kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Zencefilli sebze çorbası
Etli kırmızı biber, soğan ve sarmısakları hafif yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında malzemeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra sarmısakları sıkarak kabuklarını çıkarın. Etli kırmızı biberleri temizleyin. Isıtılmış yağa, zencefil, tane kimyon ve tane kişnişleri ilave edin, kısık ateşte karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Patatesleri katıp sebze suyunu ekleyin, kapağı kapalı olarak, kaynama noktasına kadar hızlı ateşte ısıttıktan sonra ateşi kısın ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Sarmısak, soğan, etli kırmızı biber, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin, tekrar tencereye aktarıp, ısıtın. Krema gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
* 3 adet etli kırmızı biber (ikiye kesilmiş)
* 1/4 adet kırmızı soğan
* 2 diş sarmısak (kabuklu)
* 3 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 5 cm. taze zencefil (rendelenmiş)
* 1 çay kaşığı tane kimyon
* 1 adet büyük boy patates (iri doğranmış)
* 4 su bardağı sebze suyu
* 4 çorba kaşığı krema
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

Sarmısaklı ekmek
Ekmekleri alt kısımlarında 1'er cm. kalınlık kalacak şekilde, 2'şer cm. aralıklarla verev kesin. Tereyağını krema haline getirin ve diğer malzemeleri de ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı, ekmek dilimlerinin aralarına sürüp, ekmekleri bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 5 dakika pişirip, servis yapın.

MALZEMELER
* 3 adet baget ekmek
* 125 gr. tereyağı
* 1 diş sarmısak (dövülmüş)
* 2 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sirkeli pırasa   / 23-06-2006
 Çerkez tatlısı   / 22-06-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 21-06-2006
 Çerkez tavuğu   / 20-06-2006
 Peynirli tart   / 19-06-2006
 Üzümlü çörek   / 18-06-2006
 Lezzet Güneşi   / 17-06-2006
 Lezzet Güneşi   / 16-06-2006
 Havuç çorbası   / 15-06-2006
 Cevizli yaprak sarma   / 14-06-2006
REHA MUHTAR
Votka ve iktidarsızlık...
Gazeteciliğe ilk başladığım...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Zencefilli sebze çorbası
Etli...
Kolesterol hakkında doğru bilinen yanlışlar
Kolesterol hakkında doğru bilinen yanlışlar
Damarların baş düşmanı kolesterolle baş etmenin en etkili yolu...
Çamurdan gelen sağlık
Çamurdan gelen sağlık
Avrupa'da yüz yıldır kullanılan çamur tedavisi Türkiye'de yeni yeni...
Ali Turca sahte sigortacı Tolga'yı oynuyormuş
Ali Turca sahte sigortacı Tolga'yı oynuyormuş
Genç oyuncu Enis Arıkan, beş yıldır çok sayıda dizide rol aldı ama...
Deniz Akkaya'ya şaşırtan çiçek
Deniz Akkaya'ya şaşırtan çiçek
Top Model Yarışması için Armağan Çağlayan ve Uğurkan Erez'le jüri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.