kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbulspor'u Saffet aldı

İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi takımlarından İstanbulspor'un satış ihalesini, 3 milyon 250 bin dolar bedelle, eski milli futbolcu ve menajer Saffet Sancaklı'nın da ortakları arasında bulunduğu Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş kazandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) Uzan Grubu'ndan devrolan İstanbulspor Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satış ihalesi yapıldı.

TMSF binasında gerçekleştirilen ve 900 bin dolar muhammen bedelle satışa sunulan, kapalı zarf ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilen ihale için
toplam 6 teklif verildi.

İhaleye başlangıç olarak en yüksek teklifi 2 milyon 100 bin dolar bedelle İstanbul Beylik Spor Hizmetleri A.Ş. verirken, bunun yüzde 70'ini aşan, 1 milyon 500 dolarla Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile İhale Kanunu gereği 1 milyon 250 dolar veren Sarı Siyah Proje İnşaat ve Taahhüt A.Ş. ihaleye katılırken, diğer 3 şirket Butik Halı Giyim ve Mağazacılık Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş., Bakırköy Sportif A.Ş. ve Özdemir Yatçılık ve Turizm İşletmeleri A.Ş. ise düşük teklif nedeniyle ihaleye alınmadı.

En yüksek teklifi veren şirketin bedeli olan 2 milyon 100 bin dolarla başlayan açık artırmada Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Sarı Siyah Proje İnşaat ve Taahhüt A.Ş. yarıştı.

İhaleyi, eski milli futbolcu ve menajer Saffet Sancaklı'nın da ortakları arasında bulunan Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve TicaretA.Ş., 3 milyon 250 bin dolar bedelle kazandı. İstanbulspor Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, ihaleyi kazanan MarmaraSpor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye borçsuz devredilecek.

Satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük, Futbol Federasyonu nezdindeki tescil ve liglerde yarışma hakkı, futbolcu ve diğer teknik personel sözleşmelerinden kaynaklanan haklar, markalar, menkul mallar ile bu mal, hak ve varlıklardan doğan sözleşmelerden oluşuyor.

SANCAKLI: 'FUTBOLCU FABRİKASI OLACAĞIZ'

İhale sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Saffet Sancaklı, ''İstanbulspor'u bir futbolcu fabrikası gibi Türk futboluna ve milli takıma oyuncu yetiştirmek için alıyoruz'' dedi.İstanbulspor'u almak için çok çabaladığını vurgulayan Sancaklı, ''Bazı arkadaşlar İstanbulspor'u neden almak istediğimi soruyorlar.
İstanbulspor camiasının kaliletisini, değerini ve geçmişini çok iyi biliyorum. Şu anda İkinci Lig (A) Kategorisi'nde oynamasına rağmen, benim için her zaman Birinci Lig'de, belki de manevi olarak daha yüksek yerde yer edinmektedir. Bunun dışında zaten bizim mesleğimiz bu. İstanbulspor'u bir futbolcu fabrikası gibi Türk futboluna ve millitakıma oyuncu yetiştirmek için alıyoruz. Bu ihalede bana destek olan arkadaşlarım, dostlarım ve özellikle ben girdim diye çekilen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı olsun'' diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM'IN DESTEĞİ

Bir gazetecinin, ''Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım adına bu ihaleye girdiğiniz şeklinde haberler var. Bu konuda ne diyorsunuz?'' şeklindeki sorusunu üzerine Sancaklı şöyle konuştu:

''Türkiye'de herkes bilsin ki Saffet Sancaklı kimsenin yerine işe girmez ve bir iş de yapmaz. Sayın Yıldırım'dan çok ciddi destek alıyorum her zaman. Yalnız Aziz Yıldırım'dan değil, diğer kulüp başkanlarından da destek alıyorum. İstanbulspor şu an oyuncusu olmayanbir takım. Sadece 4-5 tane oyuncusu var. Çok zor durumdayım. 'Bana yardım edin' diye diğer başkanlara başvuruda bulundum. Hepsi de 'Saffet, kaç oyuncu istiyorsan sana hediye ederiz' diye beyanatta bulundu ve bunların en başında da Aziz Yıldırım geliyor. Hepsine çok teşekkür ediyorum'' dedi.

İstanbulspor'un 30'a yakın oyuncuya ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Saffet Sancaklı, ''Şimdi buradan çıkıp, kulüple ilgili bilgi edinmeye çalışacağım ve en kısa sürede transferler yapıp, kamp çalışmalarına başlayacağız'' dedi.

İhalenin geç yapılmasından yakınan Saffet Sancaklı, ''Eğer ihale nisan ya da mayıs ayında yapılmış olsaydı, ben şu anda İstanbulspor'unhedefinin Turkcell Süper Lig olduğunu açıklardım. Ama maalesef şu andabulunduğumuz şartlardan dolayı çok zorlanacğız'' diye konuştu.

Saffet Sancaklı, kulüpte başkanlık yapmayı düşünmediğini belirterek, Marmara Spor Faaliyetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sportif danışmanı olduğunu, kulübün isminin de değişmeyeceğini sözlerine ekledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 UEFA'dan 5 Türk hakeme görev
 Taraftardan Delgado'ya tam not
 Dünya Kupası'ndan kısa kısa
 Trabzonspor Ülker ile anlaştı
 İspanya'da Aragones kararı
 Erken final
 Futbolun falı bilimi olmaz
 Avrupa'da başarı bekliyoruz
 Okan'ı istemiyoruz
 Anelka gidiyor
 Juve düşerse Capello favori
 Alaçatı'yı kim kurtaracak?
 Agassi tam yol
 Sergen'e Şeker kura
 Nobre'nin yerine Moro
 En şık başkan Özhan Canaydın
 5 kulüp davaya müdahil oldu
 Bargnani NBA tarihine geçti
 Sol için Robert ya da Pineda!.
 Nobre'ye uçak şoku
 Almanya - Arjantin
 İtalya - Ukrayna
 Kupa notları
 Günün içinden
KAZIM KANAT
Bir Delgado yetmez!
Dikkat ediniz!.. Beşiktaş...
AKP'de Alevi vekil olmalı
AKP'de Alevi vekil olmalı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, adını bir Aleviden almış. "AKP'de...
'Vekillerin ağzı kapatıldı'
'Vekillerin ağzı kapatıldı'
AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu'nun Geçen'den sonra ikinci ihraç...
Seneye, böyle...
Seneye, böyle...
İtalyanların yanı sıra dünyanın önde gelen tasarımcılarını ağırlayan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu