kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Japonya'ya gidecek (A) Milli kadrosu açıklandı
Japonya'ya gidecek (A) Milli kadrosu açıklandı

Japonya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek (A) Milli Basketbol Takımı Aday Kadrosu açıkladı.

Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez, Milli Takım Antrenörü Bogdan Tanjeviç, (A) Milli Takım Menajeri Harun Erdanay, Yönetici Barbaros Akkaş ve Sağlık Kurulu Başkanı Turgay Atasü'nün katılımıyla Polat Renaissance Oteli'nde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda açıklamalar yapan Tanjeviç, geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi bir derece alamadıklarını ve bunun
sorumluluğunu üzerine aldığını kaydetti. Bu şampiyonada 12 kişinin ortak düşüncede hareket etmesini başaramadığını kaydeden Tanjeviç, oyuncuları eleştirerek, ''Öncelikle büyük başarı elde etmek için, oyuncuların kendi egolarını yenmeleri ve takım olmaları lazım. Ben bunu başaramadım. Bu da oyuncuların tamamen kendi egolarını çok yüksek seviyede tuttukları için oldu. Aslında geçen sene çok güçlüydük, iyi derece elde edebilirdik'' diye konuştu.

Tanjeviç, federasyonun gücü ve yüceliği sayesinde Japonya'da olma hakkı kazandıklarını belirterek, geçen seneden çok daha iyi sonuç almalarının şart olduğunu vurguladı.

Bu sene Türkiye'de Ümitler Avrupa Şampiyonası oynanacağını hatırlatan Tanjeviç, çok sayıda (A) Milli Takım oyuncusunun bu şampiyonada mücadele edecek olmasının, hazırlıklar için sıkıntı teşkil ettiğini anlattı.

''BEYAZ MENDİL GÖSTEREBİLİRSİNİZ''


Tanjeviç, kadroya aldığı tüm oyuncuların milli takımın gerektirdiği sorumluluğu kaldırabilecek oyuncular olduğunu vurgularken, ''Bütün açık yürekliliğimle bunu söyleyebilirim. Biz şampiyonaya nasıl gidersek, gideyim çok iyi basketbol oynayacağız ve geçen seneden daha iyi olacak. Biz savaşmaya gideceğiz. Ya sağlam bir şekilde orada gideceğiz, ya da oradan bizi geri gönderecekler. Böyle olmazsa bana İspanya'da yapıldığı gibi beyaz mendil gösterebilirsin. Ancak böyle bir şey olmayacak, milli takım ülkesini güldürecektir. En büyük görevimiz federasyonu ve devleti en iyi yerlere getirmektir'' diye konuştu.

Milli takımı, Türkiye'nin kulübü olarak gördüğünü ve her sene bir oyuncu 4-5 maç iyi oynadı diye bunun değişmeyeceğini de anlatan Tanjeviç, ''En önemli davranış çalışma ve başarı olarak devamlılıktır.

Benim tecrübelerim, star sistemi ile oynayan takımların çok nadir başarı elde edebileceğini gösteriyor. Amacım, oyuncuların kendi egosunu kullanmak yerine, takım adına bunu ortaya koymasıdır. En başta bunun için çalışacağım. Geçtiğimiz yıl yapılan Efes Cup'da Rusya maçının ardından oynadığımız İtalya ve Slovenya maçında harika oynamıştık ama Avrupa Şampiyonası'nda bunu tekrarlayamadık. Amacımız bu iki maçtaki oyunumuzu yeniden ortaya çıkarmayı denemek'' diye konuştu.

''5 YIL İÇİNDE KİMLERİ OYNATACAĞIMI BİLİYORUM''

Uzun vadeli programlar yaptığını da anlatan Tanjeviç, Türk milli takımıyla çalışmaya devam etmesi halinde önümüzdeki 5 yılda kimleri ne zaman kadroya davet edeceğini şimdiden bildiğini anlattı.

İki yıl Türkiye'de staj yaptığını ve tüm oyuncuları gördüğünü anlatan Tanjeviç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Benim her zaman iki tane boş kutum vardır. Bunun dışındaki oyuncular belli. Bütün bu oyuncuları ne zaman çağrılacağını da iyi biliyorum. Oyuncuların gelişimini çok dikkatli takip ediyorum. Uzun vadede almayı düşündüğüm oyuncuların gelişimini gördükçe mutlu oluyorum, Hakan Demirel ve Semih bu sezon ekstra gelişim gösterdiler.

Cenk Akyol'un oynadığı her dakikasını takip ettim, Engin Atsür ile Ersan İlyasova'yı da çok iyi takip ettim. Genç oyuncular beni hiç düş kırıklığına uğratmadı. Aynı şeyi bu sene Dünya Şampiyonası'nda bekliyorum ve inşallah aynı şey olacaktır.''

''BÜTÜN OYUNCULAR AYNIDIR''

Tanjeviç, medyada NBA'de ve Türkiye'de oynayan oyuncular arasında ayırım yapıldığına değinerek, aslında tüm oyuncuların aynı olduğunu söyledi.

Hidayet, Mehmet ve Serkan'ın gelememesi halinde takımda bir yetenek kaybına uğrayabileceklerini anlatan Bogdan Tanjeviç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama bu handikapı takım oyunuyla kapatmaya çalışacağız. Böyle bir durum olduğunda takımın bütünlüğü çok daha yüksek olacaktır. Bütün oyuncularımın hepsi şu anda gayet sorumluluk sahibi. Medyada, (NBA oyuncuları ve diğer oyuncular) gibi konuşulur, sanki NBA oyuncuları Mars'tan, diğerleri dünyadan gibi yazılır. Ama bütün oyuncular asılında birdir, diğer oyuncular da onlar kadar değerlidir. NBA olmamış oyuncular daha fazla istek ve gayret çaba içinde oluyorlar.

Kendilerini göstermek ve iyi yerlere gelebilmek için ekstra efor sarfediyorlar. Dünya Şampiyonası'nda bu eforlarını çok iyi şekilde değerlendireceğim.''Mirsad Türkcan'ın kendisine Dünya Şampiyonası'nda oynamak istediğini ilettiğini de kaydeden Tanjeviç, ''Ama biz onla bu sene olmayacağı konusunda anlaşmıştık. Bu isteği nedeniyle teşekkür ettim'' ifadesini kullandı.

Tanjeviç, 45 günlük hazırlık döneminin az olmadığını da kaydederken, ''Şampiyonaya en güçlü, en hazır, en savaşan bir şekilde gitmeyi planlıyoruz. Hem anlık sonucu, hem 2-3 yıl sonrasını düşünüyoruz. Her şey tahmin ettiğim gibi giderse, sağlık sorunu olmazsa, 12 kişilik kadroda savaşan, başarıya aç olan bir sürü genç oyuncu olacaktır'' dedi.

ÇAĞRILMAYAN OYUNCULAR

Tanjeviç, Ömer Onan, Hüseyin Beşok ve Asım Pars gibi oyuncuları, genç oyunculara şans verebilmek için çağırmadığını söyledi.

Türkiye'nin çok sayıda genç ve yetenekli oyuncusu bulunduğunu anlatan Bogdan Tanjeviç, bu oyuncuları İstanbul'da yapılacak 2010 Dünya Şampiyonası'na hazırlayacaklarını kaydetti.

Tanjeviç, İbrahim Kutluay'dan Japonya sonunda milli takımı bırakmasını istemeyi düşündüğünü, ancak bu fikrini değiştirdiğini dile getirerek, ''Yerine Cenk Akyol ve Engin Atsür gibi yetenekli oyuncuların gelmesini istiyecektim. Ama sergilediği iyi ve örnek davranışlarından sonra, bu kararı tamamen İbrahim'e bırakacağım.

Kendisinin şampiyonada gerçek bir lider olacağını tahmin ediyorum'' şeklinde konuştu. Tanjeviç, Ülkersporlu Ömer Onan'ı çok iyi takip ettiğini ve bir oyuncunun sakatlanması durumunda bu oyuncuyu hemen kadroya çağırabileceğini de sözlerine ekledi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Cavcav'a 30 bin YTL tazminat cezası
 Anelka'ya kötü haber
 Marcelinho harekatı
 Etimesgut Şekerspor'dan yıldızlara kanca
 Daum kilitledi
 Leko Kartal'ın gözdesi
 Çekler şampiyon
 Ülker süpürdü: 62-76
 Forvete gerek yok
 Fenerbahçe'de 9 imza tamam
 Tümer çok konuştu!
 Vestel'den insanlık dersi: Fevzi Manisa'da
 Brezilya'nın yıldızları idmanı diskoda yaptı
 Fransa şokta! Anelka'ya umut
 Extra
 Günün içinden
VEDAT BAYRAM
Sattırmadığımız Saracoğlu
Bir zamanlar Fenerbahçe kulübü...
Perihan Mağden'e saldırıyı polis önledi
Perihan Mağden'e saldırıyı polis önledi
Yazar Perihan Mağden'in "basın yoluyla halkı askerlikten soğutmak"...
Baş başa geçen 1.5 saat
Baş başa geçen 1.5 saat
Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Org Özkök, aralarında...
Gözler Rio'da
Gözler Rio'da
Deniz ve güneş ülkesi Brezilya'da şimdiden, 2007 ilkbahar/yaz sezonu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu