kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kokteylin 'Kare As'ı
Kokteylin 'Kare As'ı
Vefa Zat
Ece Sükan
Zeynel Karakuş
Hülya Özer Çiltaş

Kokteylin 'Kare As'ı

Birbirinden renkli ve lezzetli kokteyller yazın en favori içkileri arasında. Bu hafta en beğendikleri kokteylleri sorduğumuz, manken ve moda editörü Ece Sükan, Türkiye Barmenler Derneği Başkanı Zeynel Karakuş, Uluslararası Barmenler Kulübü üyesi Vefa Zat ve Sofra dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hülya Özer Çiltaş, SABAH'ın 'Kare As'ını oluşturdu. Listede yer alan kokteyllerin tümü İstanbul'daki mekânlardan. İki kişinin tercih ettiği Green Passion ve Frozen Strawberry Daiquirie bu haftanın birincileri olarak diğerlerinin arasından sıyrıldı.

Apeach Sunrise (Mikla)

The Marmara Pera'nın teras katında bulunan Mikla, özellikle akşamüstü manzara eşliğinde kokteyllerini yudumlamak isteyenlerle dolup taşıyor. Mekânın en çok ilgi gören kokteyllerinden biri ise Apeach Sunrise. Ece Sükan, "Çok nefis yazlık bir içki. Yazın genelde serinleten kokteylleri tercih ediyorum. Apeach Sunrise ise bu yaz benim favori içeceklerim arasında," diyor. Kokteylin içinde 4 cl Absolut Apeach, 10 cl portakal suyu, 1 ölçü Grenadine bulunuyor. Tel: (0212) 293 56 56 (Aldığı oy: 1)

Caipirinha (Hilton Veranda Bar)
Brezilya kokteyli olan Caipirinha, Hilton Veranda Bar'ın spesiyallerinden. Egzotik özelliklere sahip olan bu kokteyl, 4 cl Cachaça (şekerkamışı likörü), 2 kahverengi şeker, yarım limden yapılıyor. Hülya Özer Çiltaş sıcak yaz günlerinde serinletici etkisinden dolayı Caipirinha'yı tercih ettiğini anlatıyor. Tel: (0212) 315 60 00 Aldığı oy: 1)

Cosmopolitan (Reina)
İstanbul'un gece hayatının en iddialı mekânlarından olan Reina'nın sunduğu Cosmopolitan adlı kokteyl, en çok tercih edilen içkilerden. Aslında klasik bir kokteyl olan Cosmopolitan'da votka, Cointreau (portakal likörü), lim suyu ve kızılcık suyu bulunuyor. Vefa Zat, "Kokteyllerin tadımı kadar sunumu da önemli. Bu nedenle Amerika'da 'art of kokteyl' denir. Reina Cosmopolitan bu açıdan oldukça başarılı," diyor. Tel: (0212) 259 59 19 (Aldığı oy: 1)

Çilek Frozen (Gezi İstanbul)
Gezi İstanbul'un bar şefi Orhan Uğurlu'nun önderliğinde hazırlanan kokteylleri çok ünlü. İçki mönüsünde yaklaşık 25-30 adet kokteyl sunuluyor. Bunların arasında yer alan Çilek Frozen'ın Gezi İstanbul yorumu farklı bir tada sahip. Hülya Özer Çiltaş, "Doğal çilekten yapılıyor ve kocaman bir bardak içinde muhteşem bir görüntüyle sunuluyor," diyor. Kokteylin içinde 10 adet taze çilek, 2 cl limon suyu, 8 küp buz, 4 adet nane yaprağı, 4 cl süt var. Tel: (0212) 292 53 53 Aldığı oy: 1)

Dağ Meyveli Frozen (A'jia Hotel Bar)
Dağ Meyveli Frozen aslında her mevsim hazırlanabiliyor ama soğuk olduğu için daha çok yaz aylarında tercih ediliyor. Hülya Özer Çiltaş'ın en sevdiği kokteyller arasında yer alan Dağ Meyveli Frozen'ın yanı sıra meyveli Martini'lerin ünü İstanbul sınırlarını aşmış bile! Kokteylin içinde, 4 cl dağ meyveli votka, 4 cl Creme de Casis, 5 cl çilek suyu, Casis püre, taze böğürtlen, siyah dut, ahududu, çilek bulunuyor. Tel: (0216) 413 93 00 (Aldığı oy: 1)

Frozen Margarita (Hilton Veranda Bar)
Veranda Bar'ın en sevilen kokteyllerinden biri olan Frozen Margarita, 4 cl tekila, 2 cl Cointreau, 4 cl taze lim suyundan yapılıyor. Vefa Zat bu kokteyli neden beğendiğini şöyle anlatıyor: "Margarita, tekiladan yapılan geleneksel bir Meksika kokteyli. Zaman içinde değişime uğramış. Blender sayesinde kartopu halini alan bu kokteyli eridikçe içiyorsunuz." Tel: (0212) 315 60 00 (Aldığı oy: 1)

Margarita (Çiçek Bar)

Çiçek Bar'da çalışan Mehmet Yücel'in yaptığı Margarita, klasikler arasına girmiş. Yücel, "Herkes Margarita yapıyor. Ama ben damak tadına uygun kokteyller hazırlıyorum. Örneğin bazıları limonu az ya da çok sever kimi içkisini daha az ister," diyor. Zeynel Karakuş, "Serinletici özelliğe sahip. Ekşiye yakın kokteylleri sevenler için ideal. Kokteyller arasında klasik bir yere sahip," diyor. İçinde, 4 cl tekila, 2 cl Cointreau, 4 cl lim suyu bulunuyor. Tel: (0212) 244 26 19 Aldığı oy: 1)

Mojito (NuTeras)
NuTeras'ın Mojito'su 5 cl Bacardi, 5 cl tatlı ve ekşi karışım, 2 gr taze nane, 5 cl Sprite, 1 tane lim, 2 gr esmer şekerden oluşuyor. Vefa Zat, barmenlik yaptığı yıllarda da Mojito'nun çok popüler olduğunu anlatıyor: "1950'li yıllarda mojito çok seviliyordu ama sonra demode oldu. Kullandıkları alkol oranı ve hazırlanışı itibarıyla NuTeras'ın mojitosunu beğeniyorum." Tel: (0212) 245 60 70 (Aldığı oy: 1)

Mojito (10 Bar)
Mojito yaz sıcaklarının bastırdığı şu günlerde 10 Bar'ın en çok tercih edilen kokteyli. Mojito aslına uygun biçimde hazırlanıyor. Zeynel Karakuş, kişiye özel yapılıyor olmasından dolayı bu kokteyli tercih ettiğini söylüyor. Arzuya göre soda ya da gazoz ile hazırlanıyor. İçinde, 4 cl Bacardi, 2 cl lim suyu, 4 cl soda, lim parçacıkları, nane yaprakları, kahverengi şeker bulunuyor. Tel: (0212) 296 13 11 Aldığı oy: 1)

Melon Breeze (North Shields Etiler)
Murat Kurtboğan'ın hazırladığı Melon Breeze ismli kokteyl iki yıldır North Shields şubelerinin en beğenilen kokteyli. Zeynel Karakuş kavunun içinde servis edilen bu kokteylin yaz aylarında büyük ilgi gördüğünü söylüyor. Kokteylin içinde, 4 cl votka, 4 cl cin, 2 cl Cardinal Melon, 2 cl kavun şurubu, 1 cl Blue Curaçao, 2 dilim taze kavun bulunuyor. Tel: (0212) 263 78 14

Tequila Sunrise (NuTeras)
Bu sene mekânın mönüsüne eklenen kokteyl büyük ilgi çekiyor. Zaten mekânda en büyük ilgiyi mönüye yeni konulan kokteyller görüyor. Ece Sükan, "Yazın akşam üstü NuTeras'ın barında Haliç manzarası eşliğinde Tequila Sunrise içmenizi tavsiye ederim," diyor. Kokteylin içinde 5 cl tekila, 10 cl taze portakal suyu, 1 cl grenadine bulunuyor. Tel: (0212) 245 60 39 Aldığı oy: 1)

Votka Fındık (Otto Pizza Grill Bar)
Erol Türkoğlu kokteylin içinde neler bulunduğunu sır gibi saklıyor. Yaklaşık altı ay önce açılan mekânın en çok tutan içkisi Votka Fındık. Bu içki müşterilere ikram ediliyor. Ancak ayrıca ısmarlamak da mümkün. Buraya sık sık gelen Ece Sükan ise, "Fındık ile votka müthiş bir kokteylde birleşmiş. Yaz/kış rahatça içilebilecek lezzetli bir içki," diyor. Tel: (0212) 292 70 15 (Aldığı oy: 1)

Green Passion, (Mövenpick Hotel İstanbul)

