kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türk mutfağının çağdaş yüzü
Türk mutfağının çağdaş yüzü
Tarihi fermanlar, padişah tuğraları ve Levent'e bakan aydınlık cephesiyle dekorasyonu da çok hoş. İstanbul'un tarihi yarımadası üzerinde bundan 35-40 yıl önce kalite açısından birbiriyle rekabet eden üç restoran vardı. Bunlardan ikisi Sirkeci Garı'nın tam karşısında, Ankara Caddesi'nin...devamı
Manzara mükemmel mönü esprili
Manzara mükemmel mönü esprili
İstiklal Caddesi'ndeki Mısır apartmanında yer alan 360'ın mükemmel bir manzarası var. Mekânın mönüsü iyi bir grafikerin elinden çıkmış olmasının yanı sıra, esprili bölüm başlıklarıyla da dikkat çekici. Günün ve gecenin her saatinde cıvıl cıvıl kalabalık İstiklal Caddesi'nde, Tünel'den...devamı
Cankurtaran'da balık keyfi
Cankurtaran'da balık keyfi
Sur Balık Lokantası, Boğaz'da deniz ürünleri yemekten sıkılanlar için farklı bir adres. İstanbul'da balık yemeğe gidileceği zaman, çoğu kişinin aklına genellikle Boğaziçi'nin geldiğini tahmin ediyorum. Nitekim kentin balık lokantalarının yüzde 80'i Galata Köprüsü'nden Anadolu ve Rumeli...devamı
Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
Temeli Urfa'da atılan Hacı Bozan Oğulları bugün İstanbul'un en büyük yemek sektörü markalarından biri. İncirli'deki mekânında ise Güneydoğu'nun sevilen lezzetlerini tatmak mümkün. Kapılarını ilk kez 1957 yılında Gedikpaşa'da açan Hacı Bozan Oğulları, bugün İstanbul'un en büyük ve en...devamı
Başkentin ünlü lezzet durağı
Başkentin ünlü lezzet durağı
Pek çok yabancı devlet görevlisini ağırlayan Washington, Ankara'nın en ünlü restoranlarından biri. Türk mutfağı ağırlıklı mönüsü ise dikkat çekici. Bilirsiniz; ünlü ozan Yahya Kemal'e, "Ankara'nın en çok nesini seversiniz?" diye sormuşlar. "İstanbul'a geri dönüşünü," yanıtını vermiş. Ben...devamı
Şampiyon artık Bodrum'da
Şampiyon artık Bodrum'da
Kokoreç ve midye tava denilince ilk akla gelen adreslerden biri olan Şampiyon, İstanbul'un farklı semtlerinden sonra yedinci şubesini Bodrum'da açtı. Geçmişi 50'li yıllara uzanan bu lezzet durağının öyküsünü sahibi Necati Tokgöz anlattı. Dumanı üstünde enfes bir kokoreç ya da bol soslu...devamı
700 kişilik 'butik' kebapçı
700 kişilik 'butik' kebapçı
Anadolu yakasındaki Sahan Vega, dev bir alanda servis vermesine rağmen hizmet kalitesi butik kebapçıdan farksız. Yuvalama, kuzu tandır ve bulgurlu pazı sarma denemeye değer. Anadolu yakasında, E 5 ve Tem otoyollarının bağlantı yolları üzerinde kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerde, 700...devamı
Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
BBC'nin 'Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler', 'Yapılması Gereken Şeyler' tarzı listeleri büyük ilgi gördü. Kitap olarak Türkiye'de de yayımlanan bu listelerin bir de ünlü yiyeceklerle ilgili olanı var. İzleyicilerin oylarıyla derlenen bu liste, kanalın sempatik yemek şefi Ainsley...devamı
'Şimdiki müşteri tahsilli'
'Şimdiki müşteri tahsilli'
Refik Meyhanesi'nin sahibi Refik Aslan, 68 yıldır bu işin içinde. Mekanında buluşup Beyoğlu'nun dünü ve bugününe kısa bir yolculuk yaptık. - Refik Bey; İstanbul'un en kıdemli meyhanecilerindensiniz. Bu meslekte neredeyse 70 yıla yakın bir süre geçirmişsiniz..
- Eskiden ufak Rum...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
'Geri kalmış domates yok, ama insan var'
'Geri kalmış domates yok, ama insan var'
Amerika'da yaşayan, hazırladığı film müzikleri dünyanın önemli...
Ortadireğe limuzinli, helikopterli düğün
Ortadireğe limuzinli, helikopterli düğün
Tuncay Seyranlıoğlu adlı girişimci, Alibeyköy'de içinde kuyumcu,...
'Plastik cerrahide trend yok, ama halkta olabilir'
Teknolojisi çok hızlı gelişen, farklı farklı sonuçlarıyla hem...
Ticari kaygı hastada mı, doktorda mı?
- Bu işlerin giderek ucuzluyor olması gerekmez mi?
- Talep...
Cinsellik denen okyanustan ilginç bir damla
Transamerica bir başyapıt olmayabilir. Filmin çeşitli klişelere...
Yürüyen Şato, Japon usulü bir Alis Harikalar Diyarında
Japon sinemasının artık dünya çapında bir sanatçı, hatta bir dâhi kabul edilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.