kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Filiz Akin @ SABAH
 

'Telefon buzdolabından çıktı'

Alzheimer olma korkunuz var mı? Benim var. Geçenlerde bir akşam, yemeği erken yedik. Tam bitmişken telefon çaldı. "Nerede kaldınız? Masada sizi bekliyoruz." Karı-koca, ikimiz de yemeğe davetli olduğumuzu unutmuşuz. Allah'tan yakın oturdukları için koşa, koşa gittik. Tabii ikinci kez yedik. O sırada çok az yiyebiliyordum. Benim için çok zor oldu. Üzerinden çok zaman geçti, depremden sonra asker eşlerine moral olsun diye Yalova'ya gittik. Tam arkadaşım Monik'le arabaya bindik ki telefon çaldı. "Karıcığım kendin gidiyorsun anladım da evin telefonunu niye aldın?" Elimdeki ahizeye baktım, telsiz ama kocaman bir şey... Son telefon konuşmasından sonra evin normal telefonunu da atmışım çantamın içine. "Şey... ne diyeyim... Gezmeye götüreyim demiştim.." gibi bir şeyler geveledim. Bu telsiz telefonlarla epey uzaktan konuşma imkanı var. Neyse yakındaydık, dönüp bıraktık. Tedaviden sonra kulağım iyi duymadığı için aklıma gelirse cep telefonu elimde dolaşıyorum evde. Bir gün arıyorum arıyorum yok! Aklıma gelen her yere baktım bulamadım. Ev telefonuyla çaldırdım, koltuk yastıklarının altında değil, arabada da düşmemiş, çantalarda da yok. İki gün sonra nereden çıktığını söylersem inanmayacaksınız. Buzdolabının sebze çekmecesinde... İyi ki derin dondurucuya koymamışım.

'ARABA NEREDE?'
Neyse ki arkadaşlarla konuşurken birbirinden şirin unutma hikâyeleriyle avunuyor insan, "Yalnız ben değilmişim,'' diye seviniyor. Hele mutfağa gidip "Ben şimdi buraya niye geldim?" duygusu, yaşanan ortak bir durum anlaşılan. Ama en güzeli bir arkadaşımızın hikâyesi... Arkadaşımız o gün yapılacak işlerin hiçbirini aksatmamak için detaylı bir liste yapmış. Uyduruyorum örneğin; bankadan para çekilecek, temizlemeye kravat verilecek, manava göndermesi için liste bırakılacak vesaire... Anlaşılan çarşıya yakın bir yerde oturuyor. Bunların hepsini yapmış. Sıra en son maddeye gelmiş. Arabaya benzin... İstasyona gelip her zaman almaya alıştığı kişiyi bulmuş. "Full yap," demiş. Benzinci etrafa bakınıp "Ablacığım tamam da araba nerede?" deyince her şeyi güzelce not edip arabasını almayı unutan arkadaşımız elinde liste öylece kalakalmış.

KARNAVAL ZAMANI
Haftasonu Galatasaray Lisesi'ndeki dört beş anaokulunun hazırladığı karnaval gösterisini seyretmeye gittik. Torunumuz iki buçuk yaşında ve yunus balığı olmayı seçmişti. Kimi Kızılderili, kimi kelebek, kimi Mısırlı firavun, kimi armut, kimi korsan, iki-üç yaşla, beş yaş arası 100'e yakın çocuk önümüzden resmi-geçit yaparak sahneye çıktı. Tabii ki ben yine şapka, gözlük ve eşofmanla pek de tanınmayacak bir haldeyim. Gene de fark edip konuşan, öpenler oldu. Biri de "Hayrola Filiz Hanım, aktivitelere katılmak için mi geldiniz?" deyince "Evet, Etiler Ana Okulu'nda okuyorum, uğur böceği olarak katılacağım," dememek için zor tuttum kendimi. "Torunumuzu seyretmeye geldik," dedim. Evvelki akşam ise mide ilacımı almayı unutmuşum. Ortaköy'de bakkal tipi bir yere yanaşıp arabanın penceresinden küçük bir şişe su istediğimi söyledim. Yağmura aldırmayan genç adam dışarı çıkıp şişeyi uzatırken "Biz bütün aile sizin için dua ettik. Sizi böyle görmek çok güzel. Suyun parasına almasam?" diye mahcup bir şekilde ısrar etti. Tabii ki kabul etmedim. Böyle zamanlarda "Bir başkadır benim memleketim" diye keyifleniyor insan.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Moral reçetesi   / 24-06-2006
 Pembe notlar   / 17-06-2006
 Selimiye'de kutlama   / 10-06-2006
 Neler oluyor bu dünyaya?   / 03-06-2006
 Alın yazısı   / 27-05-2006
 Carpe diem (Bugünü yaşa)   / 20-05-2006
 Bir Atıf Yılmaz vardı   / 13-05-2006
 'Telefon buzdolabından çıktı'   / 06-05-2006
 'Fahri doktor da olduk şu hayatta'   / 29-04-2006
 Yunuslar ve Lale Devri   / 22-04-2006
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
'Pakize adında bir adam'
Lütfen Bu Konuya Girmeyelim...
ÜLKÜ TAMER
Edebiyat yolculuğuna çıkış hazırlıkları
Sanırım en sık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.