kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Enkaz devredenler ellerini ovuşturuyor

Başbakan Erdoğan, siyasete yeniden girme kararını açıklayan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'a, "Dün enkaz devralıp, enkaz devredenler görüyorsunuz yeniden ellerini ovuşturmaya başladılar. Yolsuzlukla eli kirlenen hiç kimse, bu büyük aile içerisinde barınamayacaktır. Artık sistemli yolsuzluğun zemini kalmamıştır" yanıtını verdi.

Yılmaz'ın Başbakanken söylediği "Çamurun üstüne oturmam" sözünü anımsatan Erdoğan, "'Çamurun üstüne oturmam' diyen siyasetçilerin üstü başı çamur oldu. Demokrasiyi halktan esirgeyen bir siyasetin, millete
yukarıdan bakan bir yönetimin, geleceğin Türkiye'sinde yeri kalmamıştır. Bu doğrultudaki yeni arayışlar, yeni sentezler beyhude arayışlardır" diye konuştu.

***


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasete yeniden girme kararını açıklayan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kararını, "Dün enkaz devralıp, enkaz devredenler görüyorsunuz yeniden ellerini ovuşturmaya başladılar. Yolsuzlukla eli kirlenen hiç kimse, bu büyük aile içerisinde barınamayacaktır. Artık sistemli yolsuzluğun zemini kalmamıştır" diyerek değerlendirdi.

Erdoğan, AKP'nin 7. İstişare ve Değerlendirme Toplantısının açılışında konuştu. Türkiye'nin son 3.5 yıl içinde idari, siyasi ve ekonomik değil, zihinsel bir değişim de yaşadığını belirten Erdoğan, bundan böyle siyaset yapmanın eskisi kadar kolay olmayacağını, siyasetin çıtasının çok yükseldiğini söyledi. Erdoğan, "Bol sözle, siyaset yapma devri kapanmıştır. Bunu bildikleri işi, demokrasiye, sandığa, millet iradesine karşı tavır almaya götürenler var. Bu ülkede sandık düşmanlığı yapanlar var. AKP olarak her zaman onlara şu uyarılarda bulunduk: Gelin hükümete muhalefet yapıyorum diye, millete muhalefet etmekten vazgeçin. Gelin AKP'ye muhalefet edeyim diye Türkiye'ye muhalefet etmeyin. Demokrasiye, cumhuriyete, hukuka, güvene, istikrara muhalefet etmeyin. Gelin sandıkta niye rağbet görmediğinizi kendi kendinize sorun. Milletle aranızdaki mesafenin nedenleri üzerine kafa yorun" diye konuştu.

"İMTİYAZI BULAMADIĞINIZ İÇİN ÇILDIRIYORSUNUZ"

Erdoğan, konuşmasının devamında muhalefete yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Siz demokrasiyi, hukuku, adaleti içinize sindiremediniz. Yıllar yılı, istikrarsızlığı, ağır geçim sıkıntılarını, yoksulluğu, yolsuzluğu, yüksek enflasyonu, küçülen ekonomiyi bu millete layık gördünüz. Üç kuruşa muhtaç olan, dünyada kapı kapı dolaştığı halde, eli boş geri çevrilen ekonomi yönetimlerini Türkiye Cumhuriyeti'ne yakıştırdınız. Adalet değil, imtiyaz istediniz. Şimdi bu imtiyazı bulamadığınız için çıldırıyorsunuz. 3.5 yıl içinde iç huzuru ve istikrarı sağlayan, dış itibarı yükselten, yüce insanına yeniden umut taşıyan AKP'yi iktidara yakıştıramamanızın sebepleri bir bir ortaya çıkıyor."

"BEREKET SAHİLİNE ULAŞMIŞ DEĞİLİZ"

Bugün Türkiye'yi seven herkesin mutlu ve müreffeh bir geleceğin heyecanını yüreğinde hissettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, bunun bir başlangıç olduğunu, bu yolda engellerin olduğunu da asla akıldan çıkarmamak gerektiğini ifade etti. "Bu gemiyi yola çıkarmayı başladık, ama henüz, hayalimiz olan bereket sahiline ulaşmış değiliz, daha gidecek yolumuz var" diyen Erdoğan, Türkiye'yi ağır kriz şartlarından aldıklarını, dünyanın en hızlı ve en istikrarlı büyüyen, en çok umut veren ülkelerinden birisi haline getirdiklerini dile getirdi.

