kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Serin yerlerin 'Kare As'ı
Serin yerlerin 'Kare As'ı
Tam Liste
Monik Benardete
Oğuz Koloğlu
Görgün Taner
Buket Uzuner

Serin yerlerin 'Kare As'ı

Sıcakların iyice bastırmasıyla birlikte şehirde kalanlar özellikle hafta sonlarında serin mekânlara akın ediyor. Biz de bu hafta cemiyet hayatının ünlü simalarından Monik Benardate, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner, Kanal 1 Genel Müdürü Oğuz Koloğlu ve yazar Buket Uzuner'e şehrin en serin yerlerini sorduk. SABAH'ın 'Kare As'ını Aşşk Kahve, Lokal, Bebek Kahve ve Bast Kafe oluşturdu.

Aşşk Kahve
Kuruçeşme'deki Aşşk Kahve'nin müdavimi çok. Özellikle yazın sıcağında İstanbul'da kalanların öğle ve akşam yemeklerinde tercih ettikleri mekân, denize sıfır olduğu için günün her saatinde rüzgâr alıyor. Dışarıdaki 25 masada, yaklaşık 200 kişi ağırlanabiliyor. Kapalı alanı 40, açık kısmı ise 200 metrekare olan mekânda en gözde yer ise iskele kısmı. Özellikle hafta sonlarında yoğun ilgi gören Aşşk Kahve'de bir şeyler yemek ya da içmek için kuyruğa girmeyi göze almak gerekiyor. Zira burada rezervasyon yapılmıyor. Monik Benardete burası için, "Deniz kenarında olduğu ve bolca estiği için çok seviyorum," diyor. Tel: (0212) 265 47 34

Bebek Kahve
Bebek'teki bu mütevazı kahve, popülerliğini yıllardır koruyor. Bebek Cami'nin yanında yer alan ve her zaman püfür püfür esen Bebek Kahve, özellikle yaz aylarında dolup taşıyor. Buranın patatesli böreği ve üzümlü Kalemiti Ceyn kurabiyelerinin ünlü olduğunu belirtmekte fayda var. Mekânın daha sonra açılan üst katında ise yemek yemek mümkün. Oğuz Koloğlu, "Uzun yıllardır gidiyorum, artık bizim yerimiz gibi oldu, evimin bahçesinde oturuyormuşum gibi hissediyorum. Bir de tanıdığım herkesi görebiliyorum orada," diyor. Tel: (0212) 257 72 70

Lokal
İstanbul'un kalbinin attığı yerlerden biri olan Asmalımescit Müeyyet Sokak'taki Lokal'in müdavimlerinden Görgün Taner, "Kuytuda ve gölgede kalıyor ve sürekli de rüzgâr alıyor," diyor. Asmalımescit'in en eski mekânlarından biri olan Lokal, Uzakdoğu mutfağının en seçkin yemeklerini sunuyor. Yaz aylarında daha da ilgi görmesindeki etkenlerden biri de serinliğini her daim koruması. Kapalı ve açık yeri bulunan Lokal'de özellikle akşam saatlerinde sokağa atılan masalarda yer bulmak güç oluyor. Mekân pazartesi hariç hafta içi 10.30-23.00; hafta sonu 10.30-01.00 arası hizmet veriyor. Tel : (0212) 245 57 44

Bast Kafe
Moda'daki Bast Kafe, aslında hem kafe hem de kitapçı. Burası, huzurlu bir şekilde kitap okuyabileceğiniz, satın alabileceğiniz ve lezzetli yemekler yiyebileceğiniz şık bir kafe. Özellikle kahvaltısı ünlü olan mekân, hafta sonu müdavimleriyle dolup taşıyor. Buket Uzuner ise burası hakkında, "Kendimi çok iyi hissediyorum ve çok rahat çalışabiliyorum. Masalar arası sohbet var örneğin. Buraya Türk usulü pub denebilir. Yalnız bir kadının rahatça oturabileceği mekânlardan biri. Mavi ağırlıklı dekorasyonu var ve burada kitap da satılıyor," yorumunu yapıyor. Tel: (0216) 450 26 40

Tuus Teras

Şehrin göbeğinde bulunmasına rağmen size şehir dışında olduğunuz hissini veren Tuus Teras, açıldığı günden beri İstanbulluların en gözde mekânları arasında. Rüzgâra açık bir konumda olduğu için günün her saatinde rahat bir ortam sunuyor. Monik Benardete, Nişantaşı'ndaki bu restoran için, "Bahçesi ve balkonu enfes. O yüzden yazın özellikle çok keyifli oluyor," diyor. Tel: (0212) 224 81 81 (Aldığı oy: 1)

360 İstanbul
Beyoğlu Mısır Apartmanı'nın çatı katındaki restoran kenti kuşbakışı izleme olanağı sunuyor. Yaz aylarında bu keyif, serinleten bir esintiyle birleşiyor. Mekânın camları açılıyor ve terası da kullanılıyor. Monik Benardete, "En sıcak günde bile balkonu çok güzel esiyor," diyor. Maksimum 100 kişi ağırlanabiliyor. Mekânda hareketlilik 21.00'den sonra artıyor. Tel: (0212) 251 10 42 (Aldığı oy: 1)

Sunset
Ulus'ta Boğaz'ın eşsiz manzarasını keyifle izleyebileceğiniz mekân, iki köprü arasında bulunuyor. Boğaz'ın ve Karadeniz'in esintisini alan Sunset, özellikle akşam üzeri günbatımını izlemek isteyen müdavimleriyle dolup taşıyor. Monik Benardete, "Yazın en sıcak gününde bile, geceleri burası soğuk oluyor," diye serinlemek isteyenlere öneride bulunuyor. Tel: (0212) 287 03 57 (Aldığı oy: 1)

Sade Kahve
Boğaz manzarasına doyum olmayan Rumeli Hisarı'nda bulunan mekân, günün her saati rüzgâr alıyor. Kahvaltısı ve kahvesiyle ünlü Sade Kahve'nin müdavimleri arasında Oğuz Koloğlu da var. Koloğlu, "Çınarların altında oturmak çok hoşuma gidiyor. Denizi ve insanları seyrediyorum. Yediğim şeylerden emin olabiliyorum. Sahibiyle de entelektüel muhabbetler yapılabiliyorum," diyor. Tel: (0212) 358 23 24 (Aldığı oy: 1)

Çubuklu Hayal Kahvesi
Boğaz kenarındaki bu mekân özellikle yaz aylarında serin bir ortamda eğlenmek isteyenleri ağırlıyor. Oğuz Koloğlu, "Çubuklu Hayal'i, denizle iç içe olduğu için seviyorum. Akşamüstü oturup bir şeyler yudumlarken denizi izleyebiliyor, hatta bazen yunusları bile görebiliyorsunuz. Bir de Avrupa'ya Asya'dan bakmak hoş oluyor. Bunun alternatifi Kanlıca'daki çay bahçeleridir benim için," diyor. Tel: (0216) 413 68 80 (Aldığı oy: 1)

Emek Kafe
Yeniköy, İstanbul'un hem içinde hem dışında bir yer. Boğaz'ın da en rüzgârlı semtlerinden biri. Emek Kafe, günün her saati esmesiyle yaz aylarının uğrak mekânları arasında. Görgün Taner, "Keyifle çayınızı yudumlarken, önünüzden geçen vapurları seyretmeye de doyum olmuyor," diyor. Tel: (0212) 223 77 28 (Aldığı oy: 1)

Solar Beach
Kilyos'taki Solar Beach, su sporları ve akşamüstü beach partileri ile de misafirlerine tatil köyü tadında hizmet veriyor. Özellikle Karadeniz rüzgârında serinlemek isteyenler rağbet ediyor. Oğuz Koloğlu, "Solar Beach uçağa binmeden, şehir değiştirmeden İstanbul'da deniz kum tatilini yaşayabildiğim bir yer. Bir yandan müzik dinlerken bir yandan bir şeyler yemek hoşuma gidiyor," diyor. Tel: (0212) 201 13 23 (Aldığı oy: 1)

Büyükada Cafe Turing
Büyükada Vapur İskelesi'nin bir dönem sinema ve disko olarak kullanılan üst katı, 25 yıl aradan sonra Turing tarafından restore edildi ve artık yaz aylarında İstanbullulara deniz kıyısında kafe ve restoran olarak hizmet veriyor. Buket Uzuner, "İnsan kendisini burada büyük bir gemide gibi hissediyor. Üstelik bazı günler canlı müzik yapılıyor ve keyifli," diyor. Tel: (0216) 382 86 20 (Aldığı oy: 1)

Ali Baba Balıkçısı
Buket Uzuner'in, "En sevdiğim balıkçılar arasında. Çok serin ve keyifli bir yer," dediği Ali Baba Balıkçısı, Büyükada'nın en eski balık lokantalarından biri. Şimdi, eskiden Atatürk'ün de yemek yediği lokantanın yerinde hizmet veriyor. Balıkları kadar mezeleri de lezzetli mekân yazın en sıcak günlerinde bile rüzgâr alıyor ve çok serin. Tel: (0216) 382 37 33 (Aldığı oy: 1)

Moda Teras
Moda Teras, gün içinde misafirlerine huzurlu bir ortam sunarken geceleri de eğlenceli bir kulübe dönüşüyor. Yazın en sıcak günlerinde bile püfür püfür estiği için şehir sıcağından kaçanların sığındığı bir liman gibi. Buket Uzuner de ferahlamak için burayı tercih ettiğini belirtiyor: "Serin ve şık bir mekân ama birazcık pahalı. Fiyatlar New York fiyatları gibi." Tel: (0216) 338 70 40 (Aldığı oy: 1)

Parkorman
Hem İstanbul'un bu kadar merkezinde hem de tamamen yeşilliklerin içinde olabileceğiniz nadir yerlerden biri. Görgün Taner, "Tamamen yeşillikler içinde olabileceğiniz nadir yerlerden," diyor. Sıcaklık kent genelinde 30 dereceyken Parkorman'da termometre 25 dereceyi gösteriyor. Doğanın içinde denizi aratmayacak havuzu ile kaçırılmayacak fırsatlar yaratıyor. Tel: (0212) 328 20 00 (Aldığı oy: 1)

Sultanahmet'teki Teraslar
Görgün Taner, "Sıcak yaz günlerinde serin serin oturulabilecek adreslerden biri de Sultanahmet'teki mekânların terasları," diyor. Bir taraftan eski İstanbul'u, bir taraftan da sıcaktan şikayet etmeden güneşin batışını izleyebileceğiniz teraslar son derece keyifli. Marmara Denizi'nden esen güçlü rüzgarlar eşliğinde, Sultanahmet Camii'nin görkemli silüetine karşı, keyifli vakit geçerebilirsiniz. (Aldığı oy: 1)
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Ucuzluktan yararlanırken
 Ne kadar sanat dostusunuz?
 Gizem dolu ressam ana-oğul ilişkisindeki sır perdesi
 'Annem 85 yaşında ama genç kız gibi'
 Güne yogayla başla, yaşam güzelleşsin
 Akademi Akdeniz, işbaşında...
 Bu hafta bitmeden 5 öneri
 Bir hamak alıp sallansak...
 Kokteylin 'Kare As'ı
 'Yalınayak doğdum yalınayak öleceğim'
 Adile Sultan kapılarını yeniden açıyor
 Cinsel kimlik gelişimi anne babaya bağlı
 'Üç yaşından önce kreşe göndermeyin'
 Terasların 'Kare As'ı
 Yıldız koleksiyonu
 Bu sergide ödün yok, özgürlük var
 Ruslar seksi jean seviyor
 Adalet Cingöz yazıyor
 5 öneri
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Bahçıvan ilanıyla dolandırdı
Bahçıvan ilanıyla dolandırdı
Gazetelere "Villada çalışacak bahçıvan aranıyor" ilanıyla yüz kişiden...
Demirkol'un tahliyesine Özçelik ailesinden tepki
Demirkol'un tahliyesine Özçelik ailesinden tepki
Gökhan Demirkol'un kefaletle tahliye edilmesine Gamze Özçelik ve...
Valilik yemeğinde alkol servisi krizi
Valilikçe Topkapı Sarayı'ndaki Konyalı'da düzenlenen yemekte alkol...
İlk resmi bekâr annenin oğlu 14 yaşında
Türkiye'nin ilk resmi bekâr annesi Lale Gerger... Evli bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.