kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Parayla sevgi bile satın alınır'
'Parayla sevgi bile satın alınır'
'Türk kadınlarının gözü açıldı dayanacak zengin direk arıyor'
'Şirket batıyor, Nükhet arayıp yemeği soruyor!'
'Pantolonunuzu satın, manzaralı arsa alın'

'Parayla sevgi bile satın alınır'


Eskidji Müzayede Şirketi'nin sahibi Dikran Masis: "Benim gibi paralı adamlara ilgi duyan kadınlar bizi 'kart finans' olarak görüyor... Kapıda Lincoln, üç şoför, beş hizmetçi, Kanlıca'da yalı... Bunlar aç adam paketi mi? Benim aç versiyonum bir işe yaramaz ki..." Ben zengin doğdum. Babam kendi işinde duayendi. Çok genç yaşta aşk ile iş hayatımı karıştırmaya başlayınca babam fabrikadan attı beni... Bir anda beş parasız kaldım.

Dikran Masis deyince, aklınıza ilk ne geliyor? Nükhet Duru'nun eski kocası değil mi? Aman gelmesin. Dikran Masis'i en çok kızdıran tanımlama bu. Eskidji Müzayede Evi'nin sahibi başarılı işadamı, bugün emlak deyince akla ilk gelen isimlerden. Masis ile görüşmeye gittiğimde "Aklında ne var?" diye sordu. "Benimle ne üzerine röportaj yapacaksın?" Gülümsedim; "Müzayede, emlak da olabilir tabii ama ben aslında kadın-erkek ilişkilerini konuşmak istiyorum." Dikran Masis, gece hayatının hızlı isimlerinden. Başından üç evlilik geçmiş. "Artık Allah korusun," diyor ama bence belli olmaz. Masis ile kadın erkek ilişkilerini konuştuk. Öyle maço sözler sarf etti ki kadın okurlarımın hop oturup hop kalkacağına eminim. Ben bile rahat duramadım, tartıştık durduk. Röportaj bittikten sonra kendi kendime, "Aslında bütün erkekler böyle düşünüyor da, sadece cesaretli olan Dikran Bey mi?" diye düşünmeden edemedim. Dikran Masis ilginç kişiliği, kendine has üslubu, dobralığı ve ticaretteki başarısıyla ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir portre. Heyecanlı, tutkularıyla yaşayan, hayattan zevk almayı bilen bir kişilik. Tipik sıkıcı işadamı değil yani, eğlenceli. Üstelik bu eğlenceli tarafını da ortaya koymaktan çekinmiyor. Önce kısa bir hayat öyküsü... Dikran Masis İngiltere'de işletme ve ekonomi okumuş. O günkü ev arkadaşı tanıdık bir isim, Kemal Derviş. Okul bittikten sonra babası Masis Bayan'ın yanında Masis Çelik İşleri ve Sanayi Genel Müdürü olarak işe başlıyor. Bu iş sadece üç yıl sürüyor. Baba ile oğul arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlık yerini kavgalara bırakıyor. 25 yaşındaki Dikran Masis, gece hayatını abartıp fazla para harcayınca olanlar oluyor.

'İŞ İÇİN HER KAPIYI ÇALDIM'
Masis "Ben zengin doğdum. Babam kendi işinde duayendi. Tabii ki çok genç yaşta aşk ile iş hayatımı karıştırmaya başlayınca, karakter çatışması yaşadık. Sonra fabrikadan ayrıldım. Daha doğrusu babam bana 's... git,' dedi. Babalarımızın ekolü farklıydı tabii. Onlar geldikleri noktalara kolay varmamışlar. Ne badireler atlatmışlar. Kendimi bir anda beş parasız sokakta buldum," diyor. Dikran Masis, daha sonra iki süpermarket açmış; "İşler iyi gitsin diyorum ama olmuyor, önüne gelen çalıyor. O zamanki dostum Erdoğan Demirören, 'Böyle iş yapacaksan kasaya, şarküteriye hep kendi akrabalarını koyacaksın. Sonra etrafa diyeceksin ki kimse çalmıyor, bizim aile çalıyor, yabancıya gitmiyor,' dedi. Sonra Celal Çapa ile kamyonet üzerinde konserve dağıtım işine girdik. O aralar iş alabilmek için bütün tanıdığım işadamlarının kapısını çaldım. Sakıp Sabancı'ya bile gittim. Hepsi bana 'Babana git, geri dön,' diye öğüt verdi. Hepsi aileyi tanıyor tabii. İnan bana, aynı spagettiden 10 gün boyunca yediğim oldu. En sonunda reçel döküp yedim. Düşünsene altımda Challenger araba, Maksim'de en önde masam vardı, hepsini babamla birlikte bıraktım." Dikran Masis babasının bütün engellemelerine rağmen ayakları üzerinde durmayı başarmış. Bugün müzayede ve emlak denince ilk akla gelen isimlerden. Her ne kadar babasıyla uzun yıllar küs kalsa da, onun adını kendisine soy ismi olarak seçmiş." Babam ölmeden kısa bir süre önce, o zaman 'Alzheimer'dı, bir gün beni çağırdı. Evindeki odamı açtı ve kekeleyerek 'Sen büyük adamsın,' dedi bana. Baktım masanın üzerinde yığınla para. Bir babama baktım bir paraya. Son 30 senemi düşündüm. Bu paranın onda birini bana işe yeni başladığımda verseydi, bugün başka yerlerde olurdum. Tabii ki başarılı oldum ama bana onun bedelini sor. O yüzden çocuklarımıza gerekli imkânları verelim. Onları satın alalım demiyorum. İmkân var aslında. Parayla sevgi bile satın alınır icabında." Tetik düşüren bu cümle oldu. Parayla sevgi bile satın alınır... Geçtik kadın erkek ilişkilerine ve paranın önemine...

'AÇ HALİM İŞE YARAMAZ'
- Parayla sevgi satın alınır mı?
- Alınır tabii. Şöyle alınır canım ciğerim. Örneğin; herkes beni cazip erkek olarak görüyor. Ben ise gülüyorum buna. Neden gülüyorum? Çünkü beni Hülya Avşar'ın dediği gibi Kart finans' olarak görüyor. Benimle ilişkiye giren sadece para için girmiyor ama biliyor ki pakette o da var.

- Pakette başka neler var?
- Kapıda Lincoln, üç şoför, beş hizmetçi, Kanlıca'da yalı. Bunlar aç adam paketi mi? Benim aç versiyonum bir işe yaramaz ki... Aç adam olsam bu röportajı yapacak mıydın?

- Başarılı ve ilginç bir karakter olduğunuz için buradayım, paralısınız diye değil.
- Kapitalist rejimde başarının derecesi paradır. Hiç fakir adama fikir sordun mu?

- Düşünürler zengin değildi ama...
- O eskidenmiş canım, Aristo'ya, Sokrates'a falan sorarlarmış.
DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 İran'da bir resmi bir de gizli hayat yaşanıyor
 Gizli ev partilerinde her şey serbest
 Onun işi insanlara keyif satmak
 Bu otelde hiçbir şey yapmıyorsunuz
 Londra'da İstanbul oteli
 Hukuk fakültesinin ilk Japon mezunu
 'Avukatlık yapmam için T.C vatandaşı olmam gerek'
 Bu kız sizi dans ettirecek
 'Türkiye'de aydın yok'
 'Gereksiz kitabı yırtarım'
 Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısı: Memo
 'Gelecek yıl bebek istiyoruz'
 'Şampiyonlukta parasızlığın ve Allah'ın etkisi oldu'
 'Sion tarikatı, Bizans'ta da mevcuttur!'
 Sion Manastırı'nın hazinesi yurtdışında!
 Eski şarkılarda güzel olan, 'söz' olmasıydı
 'Kızımı bana verdiği için Cihan'ın ellerini bile öperim'
 Cumhuriyet'in gerçek divası: Müzeyyen Senar
 'Bağırarak şarkı söylüyorlar'
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Suların üzerinde uçan bir peri kızı gibi Julie
Suların üzerinde uçan bir peri kızı gibi Julie
Önce suyun üzerinde süzülüyor, sonra rüzgâra kapılıp uçuyor... Henüz...
'Evlat acısı hiç dinmiyor'
'Evlat acısı hiç dinmiyor'
CHP'li iki milletvekili; Tacidar Seyhan ve Hüseyin Bayındır...
Dünyanın en lezzetli fıstığı
Tadan herkesin hemfikir olduğu bir konu: Antep fıstığı gibisi yok!...
O sadece rüzgâr ve yelkenle görüyor
Dokuz yaşındaki görme özürlü Oğuz Uğur, Türkiye'de bir ilki...
En çevreci havalimanı!
Türkiye'nin en doğa dostu havalimanı Dalaman'da hizmete giriyor. 150 milyon...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.