Birbirinden lezzetli ve görüntü itibarıyla çarpıcı kokteylleri ile bilinen Baradox Bar'da sunulan Green Passion isimli kokteyl şu an mekânın en favori içeceği. Kokteyl mekânda çalışan Elif Tosun'un tarifi. Bu kokteyl 2006 yılında Türkiye Barmenler Derneği tarafından yapılan yarışmada birinci seçilmiş. Hülya Özer Çiltaş ve Zeynel Karakuş kokteyli lezzeti ve görüntüsü için tercih ettiklerini belirtiyorlar. Kokteylin içinde 5 cl apple votka, 2 cl Blue Curaçao, 1 cl mojito mint şurubu, 6 cl mango suyu bulunuyor. Tel: (0212) 319 29 29 (Aldığı oy: 2)

Frozen Strawberry Daiquirie, (360 İstanbul)
Frozen Strawberry Daiquirie, dünyanın her yerinde yapılan ve beğenilen egzotik bir kokteyl. 360 İstanbul'da yapılan kokteylin farkı ise diğer tüm kokteyllerde olduğu gibi sadece taze meyve kullanılarak hazırlanması. Kokteyli bitirdikten sonra içindeki taze meyvelerle ağzınızı tatlandırmak mümkün oluyor. Mekânda yapılan 300 kokteylden biri olan Frozen Strawberry Daiqurie, Selçuk Gengeç tarafından hazırlanıyor. 360 İstanbul açıldığından bu yana; yani iki yıldır burada çalışan Gengeç'in en önemli özelliği müşterilerin damak tadına göre kokteyl hazırlaması. Frozen Strawberry Daiquirie'nin sırrı ise 5 cl Bacardi, taze çilek, 1 cl çilek şurubu, 1 cl lim suyu ve kırık buzlardan oluşuyor. Vefa Zat ise bu kokteylin neden ilgi gördüğünü şöyle açıklıyor: "Frozen Strawberry Daiquirie aslında çok yeni bir kokteyl değil. Ancak son 10 yıldır modern versiyonu yani frozen olarak yapılıyor. İçine taze çilek konulup, blender'dan geçiriliyor. Artık bu tarz daha çok ilgi görüyor. Yaz günleri için serinletici özelliği olan bir kokteyl." Ece Sükan da bu nedenle özellikle yaz aylarında beğenerek içtiğini anlatıyor. Tel: (0212) 251 10 42 (Aldığı oy: 2)

TAM LİSTE

1. Frozen Strawberry Daiquirie /
360 İstanbul
2. Grean Passion /
Mövenpick Hotel İstanbul
3. Apeach Sunrise / Mikla
4. Caipirinha / Hilton Veranda Bar
5. Cosmopolitan /
Reina
6. Çilek Frozen / Gezi İstanbul
7. Dağ Meyveli Kokteyl /
A'jia Hotel Bar
8. Frozen Margarita /
Hilton Veranda Bar
9. Margarita / Çiçek Bar
10. Melon Breeze /
North Shields Etiler
11. Mojito /
10 Bar
12. Mojito /
NuTeras
13. Tequila
Sunrise /
NuTeras
14. Votka
Fındık /
Otto Pizza
Grill Bar
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Akademi Akdeniz, işbaşında...
 Bu hafta bitmeden 5 öneri
 Bir hamak alıp sallansak...
 'Yalınayak doğdum yalınayak öleceğim'
 Adile Sultan kapılarını yeniden açıyor
 Cinsel kimlik gelişimi anne babaya bağlı
 'Üç yaşından önce kreşe göndermeyin'
 Terasların 'Kare As'ı
 Yıldız koleksiyonu
 Bu sergide ödün yok, özgürlük var
 Ruslar seksi jean seviyor
 Adalet Cingöz yazıyor
 5 öneri
 İstanbul'un en lezzetli festivali
 Şehrin ortasında müzik, doğa ve dans iç içe
 Haydi çocuklar bahçeye
 Kaçamağın 'Kare As'ı
 06.06.06 yaklaşırken
 Annem, pizza, kadınlarım ve futbol
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
İthal serum gelmedi 21 aylık Kağan öldü
İthal serum gelmedi 21 aylık Kağan öldü
Immunglobulin adlı serumu düzenli kullanması gereken Kağan dövizdeki...
Kene ısırığı yine hastanelik etti
Kene ısırığı yine hastanelik etti
İstanbul Üsküdar'daki Barbaros Futbol Kulübü'nde top koşturan...
İşsizlik ve kalabalık aile suçlu
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından yapılan ve MGK'ya sunulan...
Erbakan'dan önce ilk ev hapsi İzmir'de
Erbakan için çıkarılan, 6 aya kadar hapis cezasını evde çekmeyi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.