kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
EZİLMEKTEN KURTULDULAR.... Duruşma sonrası yaşanan izdiham nedeniyle Güneş Taner eşi Beyza Hanım’la bir süre bekledi, Mesut Yılmaz ve eşi Berna Hanım ise ezilmekten zor kurtuldular. Yılmaz, daha sonra karayoluyla İstanbul’a gitti.
İlk arayan Ağar oldu
AKP'liler: Dönerse rezil olur
İsteklerini aşmış bilge bir politikacı
Mumcu'dan imalı davet
'Rahşan Affı'na girdi

İlk arayan Ağar oldu


Yüce Divan'daki davanın bitmesinden sonra Mesut Yılmaz'ı ilk arayan DYP lideri Ağar oldu. Siyasete dönme kararı alan Mesut Yılmaz ilk hedefinin "merkezde ittifak" olduğunu, Demirel'in de aynı görüşü taşıdığını bildirdi.

Yüce Divan salonu tıklım tıklım... Koltuklarda yer kalmadığı için salondaki merdiven araları dolmuş. Çoğunluğu, eski milletvekili ve bakanlar... Dışarıda da salondakinin üç katı kalabalık bekliyor. Hepsinin duymak istediği tek cümle var: "Mesut Yılmaz siyasete döneceğini açıklayacak mı?.." Yılmaz, beklentileri boşa çıkarmıyor. "Bu dava süresince siyasetle ilgili gelen talepleri askıya almıştım. Bugünden itibaren bu yönde temaslar yapacağım..." Salonda alkış kopuyor. Bir kişi camı açıp haberi dışarıdakilere aktarıyor.

ÖNCELİK MERKEZDE İTTİFAK
Açıklama sonrası mahkeme önündeki izdiham dolayısıyla güçlükle ayrılıyoruz. İstikamet, Swiss Ankara Oteli... Geceyi de geçirdiği otel odasında yarım saat kadar dinlendikten sonra aşağı iniyor. Sohbete başlıyoruz. Yüce Divan'ın verdiği karara tepki gösteriyor; beraatle sonuçlanması gerektiğini vurguluyor. Yılmaz davaüzerinde konuşurken, biz konuyu "siyasete dönme" kararına getiriyoruz. "Evet, aktif siyasetin içinde bulunmaya kararlıyım" diyor. Soruyorum; "Bir siyasi parti bünyesinde mi, yoksa yeni bir oluşumla mı döneceksiniz..." Yanıtı net oluyor: "Önceliğim bir siyasi parti bünyesinde siyasete girmek değil; merkezde ittifakı yaratmak..." DYP, Anavatan, hatta CHP'den birçok kişiyle temas ettiğini ve bir süredir konu üzerinde çalıştığını açıklıyor. Kimlerle temas ettiğini sorduğumda, isim vermekten kaçınıyor. Ancak, Yüce Divan'daki yargılamasının gerçekleştiği Anayasa Mahkemesi'nden çıktıktan hemen sonra kimlerin kendisini aradığını sıralıyor: "İlk arayıp, geçmiş olsun diyen DYP lideri Sayın Mehmet Ağar oldu. Anavatan milletvekili Safter Gaydalı da aradı. Merkez sağ ve soldan çok kişi aradı. Zaten onlarla geçmişten beritemasım sürüyor..." İttifakın hangi çatı altında sağlanacağını soruyorum, detayını aktarıyor: "Nasıl bir çatı altında ittifak sağlanabilir önce bu konuyla ilgili görüş alışverişinde bulunacağım. Bunun için uğraş vereceğim. Herkesin adında uzlaştığı yeni bir parti de olabilir; ki bunu seslendirenler çok. Ama, üzerinde uzlaşı sağlayabilirsek mevcut partilerden birinin çatısı altında da ittifak kurulur. Önemli olan ittifakın sağlanmasıdır." Yılmaz bu aşamada birkaç kez, "İttifakın liderliğine soyunma gibi bir düşüncesi olmadığının" altını çiziyor. Geçmişte de "yelpazesi sola açık merkez sağ bütünleşmeden" söz ettiğini, ancak o dönemde Süleyman Demirel, ardından da Tansu Çiller'in, "Birleşme çatıda olmaz, sandık, taban birleştirir" diyerek karşı çıktığını anımsatıyorum.

DEMİREL DE AYNI GÖRÜŞTE
Mesut Yılmaz kararlı birses tonu ile şu yanıtı veriyor: "O gün bunu söyleyenler, bugün benim söylediğimi söylüyor. Sayın Demirel de bugün benim gibi düşünüyor. Zaman bazı gerçeklerin ortaya çıkması için en iyi ilaçtır." Yılmaz, bir süre öncesine kadar "seçimden çıkacak oy oranının bütünleşmenin adresini belirlemesinden" söz edildiğini, bugün ise bu görüşün değiştiğini de belirtiyor. "Seçimden önce ittifakı kurmamız lazım. Görüştüğüm herkes bu konuda benim gibi düşünüyor" diyor. Oluşumun yelpazesinin hangi yöne açılacağı konusundaki düşüncesini ise şöyle aktarıyor: "Artık sağ, sol kalmadı. Merkez sağ ve soldan herkesi kucaklayan, merkezde bir oluşum..." Sohbetimize, "Cuma namazı saati geldi" diyerek noktayı koyup ayrılırken şöyle diyor: "Göreceksin çok yakında ittifak kurulur, çünkü herkes istiyor..."

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Herkesi kucaklayacağım
 Isparta'ya gittiler ama bir araya gelemediler
 Büyükerşen ile sağlı-sollu ittifak
 Baykal ve Hisarcıklıoğlu: Aday değiliz
 Sezer Huber'e geçti
YAVUZ DONAT
Deniz Baykal'dan 'ikinci perde'
Amerika'nın Ankara...
Evlat acısı birleştirdi
Eroinden ölen Bilin Seda'nın, gitar hocasınca alıştırıldığı iddia...
Alanya, Körfez Savaşı'nı arıyor
Alanya turizmde 11 Eylül ve Körfez Savaşı gibi dönemlerden bile kötü...
Tahran'a tarihi teklif
Tahran'a tarihi teklif
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kritik İran gezisi bugün başlayacak.
Kameralı telefonlara haşema yasağı geldi
Kameralı telefonlara haşema yasağı geldi
AK Parti'nin 7. İstişare Toplantısı'nın yapıldığı IC Otel yönetimi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu