kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BREZİLYA YOLCUSU.... Yazarımız Gürcan Bilgiç’i Köln’deki evinde ağırlayan Daum, hiçbir takımla görüşmediğini belirterek Temmuz’da Türkiye’ye geleceğim. Sonbaharda ise Brezilya ve Arjantin’e gidip futbol üzerine incelemelerde bulunacağım dedi.
Capello bile yapamaz
Bu saatten sonra bana kim inanır?
İstanbulspor'u alın dedim, çekindiler

Fener'e Capello gelse geri döner

Daum içini SABAH'a döktü: F.Bahçe bir hafta sonrasını düşünmüyor. Böyle kaygılar arasında hedefe ulaşmak mümkün değil. Bu anlayışla Capello gelse üç hafta sonra döner. Transfer bana kalsa Alex dışındaki tüm yabancıları gönderirdim.

Capello bile yapamaz

Fenerbahçe 1 hafta sonrasını bile planlamıyor. Bu anlayışta Capello gelse 3 hafta sonra döner Transfer bana kalsa Alex hariç tüm yabancıları satardım. Tugay'ı alsak sorunlarımız çözülürdü '.

Kaçan şampiyonluk ve kalçasından geçirdiği ameliyat sonrası Fenerbahçe ile yolları ayrılan teknik direktör Christoph Daum, dinlenmekte olduğu Köln'de evinin kapılarını SABAH'a açtı. Dost acı söyler diyen Daum, Fenerbahçe'yi ve yaşadığı 3 yılı anlattı... "Fenerbahçe'de çok güzel günler geçirdik. Saygı duyulacak bir caima ve başkana sahipler. Benim geldiğim ilk sene her şey mükemmeldi. İkinci yıl sorunları çıkmaya başladı. Üçüncü yıl ise hiç iyi değildi. Yönetimin ve taraftarın büyük hayalleri vardı. Bunları gerçekleştirmek
için plan yapılması gerekiyordu. Ama Fenerbahçe yarını düşünüyor, bir hafta sonrayı bile değil. Böylesine kaygılar ve sınırlı planlar arasında, istenen hedefe ulaşmamız mümkün değildi. Bu anlayışta Capello da gelse üç hafta sonra döner. Yapmak istediğiniz plan için uyum bulamıyorsunuz. Üç yıllık bir anlaşma ve sabırlı gelişimle belki bir şeyler başarılabilir. Bir gün Aziz Beyle konuştuk. 'Bu oyuncu kadrosu ile Şampiyonlar Ligi'nde başarı beklemeyin' dedim. 'Olmaz' diye cevap verdi. 'Bu bizim rüyamız" dedi. O zaman iyi oyuncular alalım' dedim. Cevap gelmedi."

2 STOPER İSTEDİM, ALINMADI
"Futbol takımları sağlam evlere benzer. Defans temeldir. Giriş katı orta saha, çatı ise forvet. Bizim defansı yapıp temeli atmamız gerekiyor. Ama Türkiye'de transfer denince forvet anlaşılıyor. Devamlı forvet aldık. Temelimiz yok ki, nasıl başarılı olacağız. Geçen sezon başında iki stoper alınmasını istedim. Luciano'yu gönderip, Portekizli Meira ve Zaragoza'da oynayan Arjantinli Milito'yu almak istedim. Yapamadık. 'Luciano kalıyorsa yanına Bordon'u alalım' dedim. O da olmadı. İki Brezilyalı iyi anlaşabilirlerdi."

ALEX HARİÇ HEPSİNİ SATARIM
"Bu noktada transfer bana kalsaydı, Alex hariç tüm yabancıları gönderir, 5 yeni oyuncu alırdım. 30 milyon euroluk transfer bütçesi ile büyük işler yapabilirdim. Fakat yönetimin kendine yakın menajerleri var. Onların oyuncularını tercih ettiler. Sadece yabancılar değil. Türk oyuncularımızın da kaliteli olması gerek. Hamit, Yıldıray, Nihat kaliteli Türkler. Bu oyuncuları almaya çalışabilirdik. Tugay'ı da istedim. 36 yaşında ama mükemmel oynuyor. Tam bir lider. Onu alsak sorunlarımızı büyük ölçüde çözerdik."

YILDIZ AMA ORTA YAPAMIYOR
"Genç oyuncularımız gelişmek adına çaba harcamadı. Yalnız Selçuk her uyarımızı dinledi ve kendisini geliştirmek için çalıştı. Diğerlerinde bunu sağlayamadık. Ters ayaklarını geliştirmeleri için yarım saat fazla çalışmalarını istiyorduk. Bir gün yaptılar, 2. gün ben sahadayken yaptılar, içeri geçince beş dakika sonra geldiler. İdmanların önemini anlattığımızda 'bunlar genç takım çalışması, biz niye yapalım' diyorlardı. Kendilerini yıldız sanıyorlar ama orta yapamıyorlar."

SANSÜR İMASINDA BULUNDU
"Medya ile konuşmamız, tartışmamız mümkün olmadı. Çünkü Aziz Bey bunu istemedi. FB TV tek taraflı yayın yapıyordu. Orada herşey tozpembe. Bir süre sonra oyunculara sınırlama getirdim. Herkesin bir sponsoru var ve onları TV'de göstermek için uğraşıp duruyorlardı. Ama Fenerbahçe'nin bir markası var; Fenerium... Bizim bu marka için çalışmamız gerekiyordu. Sonuçta ne ben derdimi anlatabildim, ne medya beni anlayabildi."

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Yıldırım "devam" dedi
 İspanya: 3 Tunus: 1
 Ülkerspor Lig'den çekiliyor
 Dallas'ta Miami ateşi: 101-100
 Boksta tarih yazdık
 Ballı Brezilya: 2-0
 Şampiyonluk kredisini Gravesen'e kullanıyor
 Tezkere aşkına: 1-1
 Ailton'u alana Fran Bedava!
 Kupa neden şifrelendi?
 Yıldırım'ın dönüş kararı çok yakında
 Kartal yeni Nouma'yı Kolombiya'da buldu
 41 kere maşallah
 İsviçre galibiyet arıyor
 Ukrayna puan istiyor
 İspanya liderlik peşinde
 Evlerini çok özlemişler!
 Kupa Notları
 En iyi pilot Garcia
 Hüseyin şampiyon
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Savaşçı Avustralya
Brezilya iyi oynamamasına rağmen...
ÖSS heyecanı bitti ama gerilim devam ediyor
ÖSS heyecanı bitti ama gerilim devam ediyor
1 milyon 537 bin 433 adayın aylardır devam eden üniversite sınav...
Puan hesaplama formülü
Puan hesaplama formülü
Müfredata paralel soruların yer aldığı ÖSS'de genel değerlendirme iyi...
Üstsüz plaj keyfi hayal oldu
Üstsüz plaj keyfi hayal oldu
Son dönemde yıldızı en çok parlayan genç yıldız Jessica Alba magazin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu