kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal: İttifak arayışımız yok
Bahçeli: İttifak arayışı AKP'yi güçlendirir
Gül: Rahşan hanımın temaslarını ilgiyle izliyoruz
Baykal: Gemi su alıyor
Ağar ve Demirel arasında soğuk rüzgarlar

Baykal: İttifak arayışımız yok

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Rahşan Ecevit ile görüşmesi öncesinde ittifak arayışlarına son noktayı koyarak, "Bizim ne çatı, ne hülle, ne ittifak arayışımız var" dedi.

Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sorunlarının çözümünün siyasetten geçtiğini belirterek, "İşin özü siyasettir" dedi. Türkiye'nin güçlükleri demokratik siyasetle çözeceğini kaydeden Baykal, "Sorunların çözümü için halkın, milletin iradesi dışında dayanak alacağımız başka bir şey yok, 'işin doğrusunu ben bilirim' diyenlere bırakarak
sorunları çözme imkanı da yok" diye konuştu.

Baykal, para piyasalarındaki dalgalanmanın ardından gelinen noktada, ne Merkez Bankası'nın, ne de Türkiye'deki ekonomi yönetiminin kendisinden beklenen etkinliği sergileyemediğini, olayları doğru teşhis edemediğini kaydetti. Merkez Bankası'nın piyasadaki olayları yönlendiren değil peşinden sürüklenen bir tablo ortaya koyduğunu belirten Baykal, "Bir Merkez Bankası Başkanı atadınız, Türkiye'nin en zayıf, en tutarsız uygulamalarını ona yaptırdınız" dedi.

TÜRK VATANDAŞI OLMAYI CEZALANDIRIYORLAR

Hükümetin yaşanan krizin ardından şimdi "sıcak para çıkmasın, sen daha fazla kazan" diye stopaj indirimi öngören düzenleme yaptığını ifade eden Baykal, "Bu Türk vatandaşı olmayı cezalandıran, yabancı vatandaş olmayı ödüllendiren bir anlayıştır. Ekonomi yönü geçersizdir bu anlayışın, daha vahimi bunun altındaki siyaset anlayışıdır. Bu kendi kimliğine saygısızlıktır. Bu anayasaya, hukuka, vatandaşlık bilincine aykırıdır" diye konuştu.
Türkiye'nin dış politikada da bir kırılma noktasına geldiğini kaydeden Baykal, gerek AB ile ilişkilerde, gerek Kıbrıs konusunda mutlaka önemsenmesi gereken bir oluşumla karşı karşıya olunduğunu söyledi. Avusturya ve Lüksemburg başbakanlarının geçtiğimiz günlerde "Türkiye'ye eşit statü verilmemesi gerektiği" yolunda açıklamaları olduğunu anımsatan Baykal, "Türkiye'yi böyle sessizce ikinci sınıf üyeliğe doğru götürmeyi hükümet içine sindirmiş midir?" diye sordu. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın "Kıbrıs Rumlarını siyasi olarak tanımamız ancak KKTC üzerindeki izolasyonların kalkması üzerine olur" şeklindeki açıklamalarına da tepki gösteren Baykal, şöyle dedi:

"Siyasi olarak tanıma zaten Kıbrıs sorununun çözümü anlamına gelir. İzolasyonların kaldırılması elbette iyi bir şey tamam da sen tanıdıktan sonra artık izolasyonların kalkmasının ne önemi var? Bunu dil sürçmesi mi olarak mı kabul edeceğiz. Bir yandan efelik yaparken, diğer taraftan ödün vererek çözüm mü bulmaya çalışıyor diyeceğiz."

