kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aşk için cinayet işlemem
Aşk için cinayet işlemem
Beş parasız ama bonkör yaşadım

Aşk için cinayet işlemem

Ona, 'Bana, Carmen'de aşkı uğruna cinayet işleyen karakteri hatırlatıyorsunuz' dediğimde teşekkür ediyor. 'Aşk uğruna cinayet işler misiniz?' diye sorduğumda duruyor, düşünüyor ve cevap veriyor: Aşk için de namus için de cinayet işlemem ama....

Onu yıllarca, 'Enstrümanların efendisi' olarak bildik. O hayli mütevazı takılarak, bu unvanların abartıdan ibaret olduğunu söylese de, Türkiye'nin dünyaya açılmış birkaç ünlü virtüözünden biriydi... Adı Burhan Öçal idi ve gerçek bir müzisyendi... Ve bu müzisyen insan, Derimod'un reklamlarında karşımıza; bir modelin kalçasında ritim tutan 'erkek' olarak çıkacak, verdiği röportajlarda kadınlara ve aşka dair iddialı cümleler telaffuz etmekten kaçınmayacaktı... O artık, sadece bir müzisyen değil; imajın 'her şey' olarak kabul edildiği bu sanal alemde, tutkulu mu tutkulu bir erkekti!..

'KATLİAM YAPARIM'

* Derimod'un reklam kampanyası için çekilen fotoğrafları gördüğümde bana, 'Carmen'de aşkı uğruna cinayet işleyen karakteri çağrıştırdınız...
Teşekkür ederim. Teveccühünüz!

* Peki siz aşk uğruna cinayet işler misiniz? Hayır. Namus için de işlemem. Ama mezarda yatan anne ve babama laf eden olursa, cinayet değil katliam yaparım! Bu ekstrem sözlerle genlerime gönderme yapıyorum.

* Genlerinizi konuşalım!.. Kırklareli kökenlisiniz... Dolayısıyla müzik genlerinizde... Babam davul çalardı. Halalarım, ablalarım, büyükannem çok güzel şarkı söylerdi.

* Doğal olarak bu size de sirayet etti, öyle mi? Tabii. Sünnet düğünümde çalınan müzikleri düşünüyorum da! Kırklareli'nin davulu zurnası meşhurdur. Babam sünnet düğünüm için "Ne istiyorsun?" diye sorduğunda; bir takım davul, bir takım zurna ısmarlamıştım. Bir de incesaz...

'ORTALIK YIKILDI'

* Sünnet düğününüzde bunları istiyorsunuz!
Evet... Üç gün düğün yapılacaktı. Babam da bölgenin varlıklısı... Tabii, "Niye?" diye sordu. "Bağırmam korktuğumu gösterir. Bu korkuyu ört bas etmek için davulların ve zurnanın yüksek volümü benim haykırışımı kapatır" dedim. Hakikaten davullar zurnalar çalındı, yıkıldı ortalık!

* Tabii sünnet düğününde davul zurna istemekle, müziği meslek olarak seçmek farklı şeyler!.. Annem çok kaygılanırdı. Babama, "Mehmet bu çocuğu da kendin gibi davulcu yapacaksın" derdi. Babam sinemacı, varlıklı adam. Amatör olarak da bateri çalardı. Caz müzik yapıyorlardı. Annem, "Bu memleketin Atatürk gibi adama ihtiyacı var. Bırak da bu çocuğu okutalım" diyor, babam ise "Korkma o oldu, olacağını" diye yanıt veriyordu.

'RANIER'LE EVLENDİ'

* Peki ya sizin gönlünüzde nasıl bir aslan yatıyordu?
Benim aklımda hep Hollywood'a gitmek ve 'movie star'(film yıldızı) olmak vardı. Babamın sinemasında oynayan o Amerikan filmlerinden etkileniyordum. Amerikan 'cars'(arabalar)... İtalyan modası da daha o yıllardan sinmişti içime. 'Show entertainment' yapmak, (eğlence dünyasının içinde olmak) istiyordum. 1977 yılında yola çıktığımda babam önce ciddiye almadı beni. 'Üç ay sonra döner' dedi ama baktı ki, değil üç ay üç yıl sonra bile ses çıkmıyor adamdan!

* Kırklareli gibi küçük bir yer... Peki ya hayaller? Hayal kurulmaz mı? Clark Gable'ın Humprey Bogard'ın taklidini yapıyordum. Grace Kelly'i sevgilim olarak düşlüyordum. Hayallerimde Amerikan arabaları kullanıyordum. Daha sonra o arabalara sahip oldum ama Grace Kelly ile film çeviremedim. O gitti Prens Ranier ile evlendi!

'HOPKINS ŞAŞIRDI'

* Ünlü bir müzisyen oldunuz. Peki ya movie star?
Aslında bir geceliğine de olsa Hollywood'da 'movie star' oldum. Michael Comte vardır; dünyaca ünlü fotoğrafçı. Çok da iyi arkadaşımdır. Bir gün bana, 'Yahu Burhan, bir 'red cross' (kırmızı halı geçişi) gecesi yapılacak. Bütün ünlüler geliyor. Sen de bir ritim show yap' dedi. Ajansımın karşı çıkmasına rağmen bu teklifi kabul ettim. Süper, California tarzı bir Dolce takım giymiştim. Saçlarımı geriye doğru biryantinledim. Önümde Claudia Schiffer gidiyor, Sophia Loren geçiyor. Bu arada yüzlerce flaş patlıyor. Arkamdan da Anthony Hopkins geliyor. Ben içimden 'Bir gece de olsa movie star oldun' derken, Hopkins de 'Kim bu adam yahu!' der gibi bakıyor...

İREM BARUTÇU Haber Merkezi

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Şehrin göbeğindeki serin duraklar
 Emrah'ın tepkisine şaşırdılar
 Dünyanın gizemli Da Vinci şifreleri
 40 oyuncu, 40 ayna ve hesaplaşmalar
 Uzun metraj tadında ciddi bir kısa metraj oldu...
 Erkekler bira kadınlar ise şarap içiyor
 Türk Dans Organizasyonu Budapeşte'ye gidiyor
 Rekabet sahada değil mağazada!
 Vitrin meleği
 Cannes sınavını başarıyla geçti
 Altın Koza'ya Karatepe çantası
 Burcu için ölüm mutlu son oldu
GÜLSE BİRSEL
Kimlerdensiniz?
İnsanın atalarından genetik olarak nasıl...
REHA MUHTAR
Boğaz'ın lacivert geceleri
Sortie, Reina, Sapphire,...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Taze...
Üç boyutlu cilt gençleştirme
Üç boyutlu cilt gençleştirme
Sevgili Sabah okurları; estetik, güzellik, sağlıklı yaşamaya ve...
Çürük dişler düşük nedeni
Çürük dişler düşük nedeni
Hamilelikte ağız ve diş sağlığı bozulabilir. Dişlerde biriken atıklar...
ABD'den uçak aldı yolda mahsur kaldı
ABD'den uçak aldı yolda mahsur kaldı
Amerika'dan hem uçak hem de pilot lisansı alan Mustafa Sandal, uçarak...
Senar kitabını imzaladı
Senar kitabını imzaladı
Türk Sanat Müziği'nin gelmiş geçmiş en güçlü seslerinden Müzeyyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.