kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ortadireğe limuzinli, helikopterli düğün
Ortadireğe limuzinli, helikopterli düğün

Tuncay Seyranlıoğlu adlı girişimci, Alibeyköy'de içinde kuyumcu, kuaför ve kafe olan bir düğün salonu açtı. Müşteri çekmek için ayrıca çiftlere, helikopter ve limuzinle İstanbul turu da yaptırıyor.

1984'ün sonlarıydı. Çalkantılı yıllardan çıkmış olan Türkiye, dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, kendisine iktidar yolunu açan halk için yaptığı yepyeni bir kavramla tanıştı: Ortadirek... Özal'ın siyasi hayatında, teknolojiyle barışık ve Türkiye'nin Batı'ya dönük yüzünü oluşturacağı için siyasi projelerinden eksik etmediği ortadirek, artık kabuk değiştirdi. Değişimle ortadireğe mensup milyonlar, şimdi süpermarketten kredi kartlarıyla alışveriş yapıyor, interneti kullanıyorlar... Çocuklarının en az bir dil bilmesini ya da okul öncesi eğitim almasını, yazlık dahil en az iki evinin olmasını istiyorlar.

HEPSİ İÇİNDE 7 BİN 500 YTL

Sağlığında hep 'girişimci ruhtan' söz eden Özal'ın hayalindeki ortadireği, Alibeyköy'de Giresunlu girişimci Tuncay Seyranlığıoğlu hayata geçiriyor. Hem de bir dönemin zenginlik güç ve ihtişam simgesi helikopter ve limuzini bir düğün paketinde birleştirip, mahallesi Alibeyköy'e getirerek... Üstelik kendi deyimiyle 'erişimi kolay, sudan ucuz' bir fiyata... Alibeyköy'de düğün salonu işleten Tuncay Seyranlıoğlu, iki ay önce açtığı 3 bin 250 kişilik Buket Düğün Salonu'na rağbeti nasıl artıracağını düşünürken, girişimci ruhu ortaya çıkıyor. Düğün yapacak çiftlere isterlerse düğün salonuna gelmeden önce helikopterle şehir turu yaptırmayı akıl ediyor. Seyranlıoğlu bununla da yetinmiyor. Eş dostla yapılacak düğünün sonunu limuzinle şehir turuyla taçlandırmak gerektiğini düşünüyor. Hemen muhteşem düğün paketi hazırlıyor: Helikopterle havadan, limuzinle karadan gezinti, kuru pasta ve kutu meyve suyu dahil 7 bin 500 YTL! Seyranlıoğlu, düğün paketinin tanıtımını da kendisi gibi ortadirek girişimcisi olan ve bu çevrede 'yap-satçı' olarak bilinen yakın arkadaşı Erdal Güler'e ücretsiz yaptırmış. Nurtepe'deki bir futbol sahasından Güler çiftinin bindikleri helikopter, gecekonducular ile orta halli semt sakinlerinin şaşkın bakışları arasında Alibeyköy Taş Ocağı Spor Tesisleri'ne indi. Yakındaki gecekondu mahallesi, çocuklar helikopterin inişe geçtiğini görüp "Başbakan gelmiş. Haydi gidip harçlık isteyelim," diyerek yanına koştukları pervaneliden gelin- damat çıkınca şok geçirdiler. Ancak yine de bahşiş aldıkları için mutlu oldular. Güler çifti düğünün yapılacağı, 100 metre ilerideki salona yürüyerek giderken karşılaştıkları ilgi, kendilerini Alibeyköy'ün tarihine geçirecek türdendi!

LİMUZİN KEYFİ
İçinde kuyumcu, kuaför, çocuk oyun odası, revir, kafeterya olan düğün salonunda, konuklara yaş pasta ile kapalı kutuda meyve suyu ikram ediliyor. Revirde düğün boyunca bir doktor ve hemşire hazır bekliyor. Gelin ve damada düğünden sonra 100 kilometresi 600 YTL'ye kiralanan limuzin tipi bir Mercedes'le İstanbul turu yaptırılıyor. Damat Erdal Gürel, düğünü neden Alibeyköy'de yaptığını şöyle anlatıyor: "Bu semtte ticaretle uğraşıyorum. Bütün tanıdıklarım burada. Düğünü bir otelde yapsaydık, insanlar kendilerini bu kadar rahat hissetmezdi. Burası orta sınıfın oturduğu bir mahalle. Ama helikopter ve limuzin bence artık bir zenginlik göstergesi değil. Bu düğünü birçok insan rahatlıkla yapabilir," diyor. İlk kez helikoptere binen gelin Özlem Güler'in ise keyfine diyecek yok: "Başta helikoptere binerken biraz korktum ama benim için gerçekten rüya gibi bir düğün oldu."

'HERKES BANA DELİ DEDİ'
Tuncay Seyranlıoğlu helikopterli, limuzinli düğün paketini ve içinde kuyumcu, kafeterya, restoran, VIP dinlenme salonu ve kuaför olan düğün salonu fikrini anlatırken, "Başta herkes bana deli gibi baktı. Depremden sonra Eyüp ve Alibeyköy çevresine zemini sağlam olduğu için yaklaşık 500 bin kişi taşındı. Bu kadar insanın geldiği yerde böyle bir salon yapmak gerekiyordu. Burada yaşayan insanlar çok zengin değiller. Hatta büyük çoğunluğu gecekondularda yaşıyor Ama insanların beklentilerinin arttığını düşünüyorum. Herkes böyle bir düğün yapmak ister ve ben onlara bunu en uygun fiyata yapmayı vaat ediyorum," diyor. Ne diyelim, böyle düğün tüm Alibeytöylüler'in başına...

Zülfikar Ali AYDIN

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 'Geri kalmış domates yok, ama insan var'
 Bu ailenin bileği bükülmez
 Bir kasaba yeniden doğdu
 Nasıl gidilir?
 Nereler görülmeli?
 Ne alınır?
 Neler yenir?
 Lüks ÖSS kampları 'ev dershaneleri'ne karşı
 Öğrenciler eğitimden ve sistemden memnunlar
 Kupada futbolumuz değil müziğimiz konuşulacak
 'En iyi' olmaya aday
 Ustaya saygı gecesi
 Mercan Dede'nin Ermeni sorunu
 Will Young'ın yükselişi
 Bizim Dolly'ler geliyor
 Buharlı gemiyle nostaljik Haliç gezisi
 Eğlenceli günler rehberi
 Nostalji ruhu besler, güzelleştirir
 Dünya Kupası şarkılarını dinleyin
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Selimiye'de kutlama
Geçen pazar, Atatürk'ün doğumunun...
ÜLKÜ TAMER
Ölümünden bir yıl sonra Vüs'at O. Bener
Vüs'at O.
ALİ ESAD GÖKSEL
9 bin yıl önceki atalarımız sos...
Türk mutfağının çağdaş yüzü
Tarihi fermanlar, padişah tuğraları ve Levent'e bakan aydınlık cephesiyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.