Baykal, Türkiye'nin artık böyle gitmeyeceğinin görülmeye başlandığını ve telaş içinde bir arayış sergilendiğini belirterek, son günlerdeki "ittifak arayışları"nı anınmsattı. Seçim yaklaşırken faaliyetler, çalışmalar, ziyaretler ve kulislerin alıp başını gittiğini dile getiren Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkesin bir heyecan içine girmiş olmasından memnuniyet duyarım, herkes katkısını vermelidir. Ama CHP'nin konumunu bu son dakika heyecanlanmalarıyla kimse karıştırmasın, bizim işimiz ayrı. Biz görevimizi biliyoruz, yapıyoruz. Biz teşhisimizi koyduk, uyarımızı yaptık. Bizi kimseyle karıştırmasınlar. Biz partilere yönelik çağrılar peşinde değiliz, bizim çabamızın muhatabı, siyasi partiler, kurumlar değildir. Bizim çabamızın muhatabı milletimizdir, halktır, toplumdur vatandaşlarımızdır. Bizim işimiz kulisle değil, kapalı kapılar arkmasında anlaşmalarla değil, ittifak projeleriyle değil. Biz açık, şeffaf, net, 'AKP yanlış partidir, demokrasi içinde mücadele etmek lazım, el ele bu mücadeleyi verelim' diyoruz. Böyle bir mücadele verilmesi gerektiğini ilk biz söylemişiz, bu mücadeleyi veriyoruz. Bundan sonra verecek olanlara da hoşgeldiniz diyoruz. Bu mücadeleyi nerede vereceğiz, bize bir çatı lazım diye bir arayışımız yok, bizim ne çatı arayışımız, ne hülle, ne ittifak arayışımız var, biz Türkiye'nin laik demokratik bir cumhuriyet olarak devam etmesi için CHP olarak yola çıktık, yürüyoruz. CHP olarak millete, vatandaşlara elimizi uzatıyoruz. Vatandaşlar arasında ayrım yapmadan elimizi uzatıyoruz, Atatürk cumhuriyetini, laik demokratik Türkiye'yi ayakta tutmak isteyen herkese elimizi uzatıyoruz. Ve hep beraber bu işi yapalım diyoruz."

Baykal, kendisine siyasi etkinlik hakkı tanımış olan, fakat bu siyasi yeteneğini, birikimini, etkinliğini nerede, nasıl göstereceğini bilemeyen, yanlış noktalara sürüklenmiş insanlar bulunduğunu da kaydederken, "Bu bir problem. Elbette siyasette yapılmış yanlışlıkların telafisi seçime yaklaşırken kolay olmuyor. Bir arayış, bir telaş başlıyor. Bu arayışın, bu telaşın makul sonuç vermesi bu arkadaşların doğru karar vermesine bağlıdır" dedi.

Baykal sözlerini, "Bizim dedikoduyla, kulisle ilgimiz yok, herkese sevgimiz saygımız var, herkese yönelik işbirliği anlayışımız ortada ama biz görevimizi yapmayı sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz" diye noktaladı.

ANKA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Gül: İran için devrede olmamız normal
 Cenazeyi birlikte taşıdılar
 Susurluk'ta ağır toplar dinlenecek
 Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu değişiyor
 Şahin anjiyo oldu
 Demirel ve Yılmaz aktif siyasete girmemeli
 Rahşan Hanım Demirel'le sıcak bugün gideceği CHP'den umutsuz
 Çatır çatır kalite!
 Çömez uyardı: PKK'lılar da Hamas gibi 'seçilmiş' olacak
 İran'a 'komşuluk hakkı' mesajı
 Yılmaz: Kendim için bir şey istiyorsam, namerdim!
 Devlet Bakanı Şahin anjiyo oldu
 DSP ile CHP arasındaki olumsuz dalga nasıl aşılacak?
 MHP: Rahşan Hanım eğer bize de gelirse nezaketen dinleriz
 Türkiye-Rusya ilişkisinde ilk!
 'Türkiye'nin AB yolu daha taşlı'
 Başsavcı DTP'yi inceleyecek
 Koçak: Bedelini ödemeye hazırım
MAHMUT ÖVÜR
Demokrasi partilere 'bol' geliyor!
AK Parti il...
MUHARREM SARIKAYA
Güven sorunu...
BOZÜYÜK Eskişehir'den Bursa'ya doğru...
YAVUZ DONAT
Huzurlarınızda Prof. Büyükerşen
Son günlerde adı siyasi...
İstanbul, pahada ağır ancak kalitede hafif...
İstanbul "en pahalı kentler" araştırmasında Roma, Los Angeles gibi...
Ses büyücüsü
74 yaşında ölen Arif Mardin, müzik dünyasına birçok ünlü ismi...
Ağabeyinin başında uzun süre dua etti...
Ağabeyinin başında uzun süre dua etti...
Hastaneye giderek ağabeyi için 1.5 saat dua eden başbakan, ölüm...
Polis tacizcileri spreyle durdurdu
Polis tacizcileri spreyle durdurdu
Beyoğlu'nda kadınları taciz ettiği iddiasıyla aranmak istenen alkollü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu