kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
  » Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savaşın galibi Emincan oldu
'Emincan tamamen iyileşti'
Çocuklukta Lösemi

Savaşın galibi Emincan oldu

'Savaşmak gerekiyorsa, savaşırım' dediği lösemiyi, 8 yıl süren uzun bir savaşın ardından yenen 12 yaşındaki Emincan'ın hikayesi, onun gibi milyonlarca çocuğun umudu olacak

Milyonlarca lösemi hastası çocuktan biri o... Ancak, kendisiyle aynı kaderi paylaşan yaşıtlarından çok daha şanslı. Anne ve babasının dikkati sayesinde, kanser hücreleri henüz kana karışmadan, kemik iliğindeyken hastalığı teşhis edildi. Üç gün üst üste kolunda belirip kaybolan kızarıklık nedeniyle götürüldüğü hastanede, 'kan kanseri' olduğu ortaya çıktı. Teşhisin konulduğu aynı gün, vakit kaybetmeden tedavisine başlandı. Hastalığı 4.5 yaşındayken ortaya çıkan Emincan Hoştan, şimdi 12 yaşında ve Fenerbahçe'nin Minikler Kürek Takımı'nda. Gördüğü ışın tedavisi ile kemoterapi nedeniyle saçları, kirpikleri ve tırnakları dökülen Emincan, şimdi diğer çocuklardan farksız bir hayat sürüyor. 6.5 yaşındayken ilaç tedavisi kesilen küçük sporcu, hastaneye 6 ayda bir sadece kontrollere gidiyor.

RÜŞTÜ ELDİVENLERİNİ VERDİ
O tam bir Fenerbahçe aşığı. Odasında kurduğu küçük 'Fenerbahçe Cumhuriyeti'nde, takımın eski futbolcularının imzaladığı formalar, fotoğraflar ve bayraklar var. Kaleci Rüştü'nün imzalayıp kendisine hediye ettiği çamurlu eldivenleri, yatağının baş ucunda duruyor hâlâ. Tedavi gördüğü sırada, Fenerbahçe'nin antrenmanlarını izlemeye giden Emincan, hastalığını yenmesinde takımının yüzde 50 etkili olduğunu düşünüyor. Rüştü Ağabeyi'nin kendisine verdiği eldivenlerin hikayesini ise şöyle anlatıyor: "Fenerbahçe fanatiği olduğum için babam antrenmanlarına götürdü beni. O arada şampiyonluk mücadelesi yapıyorlardı. Bir gün antrenmanda Rüştü Abi'ye 'Siz şampiyon olacaksınız' dedim. O da eğer şampiyon olurlarsa eldivenini bana hediye edeceğine söz vermişti. Takım şampiyon oldu ben de eldivenleri kaptım. O zaman dünyalar benim olmuştu."

FENERBAHÇE KÜREK TAKIMINA
Fenerbahçe Koleji'nde İlhan Ekşioğlu'nun bursuyla okuyan küçük Emincan, aynı zamanda Fenerbahçe Minikler Kürek Takımı'nın elemelerini 'torpilsiz' kazandı. Şimdi haftada 6 saat antrenmanlara katılıyor. Aynı zamanda okulunun futbol takımında da oynuyor. 5'inci sınıf öğrencisi Emincan, derslerindeki başarısıyla da öğretmenlerin ve okulun gözde öğrencilerinden...

'GEREKİYORSA SAVAŞIRIM'
Kimya mühendisi baba ve laborant bir annenin tek çocuğu olan Emincan, hastalığıyla ilgili herşeyi daha 4.5 yaşındayken öğrendi. Anne ve babası, "Kanında kötü bir hücre bulduk. Birlikte savaşıp onu yeneceğiz" dediğinde, verdiği cevap etrafındakileri gözyaşına boğdu: "Zaten ben de savaşmayı severim. Savaşmak gerekiyorsa savaşalım o zaman." O, büyüyünce doktor olup, kendi gibi hasta çocukları iyileştirmeyi istiyor. Kendi gibi hasta çocuklara mesaj vermeyi de ihmal etmiyor: "Yenmem gerekiyordu, yendim. Hiçbir çocuk hasta olduğu için üzülmesin. Morallerini yüksek tutacak ilgi alanlarına yönelsinler. Ben futbolu çok seviyordum ve maçlara gittim."

BABASI UMUT VAKFI KURDU
Baba Hilmi Hoştan, oğlunun hastalığı ortaya çıkınca, başka kanser çocuklara ve ailelerine destek olmak için 2000 yılında vakıf kurdu. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı ile, bugüne kadar sosyal güvencesi olmayan sayısız çocuğa yardım eli uzattı. Hoştan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan vakıfla ilgili şu bilgileri veriyor: "Ben ilk kurucusuyum ama Cerrahpaşa'daki Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji ve Onkoloji Servisi'nde çocukları tedavi gören aileler ve hekimlerin bir araya gelmesiyle oluştu. Yılda yaklaşık 2 bin 500 kanserli çocuğa hizmet veren mevcut Hematoloji-Onkoloji Polikliniği ihtiyaca cevap vermekte zorlanıyor. Bağışlarla, Hematoloji Servisi'ni yeniledik ama 300 bin dolarlık yeni bir poliklinik kurma projemiz var. Görüşmeler yaptık ama henüz yardım edecek kimse bulamadık. Sözler verildi ama henüz tutan olmadı."
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Bitkisel Çayların Fazlası Zarar
 Savaşın Galibi Emincan Oldu
 Sivilceleriniz Hakkında Her Şey
 Açıkta Satılan Gıdalar Zehirliyor
 Sağlıklı Beslenme Rehberi
 Kekemeler Bir Ayda Bülbül Kesiliyor
 Kekeme Diye Sevgili Bulamadı
 Aşırı Terleyene Estetik Çözüm Botoks
 Antioksidanlar-la Sınav Stresine Son
 Bir Sigara Bile Fazla!
 Hastanede Yok Muayenehanede Cihaz Var
 Tatil Sonrası Cildinizin Beklentileri Vardır
 Sınav Stresini Yenmenin Formülleri!
 Prostat Kanserine Nar Suyu
Kadınlar artık ringte kilo veriyor
Kadınlar artık ringte kilo veriyor
'Boks erkeklere daha çok yakışıyor' düşüncesi artık tarihe karışıyor.
Zengin olmanın 15 püf noktası
Zengin olmanın 15 püf noktası
Dünyanın en zengin insanlarının arasına girmeyi ister misiniz? Eğer...
Kendimden başka kimseyle işim yok!
Kendimden başka kimseyle işim yok!
Ünlü sanatçı Gülben Ergen, Aktüel dergisinin son sayısına çarpıcı...
Çalar saatle kalkıp sevişin bakın neler oluyor!
Çalar saatle kalkıp sevişin bakın neler oluyor!
Gece geç saatte başlayıp sabaha karşı biten 'Televizyon Makinası'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.