kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Da Vinci Şifresi filmi tüm dünyada gişe rekorları kırıyor.
Ergenekon anayasası

Aslı Aydıntaşbaş, illegal bir yapılanma olan Ergenekon'un iç tüzüğünü yazıyor....

İstihbaratta en büyük yararı fahişeler sağlar

Ergenekon, Danıştay'a saldırıyla doğrudan bağlantısı bilinmese de, Emniyet'te dikkatle izleniyor. Örgütün gizli anayasası, faaliyetlerde önemli taktikleri içeriyor.

Varlığı uzun süredir bilinen ve Danıştay'a yönelik saldırı sonrasında gündeme gelen "Ergenekon" isimli derin yapılanmanın gizli anayasası, "devleti koruma" adına siyasi suikasttan naylon terör örgütü kurmak ve fahişeler aracılığıyla istihbarat toplamaya kadar bir çok illegal faaliyete girmeyi onaylıyor. İstihbarat ve Emniyet birimlerinin varlığını doğruladığı yapı, TSK ve diğer güvenlik güçleri içinde yapılanmaya çalışmanın ötesinde, sivil toplum örgütleri ve aydınları da kendi cephesine katmanın teorisini geliştirmiş.

CENGİZ HAN'DAN
MOĞOL'A
Danıştay'a yönelik saldırıyla gündeme gelmiş olmasına karşın henüz bu saldırıyla doğrudan bağlantısı olup olmadığı bilinmiyor. Ancak güvenlik birimleri, Ergenekon konsept ve üyelerinin 1999 yılında Akın Birdal'a suikast düzenleyen Türk İntikam Tugayı'ndan Küre operasyonunda ortaya çıkarılan Sauna Çetesi'ne kadar bir çok illegal yapıya ilham sağladığını belirtiyor. Kimliği bilinmese de Ergenekon belgesini yazan ismin geçmişte kolluk kuvvetleri bünyesinde çalıştığı, devlet bünyesindeki legal istihbarat ve terörle mücadele yapılarını yeterli bulmayarak farklı bir yapılanmaya yöneldiği, benzer kökenlerden gelen isimler bulduğu sanılıyor. Yazar (veya yazarlar) sık sık tarihsel referanslar yaparak Türkiye Cumhuriyeti tarihini ulusalcı bir perspektiften "emperyalizmle mücadele" olarak yorumluyor ve emperyalist güçlerin bugün de aktif olarak Türkiye'yi bölmeye çalıştığı varsayımından hareket ediyor. Yapılan tarihi referanslar Cengiz Han ya da Moğol İmparatorluğundan Arnavutluk'ta komünist rejimin değişmesine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Bir yerde James Bond karakterine ilham olan ünlü İngiliz ajan Ian Fleming'den de bir örnek veriliyor.

JİTEM VE ŞÖVALYELERİ
Yazar Can Dündar'a göre İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana şu ya da bu şekilde devlet içinde yapılanmaya çalışan Ergenekon, son yıllarda yeni bir ideal ve kadro oluşturdu. SABAH'ın ele geçirdiği dokümanda, özellikle gizlilik ilkesine vurgu yapılırken, Da Vinci Şifresi'nde de adı geçen Malta Şövalyeleri ve İsrail gizli servisi Mossad'dan örnekler veriliyor. Hücre sistemiyle ve kapalı bir hiyerarşik yapı olarak örgütlenen Ergenekon'un Kudüs Şövalyeler Birliği (Malta Şövalyeleri) gibi tarihin akışında perde arkasında kalması gereği vurgulanıyor. İşte varlığı uzun zamandır tartışılan ve Danıştay'a yönelik saldırıyla yenıden gündeme gelen Ergenekon'un gizli iç tüzüğünden öteki bazı başlıklar:

İSTİHBARAT: 21. yüzyılda Ergenekon'un resmi istihbarat kuruluşlarının yanısıra legal ve illegal örgütlenmelere karşı mücadele etme zorunluluğu ile karşı karşıya kalacağının bilinmesi yeterli değildir. 20. yüzyıl istihbarat faaliyetleri klasikleşmeyle kalmayıp "köhneleşmiş" olacaktır. Ve bugün, bu köhneleşmiş süreç sonunda çok az bir zaman kalmıştır. Ergenekon, faaliyetlerini yeni ve gelimiş yöntemlerle sürdürmek zorunda olduğu gibi, faaliyet alanlarını da genişletmek zorunluluğu ile karşı karşıyadır.

SUİKAST: Kişisel çıkarlar adına siyasete yönelmiş ve hedefe ulaşabilmek adına her şeyi mubah gören siyasilerin engellenebilmesi için geriye kalan tek yöntem suikasttır. Bu operasyonlara gerek duyulmaması için siyasi portreler çok ciddi biçimde analiz edilmeli, ortak ideallere uygun siyasilerin seçim kampanyaları organize edilerek parlamentoda etkin ve güçlü bir biçimde yer almaları sağlanmalı, böylelikle parlamento ülke çıkarlarına uygun bir biçimde işler hale getirilmeli, içte ve dışta saygınlık sağlanmalı.

AJAN TEMİZLEME: Operasyonlar sonrası karşı istihbarat örgütlerine geçen, yakalanan veya operasyon amacına aykırı hareket eden bir ajanın öldürülmesi gerekir.

FAHİŞELER: İstihbarat alanında en çok yarar sağlayan fahişeler olmuştur. Çünkü insanlar çoğu kez ruhsal problemlerin etkisiyle ve bilinçsiz bir konulmazlıkla sırlarını fahişelerle paylaşmışlardır. Bu bilimsel bir tespittir ve 2000 yıldır yararlanılan bir metottur."

MEDYA: Medyanın kontrol edilmesi ve bazı yayın organlarıyla yakın ilişki olmalı. Aksi takdirde medyanın uluslararası finans çevreleri kontrolüne düşer.

BİTTİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Beton döktüler
 Eski subay Tekin serbest bırakıldı
 Ege'de kavga vardı o yangın söndürdü
 Danıştay'a saldırı için 1 milyon dolar istediler
 Öcalan, yaz için klima kış için yorgan istedi
 Pınar Selek davası kararı 8 Haziran'da
 Ödülü duman etti
 Yarın Ecevit'in yaşgünü
 Kimyasal silah tatbikatı
 Danıştay'dan 'Kırmızı Sokak' için 2. kırmızı kart
 Cami de yaparım Budist tapınağı da
 YÖK'ten din öğretmeni kararı
 15 milyon dolara kamerayla tespit
 Sabotaj ihtimali soruşturuluyor
 Cevap Ve Düzeltme
YILMAZ ÖZDİL
Yangın...
Havalimanındaki cayır cayır yangını...
MEHMET BARLAS
Hayatta en hakiki mürşit ilim değil midir?
Oçok sevdiğim...
ERDAL ŞAFAK
Kuzey Irak seferi
Demokratik Toplum Partisi...
MEHMET ALTAN
'Devlet emrinde çalışan katiller'
3 Kasım 1996 tarihinde...
Irak'ta çok hata yaptık
Direnişçilerin bizi yenmek konusundaki kararlılığını küçümsememiz...
'Türkiye kıta sahanlığı için Lahey'e gitse kazanır'
Türk pilot Özdemir'i denizden kurtaran geminin kaptanı: Silahını...
Daha yolumuz uzun: 1-1
Daha yolumuz uzun: 1-1
Değişim sürecindeki Milli Takım, Gana karşısında ilk yarı iyiydi;...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu