kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Angelina Jolie'ye özendiler
Angelina Jolie'ye özendiler
Ünlülerin de evliliği yürüyebilir
Engellileri albüm çıkınca hatırlıyorlar

Angelina Jolie'ye özendiler

Bir hafta önce nişanlanan Yavuz Bingöl ile Burcu Kara; Somali'den evlat edinmek için UNESCO nezdinde başvuruda bulundu. Ünlü çiftin binlerce çocuğun yardıma muhtaç olduğu Türkiye yerine Somali'yi tercih etmesinin nedeni; Somali'de çocukların yaşama şansının çok az olması.

Oyuncu Burcu Kara ile türkücü Yavuz Bingöl geçtiğimiz hafta aile arasında düzenlenen bir törenle Bursa'da nişanlandı. İki yıldır birlikte olan Kara ile Bingöl, eylül ayında evlenecek. Çift evlendikten hemen sonra Afrika ülkesi Somali'nin yolunu tutacak. Ancak çiftin gidiş amacı balayı değil; Somalili bir çocuğu evlat edinmek... Kara ile Bingöl'ün; Somali'den evlatlık almak için UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) nezdinde girişimde bulunması akla Hollywood'un hayırseverliğiyle ünlü starı Angelina Jolie'yi getirdi. Yaklaşık üç hafta önce doğum yapan Jolie, anne olmadan önce Kamboçya'dan Maddox'u ardından da Etiyopya'dan Zahara adında iki çocuğu evlat edinmişti. Burcu Kara ile Yavuz Bingöl de mümkün olduğunca sosyal projelerde yer almaya çalışıyor. İkisi de yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalışıyor. Kara, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin; Bingöl ise uluslararası yardım kuruluşu UNESCO'nun gönüllülerinden. Burcu Kara, yaptıkları hayır çalışmalarını, evliliğe bakışını ve neden Türkiye'den değil de Somali'den evlat edinmek istediklerini anlattı...

* Evlenmeden çocuk yapmam Yavuz ile iki yıllık bir beraberliğimiz var. Bir çok insan bizim beraber olduğumuzu bile bilmiyordur. Beraberliğimiz hiç dejenere olmadı. Baktık ki birlikte yapabiliyoruz, ben de çocuk sahibi olmak istiyorum, evlenmeden önce de çocuk yapacak biri değilim, bu nedenle evlenmeye karar verdik.

* Yaşama şansları çok az Evet, ben hemen çocuk sahibi olmak istiyorum. Kendi çocuğumu doğurmayı çok istiyorum ama biz Yavuz'la Somali'den bir çocuğu evlatlık almak istiyoruz. Somali'den bir çocuğu evlat edinmek istememizin nedeni orada çocukların yaşama şanslarının çok az olması. Biz burada konuşurken Somali'de bir çocuk şu anda açlıktan ölüyor olabilir. Biz Yavuz'la bir çocuğu o açlık dünyasından çekip almak istiyoruz. Kız veya erkek fark etmez. Yeter ki bir Somalili çocuğu kurtaralım.

* Tepki çekmeyiz Türk çocukları varken bir Somalili çocuğu evlat edinmemizin tepki çekeceğine inanmıyorum. Çünkü oradaki çocukların yaşama şansı çok az. Bu konuda milliyetçi olmaya gerek yok. Oradaki de çocuk buradaki de. Somalili çocukların şansları buradaki çocukların şanslarından çok daha az olduğu için bu kararı aldık.

* İşlemlere başladık Evlat edinmek için işlemlere başladık. Ama önce Yavuz'la evlenmemiz gerekiyor. Orada da evlat edinmek kolay değil. Özellikle çocuk yurtdışından evlatlık edinileceği için zorluklar daha fazla. Bir sürü yasal işlemden geçmek gerekiyor. Ama biz azimliyiz. Bütün işlemleri yerine getirip Somalili bir çocuğu evlatlık edineceğiz.

* Felçli çocuk da olabilir Omurilik felçli bir Türk çocuğunu da evlat edinmeyi isterim. O çocuğun ihtiyaçlarını gidermek, yaşama tutunmasına sağlamak için gereken bütün fedakarlıkları yapabilirim. Yasalar uygun görürse, şartlar da yerine gelirse omurilik felçli bir çocuğu evlat edinirim.

* Yardım konseri yapıyoruz Yavuz, UNESCO'nun gönüllü üyelerinden. UNESCO için yardım konserleri vermişti. Ben de Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği için gönüllü olarak çalışıyorum. Önümüzdeki pazartesi Parkorman'da derneğin Engelsiz Eğitim Projesi için bir yardım gecesi gerçekleştireceğiz. Ben ve Mehmet Ali Erbil sunuculuk yapacağız; Yavuz Bingöl, Deniz Seki, Emre Altuğ ve Hüsnü Şenlendirici sahneye çıkacak. Allah hepsinden razı olsun, telefon açtığımda yardım konseri teklifini hemen kabul ettiler.

* Engeliler için donanım Dernek olarak bir araştırma yaptık ve sadece İstanbul'da 2 bin okulun engelli çocuklar için gerekli olan donanımlara sahip olmadığını gördük. Nedir bunlar? Oturma elamanları, tuvaletler, okullara girip çıkabilmeyi sağlayacak parkurlar. Konserlerden topladığımız paralarla engelli çocukların da gidebilmesi için okullara donanımlar sağlayacağız.

MEHMET ÇALIŞKAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Onlar birbirine hayran baba-kız
 Otizm taraması başlıyor
 Nejat İşler bu sefer çok 'kötü' olacak
 Suç, ceza ve adaletin filmi
 M. Ali'yi bu hale getiren benim kamuoyum
 Abiye kıyafetlerine talep yağıyor!
 Reprodüksiyonlar sahiplerini bekliyor
 'En Kral Meze' ödülü uskumru dolmasına
 Nicole Kidman hamile mi?
 Scarlett'ın ömrü setlerde geçiyor
 Şiir Köşesi
 Evlilik Fotoğrafları
SEDA KAYA GÜLER
Aşka inanmayan Bakan Şener
Byron demiş ki; "Aşk erkeğin...
AYŞE TÜTER
Üzümlü çörek
Su ve tereyağını, tereyağı eriyinceye kadar...
Tatilde aile-çocuk arkadaşlığı olmalı
Tatilde aile-çocuk arkadaşlığı olmalı
Tatillerde aileler çocukları ile birlikte olmaya özen göstermeli.
Ağrılarınızı dindiren alternatif yöntemler
Ağrılarınızı dindiren alternatif yöntemler
Akupunktur, bitki çayları, yoga veya meditasyon... Ağrıları dindiren...
Sosyete plaj çantalarını   Chez-bo'dan düzdü...
Sosyete plaj çantalarını Chez-bo'dan düzdü...
Chez-bo markasıyla iki yıldır sosyetik isimlere etnik kıyafetler...
Farkı fark edin!
Farkı fark edin!
Moda Polisi
Patrizia Pepe markasını Türkiye'ye getiren TÜSİAD...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.