kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
  » Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Üç gün önceki sertleşmem hâlâ geçmedi
Sağlık sorunlarınızı dinliyoruz

Üç gün önceki sertleşmem hâlâ geçmedi

* Ben 33 yaşındayım ve bekarım. Üç gün önceki son ilişkim sonrasında penisimde bir ağrı ve sertlik meydana geldi. Sertleşmem hala geçmedi. Merak içindeyim. Doktora başvurmam gerekir mi? Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Şikâyetleriniz sizde 'priapism' meydana geldiğini gösteriyor yani 'uzamış ağrılı ereksiyon'. En sık görülme nedenleri arasında penisi sertleştirmek için enjeksiyon yolu ile kullanılan ilaçlar yer alır. Tam sertliğin 6 saati bulması ve aşması halinde, şiddetli ağrı ile birlikte sertleşmeyi sağlayan dokularda geriye dönüşümsüz bozulmalar olur. Özellikle penise yapılan enjeksiyonlar sonrası doktorlar, hastaları olası böyle bir duruma karşı uyarır ve en geç 6 saat içinde doktora başvurmaları gerektiği söylenir. Ancak bazen hastalar başvuruyu geciktirir. Cinsel ilişki veya mastürbasyonla boşalma da, bu durumun düzelmesini sağlamaz. Böyle bir durumun acil tedavisi gerekir. Bunun dışında uzun süren cinsel birleşmeler ve düşmetravma sonucu damar yaralanmaları da uzamış ağrılı sertleşmeye yol açabilir. Orak hücreli kansızlık ya da lösemi gibi hastalıklara da sebep olabilir. Özellikle uzun süreli 'priapism'; kalıcı sertleşme problemi yapabileceğinden tedavi gerektiren bir durumdur. Ağızdan alınabilecek ilaçların çok etkili olmaması nedeniyle genellikle iğne ile bir miktar kan boşaltıldıktan sonra adele kasıcı ilaçlar enjekte edilir. Bu müdahalelerle düzelme olmuyorsa; en son aşamada ameliyat yapmak gerekebilir. En kısa zamanda bir üroloji merkezine başvurmalısınız.

Penisim eğildi, ne yapmalıyım?
* 28 yaşındayım, evliyim. Dün geceki ilişkim sırasında birden şiddetli bir ağrı hissettim. Penisimde şişlik, morluk ve eğrilik meydana geldi. Çok endişeleniyorum, yardımcı olun lütfen.

Ereksiyon halindeki penisin aşırı zorlanması sonucu, kavernöz cisimlerin kılıflarında yırtılma meydana gelmesine 'penis kırılması' denir. Sizde de bu durum meydana gelmiş. Tedavisi cerrahidir. Yırtılan kılıfların mutlaka cerrahi olarak onarılması gerekmektedir. En kısa zamanda bir üroloji merkezine başvurmalısınız. Özellikle zorlamalı cinsel ilişki, anal ilişkiler, değişik cinsel pozisyonların denenmesi, mastürbasyonda kontrolsüz manipülasyonlar sırasında penisin ereksiyon halindeyken bükülerek bu kılıfın yırtılmasıyla oluşur. Ereksiyonu sağlayan kavernöz dokuların içini doldurmuş olan kan, kılıfın yırtılmasıyla cilt altına doğru hızla yayılarak penisin morarmasına ve deformiteye (şekil bozukluğuna) yol açar. Tam da bu yırtılma esnasında, bir ses hissedilir. Cilt altına doğru olan bu kanama bazen tüm penise, skrotuma (torbayı) ve genital bölge civarına yayılır. Penis patlıcanvari bir renge bürünür ve ödem nedeniyle de şişer. Penis kırılması penis sertleşmiş durumdayken olur. Tedavisi cerrahidir. Yırtılan kılıfların mutlaka cerrahi olarak onarılması gerekmektedir. Sonrasında da antibiyotik ve anti-enflamatuar ilaçlar uygulanması gerekir. Penis kırığı tedavi edilmezse peniste şekil bozukluğu, ağrılı sertleşme, cinsel ilişkide zorluk, sertleşme problemi, idrar yolunda bölgesel genişleme, kanama, 'Peyroni' hastalığı adı verilen sert şişlikler oluşabilir. En kısa zamanda bir üroloji merkezine başvurmalısınız. Penis kırılmalarından korunmak için; cinsel ilişki sırasında ani ve ters hareketlerden kaçınılması, penis sertleşme halindeyken kıvrılmaması gerekir.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Çocuğumu Güneşten Nasıl Koruyabilirim
 Yağmur Çocuklara Müzikle Terapi!
 Üç Gün Önceki Sertleşmem Hâlâ Geçmedi
 Solaklarda Meme Kanseri Riski
 Alzheimer'a Erken Teşhis
 Adet Ağrıları Nasıl Hafifler?
 Yumurtalıklar İçin Çay
 Işınlar Dik Gelirken Güneşten Uzak Durun!
 Çocuğunuz İnternet Bağımlısı Olabilir Mi?
 Gen Dopingi İle İlgili Bilgi Verir Misiniz?
 Kalp Hastalığınız Cinselliğe Engel Değil
 Bronzlaşırken Kavrulmayın
 Yeme-içmenin Yazlık Programı!
 Acil Olmayana Acil Servis'te Bakmalı Mıyım?
Yakında usta bir sörfçü olacak!
Yakında usta bir sörfçü olacak!
Fatih Akın'ın hazırlıkları halen devam eden filminde oynayacak Nurgül...
Gençlerin yeni buluşma noktası
Gençlerin yeni buluşma noktası
Doritos, gençlerin kendini özgürce ifade edebileceği, onları yakından...
Sonunda muradına erdi!
Sonunda muradına erdi!
İlk evliliğinin ardından ilişkilerinde dikiş tutturamayan STFA'nın...
Sayfiye'de coştu!
Sayfiye'de coştu!
Moda dünyasının dahi çocuğu olarak kabul edilen Zac Posen, Cem...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.