MESUT YILMAZ'IN SİYASETE GİRME KARARI

Başbakan Erdoğan, tekrar siyasete gireceğini açıklayan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kararını da değerlendirdi. Erdoğan, "Dün enkaz devralıp, enkaz devredenler görüyorsunuz yeniden ellerini ovuşturmaya başladılar. Bilmiyorlar ki Türkiye onların bıraktığından çok daha başka bir yerde. Bilmiyorlar ki 3.5 sene içinde değişen, gelişen, kalkınan Türkiye, yepyeni, dinamik, enerjik, umutlu, geleceğe yürüyen bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye'nin gerçekleri onların bıraktığı noktadan o kadar farklıdır ki, uzaktan mukayese kabul etmez. Bugünkü Türkiye dünkü Türkiye'den daha demokratiktir. Ekonomi büyümüştür. Türkiye gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen ülke durumuna gelmiştir" diye konuştu.

ARPALIK İFADESİ TARİH OLMUŞTUR

Erdoğan, milletin dışından tırnağından, çocukların nafakasından aldıkları tasarrufların artık bugün bankalarla hortumlanmadığını söyleyerek, "Bu ülkede yıllarca KİT'lerin nasıl arpalık haline getirildiğini konuştuk. Son 3.5 yıldır 'arpalıktan' söz edeni duydunuz mu Allah aşkına. Özellikle KİT'lere yakıştırılan 'arpalık' ifadesi bugün artık tarih olmuştur. Biz yolsuzluğu kaynağından kurutuyoruz. Kötülükleri değil, kötülüğü ortadan kaldırmak gerekir dedik, bunu yapıyoruz. Bizde, yolsuzluk sisteminin kendisine karşı mücadele var bunu yapıyoruz" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yolsuzlukla eli kirlenen hiç kimse, bu büyük aile içerisinde barınamayacaktır. Artık sistemli yolsuzluğun zemini kalmamıştır. Münferit yanlışlara, haksızlıklara asla göz yummadık, bundan sonra da yummacağız. Bu ülkede siyasetin kökü 10 yıllar öncesine uzanan 'kötü alışkanlıklarla' güç bulmuştur. Bugün de bu alışkanlıklarından kendini kurtaramayanlar zaman zaman çıkabilir, çıkıyor. Zaman zaman gerilim üretme arzusuna kapılanlar var. Kapılıyorlar da... Çünkü 3.5 yıllık AKP iktidarı, onlara söylenecek her hangi bir söz bırakmamıştır. Gerilimi yükselterek, kendilerine kamuoyu nezdinde yeni varlık alanları açmaya, gündemde yer olmaya çalışıyorlar. Onların bizi çekmeye çalıştıkları minderde asla güreşmeyeceğiz. Bizim yerimiz onların minderi değil er meydanı. Kulağımızı bu köhne zihniyetlere değil, milletimize ve milletin beklentilerine vereceğiz.

"'ÇAMURUN ÜSTÜNE OTURMAM' DİYENLERİN ÜSTÜ BAŞI ÇAMUR"

Türkiye'nin büyüme iradesine gölge düşürmeyeceklerini, geleceğine sahip çıkaracaklarını belirten Erdoğan, ahlak zemini zayıf siyasetten Türkiye'nin çok çektiğini söyledi. Erdoğan, Mesut Yılmaz'ın Başbakan olduğu dönemde söylediği "çamurun üstüne oturmam" sözlerini hatırlattığı konuşmasında şunları ifade etti:

"'Çamurun üstüne oturmam' diyen siyasetçilerin, üstü başı çamur oldu. Statükoyu sürdürmeyi, merkeziyetçi anlayışı devam ettirmeyi, bütün sorunları Ankara'da kördüğüm haline getirmeyi siyaset olarak yürütenler, Türkiye'yi büyütmek şöyle dursun, Türkiye'nin yıllarını heba ettiler. Demokrasiyi halktan esirgeyen bir siyasetin, millete yukarıdan bakan bir yönetimin geleceğin Türkiye'sinde yeri kalmamıştır. Bu doğrultudaki yeni arayışlar, yeni sentezler beyhude arayışlardır. Bunlardan AKP rahatsız değildir."

ANKA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 AKP Kongresi 11 Kasım'da
 Yaz için kıyafet genelgesi
 İlk arayan Ağar oldu
 Herkesi kucaklayacağım
 Isparta'ya gittiler ama bir araya gelemediler
 Büyükerşen ile sağlı-sollu ittifak
 Baykal ve Hisarcıklıoğlu: Aday değiliz
 Sezer Huber'e geçti
YAVUZ DONAT
Deniz Baykal'dan 'ikinci perde'
Amerika'nın Ankara...
Evlat acısı birleştirdi
Eroinden ölen Bilin Seda'nın, gitar hocasınca alıştırıldığı iddia...
Alanya, Körfez Savaşı'nı arıyor
Alanya turizmde 11 Eylül ve Körfez Savaşı gibi dönemlerden bile kötü...
Tahran'a tarihi teklif
Tahran'a tarihi teklif
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kritik İran gezisi bugün başlayacak.
Kameralı telefonlara haşema yasağı geldi
Kameralı telefonlara haşema yasağı geldi
AK Parti'nin 7. İstişare Toplantısı'nın yapıldığı IC Otel yönetimi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu