kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Futbolu erkekler zorlaştırıyor'
'Futbolu erkekler zorlaştırıyor'
'Türk insanı sürpriz sever'

'Kadını futboldan erkek soğutuyor'

Futbol yazarı kardeşler Banu K. Yelkovan ve Ebru Kılıçoğlu'na göre, kadınların futboldan hoşlanmamasının nedeni futbolu zorlaştıran erkekler.

Banu K. Yelkovan
"Kadınlar ya hiç maça gitmedikleri ya da birisi onlara çok basit kuralları anlatmadığı için sevmiyordur. Çünkü erkekler futbolu zorlaştırıyor."

Ebru Kılıçoğlu
"Biz mazlum hikâyelerini seviyoruz. Kupadan memnun kalmamız için Fildişi Sahili'nin şampiyon olması gerekiyordu mesela."



'Futbolu erkekler zorlaştırıyor'

Futbol yazarı Ebru Kılıçoğlu ve Banu K. Yelkovan kardeşler, futbolun aslında hiç zor olmadığını, erkekler zorlaştırmasa kadınların da futbolu daha fazla seveceklerini söylüyor.

Ebru Kılıçoğlu ve Banu K. Yelkovan iki kız kardeş ve ikisi de futbol yazarı. Ebru Kılıçoğlu SABAH gazetesinde, Banu K. Yelkovan Radikal gazetesinde yazıyor. Aslında tek ortak özellikleri bu değil. İkisi de Galatasaray yazarı. Çocukluklarından beri Galatasaray'ı tribünlerde destekleyen Kılıçoğlu kardeşlerle kadın olarak futbol yazmayı ve yarın sona erecek olan Dünya Kupası'nı konuştuk.

- Futbol merakınız nasıl başladı? Ebru Kılıçoğlu: Babam ciddi bir spor severdir, Beşiktaş taraftarıdır. Biz küçükken televizyonda, radyoda futbol varsa "Konuşmayın, televizyonun önünden geçmeyin," diye kızardı. Televizyonun önünden geçemiyoruz ya biz de oturup seyretmeye başladık.

- Babanız Beşiktaşlıyken siz nasıl bu kadar koyu Galatasaray taraftarı oldunuz? B.Y.: Bizim Galatasaraylılığımız dayı kökenli. Babam da hiç Beşiktaşlı olalım diye etkilemeye çalışmadı. Biz 1980'lerde Florya'ya taşındık ve bu sayede Galatasaray'la iç içe yaşamaya başladık. Bizim için Florya'daki tek eğlence yeri Galatasaray'dı o zamanlar.

- Kadın olmak kaleminizi etkiliyor mu? E.K.: Kadınlar daha yapıcı eleştirilerde bulunuyorlar bence. Mesela bir futbolcu kötü oynuyorsa 'Asın, kesin bunu,' yerine 'Bunu şöyle yapmasak da böyle yapsak belki kazanırız,' mantalitesiyle hareket ediyoruz. Yani eleştirilerimiz olumlu oluyor. B.Y.: Biz bir erkeğin istese de göremeyeceği şeyleri görüyoruz. Örneğin bir maça gittiğimde Popescu da vardı ve Hagi'yle paltoları tıpatıp birbirinin aynısıydı. Bunu bir erkek görmez, görse de anlamaz. Bir de ben bir erkeğin kızdığı şeye kızmam. Mesela bir maçta yenilirsek ben sadece üzülürüm. Erkekler kızıyor, niye kızıyorlar anlamıyorum. Takımın yenilmiş, neyi değiştirebilirsin ki?

- Güya futbol erkek sporu ya, 'Erkek işine niye karışıyorsunuz?' gibi tepkiler aldınız mı? E.K.: Bana ilginç mailler geliyor. Bir tanesini hiç unutmuyorum; Azerbaycan'dan bir okur 'Ebru Hanım çok güzelsiniz, bir resminizi alabiler miyem?' diye mail atmış. Ben de 'Yorumlarınız futbolla ilgili olmadığı sürece benden alacağınız tek cevap bu olur,' diye yanıtladım. Bunun üzerine şöyle bir yanıt geldi; 'Ebru Hanım nice olacak bu Galatasaray'ın hali, bir resminizi alabiler miyem?'

- Çoğu erkeğin hayali futbol tutkusunu paylaşacak bir kadın bulmaktır. Sizin futbol tutkunuz erkeklerle ilişkilerinizde yararlı oldu mu? B.Y.: Ebru Fenerbahçelilerle çıkamıyor. Birbirlerini boğacak noktaya geliyorlar. E.K.: Böyle bir deneyimim oldu ve çok kötü bitti. En romantik konuşmamız 'Senin kafanı patlatırım,' şeklindeydi. Galatasaray benim, platonik ama en büyük aşkım. Benim için sıralama ailem, Galatasaray, sonra devamı şeklinde gider. Dolayısıyla herhangi bir maç olumsuz bittiyse bunu ancak en yakınlarım eleştirebilir. Sevgili ise eloğlu (gülüyor).

- Peki sizce Türkiye'de kadınlar futbolu seviyor mu? B.Y.: Kadınlar futbolu neden sevmezler biliyor musunuz; çünkü büyük olasılıkla hiç maça gitmemişlerdir. Ya da birisi onlara çok basit olan kuralları anlatmamıştır. Çünkü erkekler futbolu zorlaştırıyor, asık suratlı hale getiriyor. Hatta bence Türkiye'de kadınlara futbolu erkekler sevdirmiyor.

EYLEM BİLGİÇ

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Sanata destek kriz tanımaz
 Paso bilgi, paso eğlence yarışması
 İtalyanların ataları Türkler miydi?
 Tek bir iğneyle beş yıl genç kalmak mümkün
 Çocuk ve oyun
 Sağlığın anahtarı meyvelerde saklı
 Zayıflama zamanı-5
 Eğlence ateşi yükseliyor
 Ferrari'sini satan Türk bilge
 Güneşle dost olun
 Çocuk ve oyun
 En iyi polis, dizisi olan polistir
 Bir elinde fasulye, diğerinde rizotto!
 'İlişkilerim de halka açık'
 Brezilyalı Sufi'den hayat dersi
 'Kendinizi bırakmayı deneyin'
 Efsaneler yıkılıyor
 Makedon şaire kötü sürpriz
 Gürültü uzmanı olmak isteyene...
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Suçlu yetiştirmenin basit kuralları!
Hepinize olduğu...
Geçen sezonun muhasebesi
Geçen sezonun muhasebesi
Yoğun bir sinema sezonunu daha geride bıraktık. Atilla Dorsay, 1...
Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
Yemekleri günlük pişirilen, daimi müşterileri olan ve çok hesaplı...
40'lı yaşlara huzur tatili
35 yaşın üstündeki bekârlar için düzenlenen özel turda yoga ve meditasyon...
Mücevher Oscar'ını aldı
Las Vegas'ta düzenlenen Couture Mücevher Konferansı'na katılan tasarımcı Sevan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.