kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Özel yaşantıları teşhir etmeye hakkımız yok
Özel yaşantıları teşhir etmeye hakkımız yok
Maç bahane eğlence şahane
İki soba borusu üstünde gövde!
Top 5 AYŞE
Top 5 HINCAL

Özel yaşantıları teşhir etmeye hakkımız yok

Türkbükü'nü konuşmak için bir bu eksikti! Ne mi? Dört bir köşesine yerleştirilen güvenlik kameraları tabii! Ne için mi? Dediler ki; "Belde silahlı abileri, turistleri taciz edenleri ve içki içen veletleri tespit etmek için..." Peki 24 saat gözetlenmek güzel mi tatilci için? İnsan rahatsız olmaz mı için için?

* AYŞE: Türkbükü'ne kameraların yerleştirilmesi sizce doğru bir hareket mi diye soralım ve sohbete başlayalım

* HINCAL:
On sene kadar evvel Galatasaray'ın bir maçı dolayısıyla Monaco'dayız... atv kameramanı geldi. "Hıncal Abi akşamki maç için görüşlerinizi almak istiyoruz" dedi. "Sor" dedim. "Şöyle otelin önünde çekelim de Monaco'da olduğumuz belli olsun" dedi. Çıktık ben daha ikinci cümlemi etmeden, polis geldi. "Çekim için izniniz var mı?" dedi. "Ne izni?" dedik. "Monaco sokaklarında canınızın istediği gibi çekim yapamazsınız" dedi.

* Çünkü... Çünkü orası insanların tatil yapmak için geldikleri bir kent. İnsanlar tatilde özgür ve rahat olmak ister. Ola ki; arkanızdan geçen hanım ya da beyefendi kaçamak yapıyor. İnsanlar kaçamak yapmakta da özgürdür ama siz onu teşhir edemezsiniz.

'TAM BIG BROTHER GİBİ...'

*
Televizyon izlerken aniden "Aaa bizim Ahmet mi o arkadaki, yanındaki de Selma değil mi Allah Allah" durumları doğabilir tabii... Onun için bizim sokaklarımızda kimse kimseyi izin alınmadan çekemez diyorlar. Monaco'nun diğer yerlerden farkı yok.

* Türkbükü'ndeki kameralara gelirsek... Güvenlik için bile insanların özel yaşamlarını teşhir etme hakkımız yok.

* Teşhir olacak mı ki? Kayıtları sadece polis izleyecek dendi! Orası belli değil. Bir kere kaydedildikten sonra kimin göreceğini kimse garanti edemez.

* Medyanın eline geçtiğini düşünemiyorum bile... Ülkemizin yasalarına göre; katilin evine 'özel yaşamın gizliliği' diye savcı izni olmadan girilmiyor. Sen plajlara kameraları koyuyorsun, bütün milletin özel yaşamını kaydediyorsun. Böyle bir şey olmaz. Bu tam George Orwell 1984 'Big Brother Watching You' işte.

* Kameraları güvenliği sağlamak için koyduklarını açıkladılar... Bir takım adamlar turistleri taciz ediyormuş! Turistin rahatı için insanların özel hayatına müdahale edilemez.

* Dünya genelinde her plajda kamera mı var? İtalya plajlarında, İspanya plajlarında böyle bir şey var mı? O plajlarda olay da yok.

'BEN HAYATTA GİTMEM'

* Ben Türkbükü'ne güneşlenmeye hayatta gitmem. İnsan izlendiğini bile bile gönül rahatlığıyla güneşlenemez ki. Tabii paparazzi görünce coşan ünlülerden değilseniz. Burnun kaşınsa kaşıyamazsın valla!
Devamlı gözetlendiğini bilmek rahatsız edici bir durum. Şimdi burada bir kamera olsa bizi çekse, rahat rahat konuşabilir miyiz?

* Rahat yemek yiyemezsin, yüzemezsin, yürüyemezsin... Dünyada hep yapılan bir işin makul bir sebebi vardır. O zaman her türlü ters kararı da alabilirsin. Bikini, mayo giymeyi, denize girmeyi de yasaklayabilirsin. Bunun sonu yok!

* Hıncalım, Türkbükü'ne gitmişliğiniz var mı? Gitmedim.

* Peki dışardan bakınca Türkbükü'nü siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Fevkalade iyi değerlendiriyorum. Ben sıcak diye gitmiyorum. Sıcak olmasa giderim. Bugün artık insanlar tatilde dinlence değil eğlence arıyorlar. Türkbükü eğlencenin en iyi olduğu yerlerden bir tanesi. Gayet normal buluyorum. Hiç itirazım yok. Gençler de kurtlarını dökmeliler, gençlerden bu kadar korkmalarının da anlamı yok.

'HABER OLUYORLAR'

* Her yaz Türkbükü'nün sosyetik ve ünlü kadınları gazetelerden düşmez. Giyimleri, takıları, topuklu ayakkabıları, güneşlenmeleriyle yazılır çizilirler. Geçenlerde Günaydın'da 'Miss Plaj 2006 kim olacak?' diye haber vardı... Çağla Şikel, Verda Penso, Eda Taşpınar, Süreyya Yalçın gibi isimler yazmışlar. Sizce bu sene kim olur?
Şimdi bu yaz geldiğinde gazeteler ve televizyonların ana haberleri bikinili kadınları haber yapmak için çırpınıyorlar ve bir yığın asparagas haber uyduruyorlar. Teşhirci ve narsist kadınlarımız da bunun farkında... Hergün değişik ve her gün daha küçülen bikinilerle. Sutyenlerinden frikikler vererek, bikinilerinin popo arasına sıkıştığının farkında olmayarak... Bütün yaz haber oluyorlar. Bunların hemen hepsi deyimimi mazur görsünler; aynı kaşarlar.

'MARSIK GİBİ VÜCUTLAR'

* Ooo bunu yazacak mıyız?
Aynen yazabilirsin. Ben artık bu resimlere bakarken midem bulanıyor.

* Mesai verdikleri o kadar belli ki. İnsan her bikiniye ayrı küpe-kolyehalhal takıp, her bikiniye ayrı taşlı ve topuklu ayakkabı giyer mi? Baloya gider gibi. Resmi çekilsin diye her şeyi yapan narsist ve teşhirciler.

* Bu yılın Miss Plajı kim olur? Ben bunların arasında yılın kaşarını seçerim ancak! Marsık gibi vücutlar. Bunlar kışın da böyleler zaten. Hepsine Bridget Bardot'nun bugünkü resimlerini görmelerini tavsiye ediyorum. Yaşları kırka varınca yetmiş yaşında gibi kırış kırış olacaklar. Kanser olmazlarsa eğer! Bu narsistliklerinin bedelini çok ağır ödeyecekler.

AYŞE&HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Sebze suları ile hepsi ince
 Kırışık ve sarkmalara 'Güzellik Yogası'yla elveda
 Çok fazla reddedildim çok aşk acısı çektim!
 Sibel yine balkonda yakalandı
 Van Damme yeni filminde 'damat' olacak
 Keanu Reeves ile kimyamız uyuşuyor'
 Cartier ünlü yıldızlarla el ele
 Ben yokken Sinan çocuklarla ilgileniyor
 Jest yaptı ve 'Tramway'ı azat etti
SEDA KAYA GÜLER
İdolüm Angelina!
Jennifer Aniston ile evli Brad Pitt'i...
AYŞE TÜTER
Bonfile sarma
Bonfileyi sarmısak, 1 çorba kaşığı...
'Anti-aging'e giriş
'Anti-aging'e giriş
Ölümsüzlük, yaşlanmamak, sonsuz gençlik, insanların hep en büyük düşü...
Kalp cerrahisinde son ve 'ÖZ' yenilikler
Kalp cerrahisinde son ve 'ÖZ' yenilikler
Bugüne kadar birçok ilke imza atan dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof.
En seksi otel görücüye çıktı
En seksi otel görücüye çıktı
Çok yakında hayalet şehir kıvamına bürünecek olan İstanbul'da,...
Sıkıldın mı değiştir!
Sıkıldın mı değiştir!
Bu yılın en dahiyane buluşu yüz değiştirebilen çantalar. Deri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.