kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
  » Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İspanya'nın turist kaynayan kentleri
İspanya'nın turist kaynayan kentleri

Flamenco dansı, keyfine düşkün 'siestacı' insanları ve tarihi değerleriyle Avrupa'nın en çok turist çeken ülkesi İspanya; yaz kış bacasız sanayinin ekmeğini yiyor. İspanya'yı keşfetmek için sadece başkent Madrit'i görmek yetmiyor.

Deniz ve güneşin keyfini yurtdışında çıkarmak isterseniz; İspanya'nın Costa Brava, San Sebastian ve Gibraltar (Cebelitarık) sahillerini keşfe çıkabilirsiniz. Neşeli insanların ülkesinde rüya gibi birkaç hafta geçirmek için de aralarında Granada, Barcelona, Sevilla ve Malaga'nın da bulunduğu 'turizm cenneti' şehirlerini gezebilirsiniz. İşte sizlere 'Askmen. com' sitesinin seyahat yazarı tarafından İspanya'nın özenle seçilmiş, gezilmiş ve şiddetle tavsiye edilen en turistik 10 bölgesi...

SEVILLA

İSPANYA'yı ziyaret eden turistler tarafından en sevilen kent olan Sevilla, yaş kış güneşle iç içe bir şehirdir. 'Rüzgarlı Yol'daki Barrio de Santa Cruz'u görmeden ve kentin kuzeyindeki Plaza de Espana'ya gitmek için at kiralamadan Sevilla'dan dönmeyin. Sevilla'nın en hareketli dönemi ise 'Le Feria de Abril' isimli festivalin düzenlendiği nisan ayıdır.

MALAGA
COSTA
Del Sol (Güneş Sahili); Malaga bölgesinin en önemli şehridir. Güzel havası ve muhteşem sahilleriyle ünlü olan bu bölge, tatilde tarihi yerler görmeyi isteyenler için de idealdir. Golf sahalarıyla da meşhur olan Malaga'da bizim Bodrum'daki barlar sokağını anımsatan Zona el Palo'da gece eğlencelerinin tadını çıkarabilirsiniz. Malaga'da çılgın bir yaz tatili geçirmemeniz adeta imkansızdır.

PAMPLONA
GEÇMİŞTE etrafı surlarla çevrili bir kale kent olan Pamplona'nın dünya çapında tanınmasına neden olan etkinlik; her yıl boğaların yollara salındığı San Fermin Festivali'dir. Dünyaca meşhur D.O. Navarro Şarapları'nın da üretildiği kentin mutlaka görülmesi gereken yeri ise 13'üncü yüzyılda yapılan gothik katedraldir.

GIBRALTAR
İSPANYA'nın okyanusa açılan kapısındaki Gibraltar (Cebelitarık); volkanik kayalarla çevrili bir konuma sahiptir. Coğrafi yapısıyla turistlerin ilgisini çeken kentin volkanik kayalarında; 143 tane mağara ve 30 millik bir doğal geçit bulunur. Gibraltar sahillerinde botla gezinti yaparak, yunuslar ve balinalarla haşır neşir olabilirsiniz.

BENIDORM
TEMMUZ ve ağustos için dört dörtlük bir seçim olan Benidorm'un sahil partileri dillere destandır. Sabah başlayıp, gecenin geç saatlerine kadar süren eğlencelerde her türlü çılgınlık yapılır. Ayrıca tabanı cam olan teknelerle muhteşem bir akvaryum gezintisine çıkmak da Benidorm'un olmazsa olmazıdır. İspanya'nın en büyük su parkı Terra Mitica da Benidorm'dadır.

COSTA BRAVA
BURASI Akdeniz'le Fransa- İspanya sınırını çevreleyen Pirene Dağları arasında kalan bir bölgedir. Eskiden şairler, ressamlar, yazarlar ve entelektüellerin yaşadığı Costa Brava, efsane ressam Marc Chagall'ın da kentidir. Yeni evliler için ideal bir seçim olan kent; romantik atmosferiyle adeta bir balayı mekanıdır.

GRANADA
İSPANYA'nın incilerinden biri olan Granada, tüm yıl boyunca turist akınına uğruyor. Sierra Nevada dağlarında kayak, Akdeniz sahillerinde ise denizle haşır neşir olma imkanı veren Granada'yı bizim Antalya'mıza da benzetebilirsiniz. Granada'ya gittiğiniz zaman Elhamra Sarayı'nın görkemli mimarisini mutlaka görmelisiniz.

VALENCIA
İSPANYA'nın üçüncü büyük kenti olan Valencia; sanat ve bilim parkıyla ünlüdür. Yılın her ayı turist akınına uğrayan Valencia'da sık sık boğa güreşleri düzenlenir, havai fişek gösterileri yapılır. İsa'nın Kutsal Kase'sine ev sahipliği yaptığı iddia edilen Valencia Katedrali de bu kenttedir.


BARCELONA
İSPANYA sahillerinin kuzeyinde yer alan Barcelona; ülkenin en kozmopolit kenti. Klasik ve modern mimarinin merkezi olan Barcelona'nın başyapıtı ise ünlü mimar Antoni Gaudi'nin Sagrada Famillia Kilisesi. Barcelona'da ayrıca; Gaudi'nin doğal güzellikler ile insan eliyle yaratılan harikaları bütünleştirdiği Guell Parkı'nın da keyfini çıkarın.

SAN SEBASTIAN
LA CONCHA sahiline bakan üç tepenin üzerine kurulu San Sebastian, yaz tatillerinin gözde tercihleri arasındadır. Kentin Old Town bölgesinde deniz ürünleri restoranları ve tapas yiyebileceğiniz barlar vardır. Uluslararası San Sebastian Film Festivali'yle ünlü kent; eylül ayında sanatçıların akınına uğrar.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.