kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tekmem ÖSS kadar acıtmıyor
Tekmem ÖSS kadar acıtmıyor
Filminin DVD'sini bulunca satın aldı

Tekmem ÖSS kadar acıtmıyor

Öğrenciler ve ailelerinin ÖSS sınavlarında yaşadığı stresi anlatan 'Sınav' adlı filmde rol alan Jean Claude Van Damme'dan ilginç bir yorum: ÖSS insanların canını acıtıyor.

ÖSS nedeniyle öğrencilerin ve ailelerinin girdiği stresi anlatan ve ÖSS sistemini eleştiren 'Sınav' adlı filmde dünyaca ünlü Belçikalı oyuncu Jean Claude Van Damme da rol aldı. Ömer Faruk Sorak'ın yönettiği filmde Van Damme, ÖSS kitapcıklarını çalmak isteyen bir grup öğrencinin kiraladığı kraliyet hırsızı İngiliz Charles'ı canlandırdı. Altan Erkekli, Hümeyra, İsmail Hacıoğlu ve Sinem Kobal'ın başrollerinde oynadığı filmde; ÖSS stresine giren bir grup öğrencinin sınav kitapçıklarını çalmaya karar vermesi ve Kraliyet hırsızı İngiliz Charles'tan yardım istemesini anlatıyor.

BU NE STRES, ANLAMADI!
ÖSS'nin yapıldığı gün İstanbul'a gelen Jean Claude Van Damme bu sınav hakkında epey bilgi edinmiş. Ünlü oyuncuyu en fazla etkileyen şey ise ailelerin, sınavdaki çocuklarını dualar okuyarak beklediğini gösteren TV görüntüleri olmuş. ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun oğlu Furkan'ı beklerken stresini azaltmak için çekirdek yemesi Van Damme'ı daha da çok şaşırtmış. Ünlü Belçikalı oyuncu, haberlerde gördüklerinden sonra ne kadar doğru bir filmde rol aldığını anladığını dile getiriyor. Bir Türk filminde rol alan en ünlü yabancı oyuncu olan Jean Claude Van Damme 'Sınav'ın çekimlerini tamamladıktan sonra kendi deyimiyle, İstanbul'un tadını çıkarma turuna çıktı. Bu sırada yemek yemek için uğradığı bir alışveriş merkezinde rastladığımız Van Damme ile 'Sınav' ve İstanbul üzerine bir söyleşi yaptık:
* Çekimler öncesinde bana ÖSS ile ilgili bilgi verildi. Hatta İstanbul'a geldiğim gün ÖSS sınavı yapılmış. Akşam haberlerini bana tercüme ettiler. Anlatılanlardan oldukça etkilendim. Bütün aileler çocuklarının üniversite eğitimi görmesini istiyor ama çoğu aile hayal kırıklığı ve üzüntü yaşıyor.
* Sınav stresinden intihar eden öğrenciler olduğunu duydum. Bu çok üzücü. Bir siyasi partinizin genel başkanının çocuğu sınavdayken yaşadığı stresi de görünce ne kadar doğru bir filmde rol aldığımı daha iyi anladım. Bu tür sınavlar insanların canını acıtıyor. İsteyen herkes üniversite öğrenimi görebilmeli. Fakat talep çok olunca sınavlar belirleyici oluyor. Dünyanın her ülkesinde bu tür sınavlar var. Dilerim ülkeniz yakında bir çözüm yolu bulup ÖSS'yi yürürlükten kaldırır ve başka bir yöntem geliştirir.
* İstanbul çok güzel ve mistik bir kent. İnsanlar çok sıcakkanlı. Beni gören herkes yakından ilgilendi ve sevgi gösterilerinde bulundu. Türkiye'de bu kadar çok hayranım olduğunu bilmiyordum. Bu beni şaşırttı ve sevindirdi.

İSTANBUL'DAN EV ALACAK
*
Daha önce de İstanbul'a gelmiştim. İlk gelişimde İstanbul'un güzelliklerini yaşamak için yeterli zamanım olmamıştı. Bu kez biraz daha fazla yer görebildim. İstanbul'u görmesi için babamı da Türkiye'ye getirdim. O da buradan çok keyif aldı. Sonraki gelişimde annemi de getireceğim. Hatta belki kızkardeşim de gelir. Onların da bu mistik kenti görmelerini istiyorum.
* Murat Akdilek ve Ömer Faruk Sorak benimle 'Sınav' için görüşmek üzere Belçika'ya geldiler ve projelerini, ne yapmak istediklerini, benden ne beklediklerini anlattılar. Bunun ardından hemen sözleşmeyi imzaladık. Hayatım boyunca sözleşmesini en hızlı imzaladığım film 'Sınav' oldu.
* Murat Akdilek de, Ömer Faruk Sorak da çok tatlı insanlar ve işlerini çok iyi yapıyorlar. Onlarla ilgili Belçika'da edindiğim izlenimin İstanbul'da da değişmemesi beni gerçekten çok mutlu etti. Her film çekimi sırasında büyük küçük aksaklıklar, anlaşmazlıklar, tartışmalar olur. 'Sınav'da ise hiçbir sorun yaşamadım. Bu nedenle bu filmde rol almak beni daha da mutlu etti. Ayrıca beni öyle güzel bir otelde ağırladılar ki. Açıkcası bu kadar ilgi göreceğimi beklemiyordum.
* Murat Akdilek ve Ömer Faruk Sorak ile 'Asterix' ve 'Kumite' adlı filmlerim için de çalışacağız. Bu projelerime ortak yapımcı olacaklar. Birbirimize güvenimiz ve inancımız ortaya başarılı filmler çıkartacak.
* 'Sınav' benim için ilginç bir deneyim oldu. Bu filmden önce hep aksiyon türü, vurdulu kırdılı filmlerde rol almıştım. Yaşımın ilerlediği şu günlerde 'Sınav'la kariyerime İstanbul'da yeni bir başlangıç yaptım.
* Ömer Faruk Sorak çok profesyonel bir yönetmen. Türkiye'nin en çok izlenen üç filminden ikisinin yönetmenliğini o yapmış. Bu da başarısını ortaya koyuyor. İnanıyorum ki bu sayı, 'Sınav' ile üçe çıkacak.
* 'Sınav'daki genç oyuncularla çalışmak keyifliydi. Başta biraz çekingen davrandılar ama kaynaştık. Çekim aralarında bol bol sohbet ettik. Hepsi gerçekten iyi çocuklar. Onları çok sevdim.
* Yakında İstanbul'a yine geleceğim. Burada ev alarak yılın birkaç ayını İstanbul'da geçirmeyi planlıyorum. Bu konu bir sonraki gelişimde netlik kazanır.

Mehmet ÇALIŞKAN / MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İhanetle ilgili hiçbir şeye şaşırmaz olduk
 Hiphop'çu Akrep Nalan
 Techno Romanlar Avrupa yolunda
 Kenan halay çekti Deniz nispet yaptı
 'Kuşu Kalkmaz'dan sonra 'Fiki Fiki'!
 Madonna'nın elleri yaşını ele veriyor
 Plajların yerini su parkları aldı
 Delikli forması serinlik veriyor
 Kocaya kız vermek gibi...
 Gözyaşlarına esir oldu
 Aşkları sahada onlar tribünde ter döktü
 Naomi Campbell yine dava edildi
 Bakire Şebnem göğüs büyütme hapı tanıttı
 Halk Ne Diyor?
 Evlilik Fotoğrafları
 Şiir Köşesi
 Önemli Telefonlar
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kano, jet ski, banana eğlenirsen ne ala!
Bütün yıl...
HAKAN & UTKU
Paparazzinin Türkbükü günlüğü
1. GÜN- İnanılmaz bir şey!...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kütük pasta
Yumurta ile şekeri...
Bantı yapıştır selülitten kurtul!
Bantı yapıştır selülitten kurtul!
Bu aralar bazı kadınlar özgürce bikinilerini giyip plajlarda...
Her koleksiyonunda bir mesaj var
Her koleksiyonunda bir mesaj var
Birkaç ay önce Amway'in satış ağına dahil olan E. Funkhouser New York...
20 bin $'dan yırttı!
20 bin $'dan yırttı!
Bodrum'un gediklileri Pınar Altuğ ile sevgilisi Tony...
Blackk Upstairs Aksoy'a emanet
Blackk Upstairs Aksoy'a emanet
Nalan Aksoy, 2000 yılında Elif Edes'in cathering şirketi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.