kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
M. Ali'yi bu hale getiren benim kamuoyum
M. Ali'yi bu hale getiren benim kamuoyum
Bu Esin'le her yere giderim!
İbret-i alem bir dava olmalı
HINCAL Top 5
AYŞE Top 5

M. Ali'yi bu hale getiren benim kamuoyum

Offf! Bu hafta sohbetimiz pek hararetli geçti. Mehmet Ali Erbil'in malum şakasıyla pantolonun düşme vakası bir yanda, Şebnem Schaffer'ın taciz suçlamaları diğer yanda. Acaba sulu esprileriyle reyting rekorları kıran Mehmet Ali Erbil'in televizyon hayatı bu olayla biter mi? Yoksa yeni sezonda Mali rüzgar misali esmeye devam eder mi? Siz ne dersiniz?

* AYŞE: Mehmet Ali Erbil'in sonu geldi mi? HINCAL: Kapıkule'nin batısında herhangi bir ülkenin televizyonunda böyle bir sahne olsaydı; o sanatçının, o programı yapanların sonu gelirdi. O televizyon da büyük sarsıntı geçirirdi. Bizde hiçbir şey olduğu yok!

* atv programı hemen yayından kaldırdı, RTÜK toplandı. Programa derhal son verilmesi de bir şey değil mi? Programın kaldırılması etik sebeplerle değil, ceza korkusundan. Kanal ceza almasın diye. Biz zaten o programı kaldırdık, kendi cezamızı kendimiz verdik savunmasının gereğidir bu. Bir de zaten anlaşmaları da bitmiş Mehmet Ali'yle.

* Yani Mehmet Eli Erbil'den ikinci bir Güner Ümit vakası yaşanır mı? Güner Ümit, Alevi vatandaşları en hassas noktalarından yaralayan bir şaka yapmıştı. Bunun öyle bir şeyi yok. Burada sadece belden aşağıya bir esprinin fazla ileri gittiği söylenebilir. Ama Mehmet Ali'nin bütün şovları belden aşağıya olduğuna göre. Bütün Türkiye bu belden aşağı esprilere senelerdir güldüğüne göre...

* Onu söyleyecektim, halk Mehmet Ali'yi bu esprileriyle sevmedi mi zaten? Mehmet Ali'yi bu hale getiren benim kendi kamuoyum, benim kendi televizyonlarım, benim kendi RTÜK'üm! Adamın yaptıklarına göz yumdular. Teşvik ettiler, 'aslansın, en büyüksün' dediler. İşte Şebnem Schaffer olayı! Adam sette kadını poposundan okşuyor. Bu dünyanın her yerinde tacizdir. Michael Douglas film setinde Sharon Stone'un poposunu elleseydi; şimdi sekiz-dokuz milyon dolar tazminat ödüyordu.

* Peki Şebnem neden dava açmadı da medyaya anlattı? Türkiye'de yok ki böyle bir dava. Bütün Türkiye Şebnem'e saldırıyor okumuyor musun gazeteleri?

ŞEBNEM'İ SAVUNAN YOK!

* Okuduğum haberlere dayanarak neden dava açmadığını, şikayette bulunmadığını merak ediyorum işte.
Şebnem geri zekalı mı? Kaybedeceğini bile bile dava açar mı? Türkiye'nin tavrı bu. Kadın yazarlar bile Şebnem'e saldırdı. "Seni ellediyse, beni ellemedi şimdiye kadar" diye yazdı Selda Tosun. 'Seni ellediyse demek ki sen kaşındın' diyor.

* Öyle bir şey olabilir mi canım?! Beni taciz etmeyen başkasını etmeyecek diye bir kural mı var? Ama tavır bu. Şebnem'i savunan bir tane yazı var mı? Diyelim ben orospuyum. Gecede bin dolara herkesle beraber oluyorum. Burada kimse benim popomu okşayamaz.

* Tabii ki okşayamaz! Kişinin rızası dışında kimse ona dokunamaz. Tacizciyi savunan bir ülkede yaşıyorum ben ya. Bir kişi çıkıp "Bu adamın yaptığı ayıptır" demedi. 'Mehmet Ali bu biliyorsun herkese yapıyor, hoş gör.' Ne demek bu ya!

* Benim yazmamamın nedeni kafamda soru işaretleri olması... Kendi suskunluğunuza sebepler bulmaya çalışıyorsunuz. Şebnem'in geçmişiyle Mehmet Ali'nin onu ellemesinin ne alakası var?

* Şebnem çıkıp diyor ki, "Mehmet Ali beni beş senedir taciz ediyordu". İyi o zaman beş senedir aklın nerdeydi, neden kalkıp Mehmet Ali'yle aynı filmde oynamayı kabul ettin? İkincisi; taciz edildiysen, neden seti terk edip polise şikayet etmedin de gidip demeç verdin?.. Senin gibi korkak yazarların yaşadığı ülkede kadın dava açmaz.

* Yani dava açmıyor ama magazincilere anlatmayı biliyor. Şebnem'in tavrı bana güven vermiyor... Senin gibi insanların yaşadığı ülkede kaybedeceği davayı niye açsın!

* Gamze Özçelik bunun bin beteri bir olayda nasıl dava açtı ? Gamze Türk. O zavallı Alman, şaşkın bir kızcağız. Kendi ayıbınızı yok etmek için ona saldırıyorsunuz. Senin 'Mehmet Ali ellerin kırılsın' diye yazman lazım.

* Benim başıma böyle bir şey gelse, medyaya demeç vereceğime şikayet ederdim... Git Allah'ını seversen. Kız medyadan yardım istedi, herkes M. Ali'nin tarafını tuttu, böyle bir ortamda sen nasıl dava açarsın ya. Aklına gelecek tek şey; 'ben bu ülkeden kaçıp gideyim lanet olsun' demektir.

AYŞE & HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Angelina Jolie'ye özendiler
 Onlar birbirine hayran baba-kız
 Otizm taraması başlıyor
 Nejat İşler bu sefer çok 'kötü' olacak
 Suç, ceza ve adaletin filmi
 Abiye kıyafetlerine talep yağıyor!
 Reprodüksiyonlar sahiplerini bekliyor
 'En Kral Meze' ödülü uskumru dolmasına
 Nicole Kidman hamile mi?
 Scarlett'ın ömrü setlerde geçiyor
 Şiir Köşesi
 Evlilik Fotoğrafları
SEDA KAYA GÜLER
Aşka inanmayan Bakan Şener
Byron demiş ki; "Aşk erkeğin...
AYŞE TÜTER
Üzümlü çörek
Su ve tereyağını, tereyağı eriyinceye kadar...
Tatilde aile-çocuk arkadaşlığı olmalı
Tatilde aile-çocuk arkadaşlığı olmalı
Tatillerde aileler çocukları ile birlikte olmaya özen göstermeli.
Ağrılarınızı dindiren alternatif yöntemler
Ağrılarınızı dindiren alternatif yöntemler
Akupunktur, bitki çayları, yoga veya meditasyon... Ağrıları dindiren...
Sosyete plaj çantalarını   Chez-bo'dan düzdü...
Sosyete plaj çantalarını Chez-bo'dan düzdü...
Chez-bo markasıyla iki yıldır sosyetik isimlere etnik kıyafetler...
Farkı fark edin!
Farkı fark edin!
Moda Polisi
Patrizia Pepe markasını Türkiye'ye getiren TÜSİAD...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.