kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İhracat hedefimizi aşacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, programdaki ihracat hedefinin yıl sonu için 79 milyar dolar olarak belirlendiğini ifade ederek, ''Ama inşallah biz bunu aşmak suretiyle yıl sonunda ihracatımızı 80 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi. Erdoğan, Sheraton Oteli'nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu'na katıldı.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişmesiniistikrarlı biçimde sürdürebilmenin, küresel ölçekte rekabet gücünün artmasına bağlı olduğunu söyledi. Üretim, yatırım, kalkınma ve
refahınözellikle demokratik güven zemininin, birbirlerini tamamlayan güven unsurları arasında bulunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Elde ettiğimiz katma değerin tamamı, istikrar ve güven ortamının sağlamlığıyla kazanılmıştır ve bu kazanımlarımızı daha ileriye taşımakiçin millet olarak aynı hedefe kilitlenmek, demokrasiyi, hukuku, adaleti gözümüzün ışığı gibi korumak zorundayız'' dedi.

Türkiye için emek ve değer üreten herkesle, ele ele omuz omuza elde edilen başarılardan dolayı millet ve ülke adına gurur duyduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Başarılarımızı belki çoğu zaman grafiklerle, rakamlarla anlatmakdurumunda kalıyoruz. Kar ve zarar hesabımızı, muhasebemizi istatistiklerle dile getiriyoruz. Biliyoruz ki, bu rakamlar bugüne kadar gelen potansiyelimizin, imkanlarımızın hepsini anlatmaya yetmez,yetmiyor.

Hep birlikte büyük mesafeler kat ettik. Ufkumuzda çok daha ileri hedefler var. Daha büyük mesafeleri aşarak o hedefleri de mutlaka yakalayacağız. Öteden beri bir hususa dikkati çekmek istiyorum: Bu ülke insanın en çok ihtiyaç duyduğu şey, özgüvendir. Özgüvenin yerleşik hale gelmesi için de devletin topluma, toplumun da devlete güvenini pekiştirmemiz gerekir. Bu özgüvenin maliyeti hesap edilemez. Bunun belli bir rakamı yok. Kıymetine de asla paha biçilemez. Hepimiz kendimize, ülkemize, devletimize, hükümetimize, kurumlarımıza güvenmekdurumundayız. Ülkesine, dolayısıyla kendisine güvenen iş adamlarımız 2002 yılından itibaren önemli şekilde ihracata yöneldiler.

Rakamları hatırlatmakta fayda var. Özellikle 2002 yılında toplam ihracatımızın 36 milyar dolar olduğunu hatırlarsak, 2003'te 47 milyar dolara, 2004'te 63 milyar dolara, 2005 de ise 73.4 milyar dolara ulaştığımızı görüyoruz. Önceki yıllarda istikrarsız bir seyir ile kimiyıllar eksi gerçekleşen ihracat, bizim dönemimizde istikrarlı biçimde sürekli büyümüştür. Bu artış, bu yıl da devam ediyor. TİM verilerine göre, Haziran ayında tüm zamanların rekoru kırıldı.İhracatımız yüzde 28'lik artışla 7.6 milyar dolar oldu. İlk 6 ayın verilerine baktığımızda, ihracatımızın Haziran sonu itibarıyla, 39.9 milyar dolara ulaştığını görüyoruz.

Programdaki hedefimiz, yıl sonu için 79 milyar dolardır. Ama inşallah biz bunu aşmak suretiyle yıl sonunda ihracatımızı 80 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Bunlar göz ardı edilecek rakamlar, azımsanacak seviyeler değildir. Bu seviyeler Türkiye'deki değişimin, sadece birtakım grafiklerde, rakamlarda olmadığını da açıkça ortaya koymaktadır. bu seviyeler Türk sanayicisinin, yatırımcısının ürettiğinin, kapasite ve verimliliğini artırdığının, ürününü de dünya piyasalarına gönderdiğinin somut göstergesidir. Bu gelişmeler, Türkiye'nin artan diplomatik gücünün, Türkiye'nin siyasi ağırlığına paralel bir gelişme olduğunu biliyorsunuz. Elbette bu seviyelere hiç de kolay gelinmedi. Ama ele ele vermek suretiyle, gerçekten dayanışma içinde kolektif çalışmanın neler getireceğini bu süre içinde görmüş oluyoruz.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Baykal'dan Erdoğan'a Yüce Divan gözdağı
 Şemdinli iddianamesinin laneti Kaçan'ı da vurdu
 Gambari'nin Kıbrıs programı açıklandı
 Gül, Rice ile biraraya gelecek
 Meclis'e TMSF sorusu
 ATA uçağıyla Şam'a 20 saatlik sır ziyaret
 Vizyon Belgesi bugün açıklanıyor
 Başbakanlıktan töre cinayeti genelgesi
 Erdoğan Mumcu'ya dava açtı
MUHARREM SARIKAYA
Nazarbayev: Kapım size açık
ASTANASadece biz...
YAVUZ DONAT
Bir kenti yaşamak
Mersinli Özdemir İnce bir şiir yazmış.
Eleştirileriniz çok doğru tabelayı kaldırtacağım
İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Ayasofya'daki 'ibadete açılan...
Selin faturası ağır oldu
Türkiye'yi bir haftadır etkisi altına alan sağanak yağış 10 kişinin...
IMF kızınca, Maliye faturayı hastaya kesti
IMF kızınca, Maliye faturayı hastaya kesti
Maliye Bakanlığı, sağlıkta tasarruf amacıyla yürürlüğe soktuğu...
YÖK kendinden sıkıldı
YÖK kendinden sıkıldı
Bugüne kadar YÖK'ün kuruluş tarihi olan her 6 Kasım'da öğrenciler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu