kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
  » Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fazla yağlardan cepli Latin poposu yapılıyor!

Dr. Ozan Sözer, geliştirdiği 'Otoprotez' yöntemi ile kadınlara Latin poposu yapıyor. Basendeki yağlar popoya cep şeklinde yerleştiriliyor

Amerika'daki dünyaca ünlü Türk estetik doktoru Ozan Sözer, kendi geliştirdiği 'popoya cep' yöntemiyle kadınlara o her zaman beğendikleri Latin poposundan yapıyor. Kalkık ama fazlalıkları bulunmayan, kadınsı kıvrımlara sahip popolar;

* saat süren bir operasyonla her türlü kadın vücuduna uygulanıyor. Sözer, Teksas'ta meme protezinin ilk yapıldığı Hassen Josef Hastanesi'ndeki ihtisasının ardından geliştirdiği 'otoprotez'in özellikle obez kadınların çekiciliklerini artırdığını, diyetlerin ardından deforme olmuş vücutlar üzerinde etkili olduğunu söylüyor.

* Popoya cebi nasıl yaptınız? İlk kez 2 yıl önce aneztesi uzmanımın baldızına bu operasyonu yaptım. Önceki ameliyatlarda karın germe, bacak germe ve popo kaldırma operasyonlarında yağlar hep bikini bölgesinden alınıp, bu bölge bir pantolonun yukarı çekilmesi şeklinde gerdiriliyordu. Ben de 'Acaba basenlerdeki yağları popoya cep şeklinde yerleştirsem kadınsı kıvrımları yakalar mıyım?' diye düşündüm ve sonuç beklentileri mükemmel karşıladı.

* Popolar hep havalı mı olmalı? Bir kadının en önem verdiği bölgelerden biri de kuşkusuz poposudur. Bu yolda Uzakdoğu ülkelerine gidip orada çeşitli teknikler deneyenler bile var. Geliştirdiğim teknik sayesinde operasyon yaptığım kadınlar mutlu olarak evlerine dönüyor. Kendilerine daha güvenli ve sosyal ilişkilerinde daha mutlu oluyorlar.

* G-string formülü son mu buldu? Estetik ameliyatlarda gstring şeklindeki bölgede operasyon gerçekleştirilirdi. 'Çevresel vücut kaldırma' dediğimiz ve sadece bel alt kısmında 360 derece şeklinde yapılıyordu. Bacak ve karın germede kadınlar istenilen sonuçları elde ederken popolarının çok düz olması biraz içlerini burkuyordu. Poponun daha kıvrımlı dolgun hatta kadınsı hatlarda olması için bugüne kadar çeşitli teknikler geliştirildi ancak kendi içlerinde sakıncaları ortaya çıktı.

* Sizin tekniğiniz kaç saat sürüyor, iz kalıyor mu? Operasyon genel anestezi altında 3 saatte gerçekleşiyor ve hasta 3 hafta sonra normal hayatına devam edebiliyor. Bikini bölgesinde çok az bir iz söz konusu. Ancak özellikle basenleri olan hastalar sonuçtan çok memnunlar.

* Popoda bu görünüm ne kadar sürüyor? Sık sık aynı operasyonu yaptırmak gerekli mi? Kesiler spiral şeklinde gerçekleştiriliyor. Operasyon

* saatte tamamlanıyor. Ameliyat yaptığım 150 kişiyi 2 yıl boyunca izledim ve aynı bölgelerden yeniden kilo almadıklarını, formlarını koruduklarını gözlemledim.

* Çevresel vücut kaldırma Türkiye'de yapılıyor mu? Yapıldığını sanmıyorum. Çalışmalarımı Amerika'da Teksas'ta sürdürüyorum. Meksika sınırına yakın olduğundan çok sayıda Meksikalı ve Brezilyalı hastam var. Zaman zaman da Türkiye'ye gelip burada özel hastalarıma operasyonlar gerçekleştiriyorum.

* Tekniğiniz tıp literatürüne girdi mi? Evet. 'Otoprotez' isimli tekniğimiz makale olarak yayınlandı. Geçen yıl New Orleans'ta geliştirdiğim tekniği dünyanın en ünlü estetikçilerinin katıldığı Amerikan Estetik ve Plastik Cerrahları Derneği'nce yapılan seminerde bir sunum yaparak tanıttım. Estetik hekimleri oldukça fazla ilgi gösterdi. Amerika'da, tüm yıl boyunca yapılan sunumları yeniden gözden geçirip takip eden bir kurul var ve o kurul yaptığım sunum nedeniyle bana Sherrell Aston Ödülü'nü verdi. Bugüne kadar 11 kez dağıtılan ödülü nisan ayında Orlando'da yapılan törende alan tek Türk hekim oldum.

* Tekniğiniz estetik dünyasında nasıl yankı buldu? İki ay önce Meksika Boanes Aires'e yine tekniğimi anlatmak üzere davet edildim. Türkiye'ye Prof. Dr. Onur Erol'un düzenlediği Avrupa Plastik Cerrahlar Birliği'nin toplantısı için geldim. Ayrıca Brezilyalılar da konuyla yakından ilgili. Onların kültürlerinde poponun özel bir önemi olduğundan Rio de Janeiro'ya davet edildim. Haziran ayı içerisinde oradaki estetik cerrahlara yöntem hakkında bilgi vereceğim.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Uyku Bozukluğu Mu Hiperaktivite Mi?
 Fazla Yağlardan Cepli Latin Poposu Yapılıyor!
 Güneşe Korumasız Çıkmayın
 Biraz Alkol Alın
 Madem İlaç Kullanmayacaksın Niye Geliyorsun?
 Hepatit Hastalığına Mis Kokulu Lavanta
 Düzenli Bir Yaşam Kanserin Panzehiri
 'kuş Gribi' Yeniden Geliyor Mu?
 Jimnastik Depresyonu Önlüyor
 Kanserle Savaşın İlacı Aslan Pençesi
 Yaz Estetiğine Dişlerden Başlayın
 Spermim Az Ve Tazyikli Çıkmıyor
 Menopozda Kalbe Dikkat!
 Beyaz Lahana İle Fazla Kilolara Son
Erbil 17 yaşımdan beri benim peşimde!
Erbil 17 yaşımdan beri benim peşimde!
'Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu' adlı sinema filminin çekimleri...
Halk ne diyor?
Ankara polisi ihbar üzerine aralarında özel harpçilerin de olduğu...
Ölümden döndü
Ölümden döndü
Türkiye Otomobil ve Motorsporları Federasyonu Başkanı Mümtaz-Ann...
Tek taraflı savaş!
Tek taraflı savaş!
Son günlerde Ceyla Gölcüklü'yü mahkemeye vermesiyle gündemde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.