kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
  » Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Filistin'e bomba yağıyor

İsrailli asker Gilad Şalit'in kaçırılmasının ardından Gazze Şeridi'ne güneyden giren, kuzeye de yığınak yapan İsrail ordusu, Gazze'yi karadan, havadan ve denizden bombalamayı sürdürüyor.

Gece boyunca Gazze'nin kuzeyine 350'den fazla top mermisi atan İsrail ordusu, sabah da bombardımanını sürdürdü. Hava kuvvetleri, Gazze'nin merkezinde 7 anayolu vurdu. Gazze Şeridi açıklarındaki savaş gemilerinden öğlen saatlerinde Beyt Lahiya'ya dört füze saldırısı yapıldığı bildirildi.

Ordu, saldırıların, askeri kaçıranların hareket kabiliyetlerini
zorlaştırmayı ve Kassam füzesi saldırılarını durdurmayı amaçladığını belirtti. Gazze Şeridi üzerinde uçan jetlerden 2 saatte bir ses bombaları atıldığı da belirtiliyor.

Sabah saatlerinde Gazze Şeridi'nin kuzeyinden de İsrail'e havan topu saldırısı yapıldı, bombanın Necef'ın batı kesimlerindeki boş araziye düştüğü ve zarara yol açmadığı kaydedildi. El Fetih'e bağlı El Aksa Şehitleri Tugayı, sınırdaki İsrail kenti Sderot'a 2 kassam füzesi fırlattıklarını, Kudüs Tugayları da yine Sderot'a bir füze fırlattığını duyurdu ve bir İsrail vatandaşını yaraladığını, bir araca da zarar verdiğini iddia etti.

İsrail ordusu, bir taraftan Gazze Şeridi'ne top ve füzelerle bombardımanını sürdürürken, uçakların küçük paraşütlerle Refah, Han Yunus ve Gazze Şeridi'nin orta bölgelerine, içinde şeker ve çikolatalarla bildiriler bulunan kutular atmayı da sürdürdüğü öğrenildi.

Kutulardaki bildirilerde, İsrail Ordusu'nun kaçırılan askeri kurtarmak için operasyon yürüttüğü, Filistin vatandaşlarından Kassam füzesi fırlatılan bölgelere yaklaşmaları ve askerlere karşı gelmemeleri uyarısı yapılıyor; aksi takdirde hayati tehlikeye maruz kalacakları belirtiliyor.

İSRAİL MİLLETVEKİLİNDEN OLMERT'E: OPERASYONU GENİŞLET

İsrail Parlamentosunun (Knesset) muhalefetteki Likud milletvekillerinden Yuval Steinitz ise Başbakan Ehud Olmert'e çağrıda bulunarak, kaçırılan askerin serbest bırakılmasına yönelik operasyonu sürdürmesini ve Gazze Şeridi'ndeki tüm terör altyapısını ve ''Kassam Sanayii''ni yok edecek şekilde genişletmesini istedi.

Steinitz, ''Gazze'de, Lübnan'daki Hizbullah benzeri bir Filistin Ordusu yaratılması süreci başlamıştır ve İsrail, filizlenen bu süreci kesip atmalıdır'' dedi. Knesset'in sol kanat partilerinden Meretz milletvekili Zahava Gal-On da Gazze operasyonunu bir savaşa benzeten Olmert'ten, ''Eğer İsrail bir savaştaysa Meclise bilgi vermesini'' istedi.

Gal-On, ''Tecrübelerimiz, bu ve benzeri operasyonların sivillere zarar verdiğini ve topyekun bir cezalandırmayı içerdiğini göstermiştir. Bu operasyonun, kaçırılan asker Gilad Şalit'in serbest bırakılmasını nasıl sağlayacağı açık değildir'' dedi. Gal-On, operasyonun, ülkeyi topyekun bir savaşa götürebileceğini ifade etti.

GAZZE ŞERİDİ'NDE BAZI BÖLGELER SUSUZ

İsrail uçaklarının, operasyonun başladığı gecen Salı gece yarısı vurduğu elektrik santralı ve su kaynaklarından sonra, Gazze Şeridi'nin bazı bölümleri o günden bu yana su alamıyor.

Gazze Şeridi'nin işgal edilen güney kesiminde Refah-Han Yunus arasındaki Şouka'da hiç su yok. Han Yunus yakınlarındaki Benisehile ve doğusundaki Abasan da 36 saati aşkın süredir su yüzü görmüyor. Elektrik Santralının ağır hasar görmesinden sonra, Gazze Şeridi'nde çeşitli bölgelere elektrik ancak saatle verilebiliyor, geceleri çoğunlukla hemen tüm bölgede, elektrik tümüyle kesiliyor.

Gazze Şehri'nin en büyük hastanelerinden El Şifa'da çalışan bir doktor, hastanenin bulunduğu bölgede elektriğin 6 saat süreyle verildiğini, takip eden 6 saat de kesildiğini; ancak şimdilik sorun yaşamadıklarını belirtti. Hastanenin jeneratörü bulunduğunu söyleyen doktor, ancak jeneratörlerin benzinle çalıştığını hatırlattı ve ''Elbette, yakıt bitince durum ne olur, onu düşünmek bile istemiyorum'' dedi.

Gazze'deki hastanelerde tüm doktorların izinleri kaldırıldı. Sağlık bakanlığı, ''olağanüstü durum'' ilan ettiği için, hastanelerde normal hastalara bakılmıyor, sadece yoğun bakımdaki hastaların tedavisi sürdürülüyor. Hastanelerin tüm yatakları boşaltılmış durumda ve olası bir operasyona karşı hazır bekleniyor.

AVANSLAR HAZIR DENİLDİ AMA...


Hamas Hükümeti'nin, geçen mart ayından bu yana maaş veremediği, 2.500 şekelin üzerinde maaş olan kamu personeline 300 dolarlık (yaklaşık 1300 şekel) avanslarının bugün ödeneceği duyurulmasına rağmen, postanelere giden bazı Gazzelilerin eli boş döndüğü de öğrenildi.

2. KAÇIRILAN ASKER MUAMMASI


Öte yandan, dün bir askeri daha kaçırdığını açıklayan, ancak daha sonra bunu yalanlayan El Aksa şehitleri Tugayı, askeri kaçırdığında ısrarını bugün de sürdürdü. El Fetih'e bağlı silahlı örgüt, 2 gün önce kaçırdıklarını iddia ettikleri askerin, El Cezire Televizyonu'na fotoğrafını ve kimlik bilgilerini gönderdi.

El Cezire televizyonunda askerin fotoğrafıyla birlikte kimlik bilgilerinin detaylarının yayımlanmasının ardından, İsrail ordusu ve polisi, iddiaların bir dayanağı olmadığını, El Cezire'de yayımlananların, halen yurtdışında bulunan bir ''yedek'' askere ait olduğunu belirtti.

El Aksa Şehitlerinin üst düzey bir yetkilisi, dün Yediot Ahronoth'a yaptığı açıklamada, örgütün kaçırdığı söylenen ikinci askerle ilgili bilgilerinin olmadığını ve haberin gerçek dışı olduğunu belirtmişti. Aynı kişi, kaçırma iddiasının, Filistinli örgütler arasındaki iç rekabetin bir parçası olabileceği görüşünü de dile getirmişti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Asker krizinin çözümü için Erdoğan devrede
 Bağdat'ta saldırı:66 ölü
 "Avrupa Konseri"yle veda
 Cheney'den NY Times'a suçlama
 Kabineyi devirdi
 Göçmen çocuklar onun 'himayesinde'
 Hitler porno filmleri çekmeyi seviyormuş!
 Jenna Bush Güney Amerika yolcusu
 Bilmeden açık mikrofonda tartıştılar
 Bush ve Koizumi 'Elvis düeti' yaptı
 Kuveyt'te kadının adı yine yok
 Amerikan askerlerine tecavüz soruşturması
 Hollywood'un en ünlü vejetaryenleri
 İngiltere usulü şofben kurbanı
 Kök hücreye aforoz cezası
 Parayla saadet olmuyor
 Tansiyon için günde iki muz
 Eski eşi bütün sırlarını anlattı
 Köpeğine bin tane elbise almış
 Evinde 1300 fare besliyor
Panzer Klasiği
Panzer Klasiği
Arjantin Ayala ile öne geçti. Klose 80'de eşitledi. Daha önce...
Farklı Katenaçyo
Farklı Katenaçyo
Bu yılki 9 maçının 8'inde gol yemeyen Ukrayna önünde zaman zaman sıkı...
CHP olarak sağ seçmenin ezberini bozduk
CHP olarak sağ seçmenin ezberini bozduk
CHP lideri Baykal son açılımla merkez sağ seçmenin ezberini...
Hem işinden oldu hem aşkından
Rabia Kazan: Ağca'yı silip yeni sayfa açmak istedim. Licursi büyük...
Patrik ekümeniklik için "Israrlıyım" dedi
İstanbul Rumlarının sorunlarının masaya yatırıldığı "Bugün ve Yarın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu