Çünkü, ülkeyi ikiz kardeşlerin yönetmesi gibi bir tuhaflığa meydan vermek istemiyormuş.
Ne dersiniz? Bizde de böyle bir durum olsaydı acaba "Rejim krizi" çıkar mıydı?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bodrum ile Türkiye birbirlerine benziyor mu?   / 09-07-2006
 Faşist parti yok ama faşist eylemler var...   / 08-07-2006
 Engin tarihe rağmen bebek kalmak mümkün mü?   / 07-07-2006
 Düşünce de kuşlar gibi sınır tanımaz   / 06-07-2006
 Kadrolu hademe sözleşmeli öğretmenden daha ağırlıklı   / 05-07-2006
 Bakan olmak kolay ama hatasız olmak çok zor   / 04-07-2006
 Kafka'nın "Metamorfoz"u gibi bir dünya   / 03-07-2006
 Bilgi, masa veya diz üstü kadar yakın hepimize   / 02-07-2006
 Birleşmek isteyenler neden ayrılmıştı ki?   / 01-07-2006
 Ölen ölür ama kalan sağlar da pek bizim olamayabilir...   / 30-06-2006
ALİ KIRCA
Kapı...
Dünya Kupası'nı kazanmak önemli. Ama kaybetmek o...
ERGUN BABAHAN
Yurttaşlık ve eşitlik
İngiliz sosyolog T.H....
MEHMET BARLAS
Sezer'le Erdoğan "Tek yumurta ikizleri"...
ERDAL ŞAFAK
Lukoil hamlesi
Yukos'un yok edilip Putin...
MEHMET ALTAN
Kent kadınları ve AK Parti
Türkiye'de AB'ye olumlu...
İniş sonrası facia: 124 ölü
Rus S7 Havayolları'na ait Airbus A-310 tipi uçak, inişten sonra...
First Man sancısı
Resmi ziyaretlerde iki lider toplantı yaparken hanımları da kültürel...
Veni Vidi Vici
Veni Vidi Vici
Almanya-2006'nın finali Zidane'ın penaltı golüyle başladı. Materazzi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu