kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İçinden seks geçen otel
İçinden seks geçen otel
Otel odalarında yer yatağı var
Supper Club'ın Bodrum şubesi
Kıbrıs'a dev proje

Eren Talu'dan 'en seksi otel'

Mimar Eren Talu, sıradışı bir projeye daha imza atıyor. Antalya'da açılacak Adam&Eve, 'dünyanın en seksi oteli' olma iddiasını taşıyor.


İçinden seks geçen otel

Yıldızı özellikle Antalya Su Otel'in ardından parlayan, son derece özgün tarzı ve yalnızca beyaz rengi kullanmasıyla tanınan Mimar Eren Talu'nun son projesi Adam & Eve Hotel, yani Adem ve Havva 'Dünyanın En Seksi Oteli' unvanıyla ağustosta Antalya'da açılıyor.

Ben, binaların da bir çeşit yaşayan varlıklar olduklarına ve kendilerine has bir enerjiye sahip olduklarına inananlardanım. Yalnız tabii bu enerjiyi onlar üretmiyor, içlerinde yaşayan insanların ya da onlara emeği geçenlerin enerjileri siniyor ve bir yerden sonra, kendi kaderlerini yaşıyorlar. Meğer Eren Talu da benim gibi düşünenlerdenmiş. O da binaların yaşadığına ve insanların enerjilerini taşıdığına inanıyor. Beyaz binalara beyaz imzalar atan, beyazların mimarı Eren Talu'nun kendisi de bembeyaz bir insan. Dingin, sakin ve yalın. Ve onunla bir kez tanışınca, niye beyaza bu kadar âşık olduğunu, neden tasarladığı her mekânı bembeyaz yaptığını çok iyi anlıyorsunuz. O, kendi içinde yarattığı dinginliği ve yakaladığı huzuru yarattığı mekanlara yansıtmak istiyor ve bunu da en iyi bembeyaz, duru, gereksiz hiçbir fazlalık içermeyen, son derece geniş alanlar oluşturarak yakalamaya çalışıyor.

MİNİMALİST Mİ?
Beyazın yanında bazen siyah, çok nadir de kırmızı kullanan Talu, "Herkes beni minimalist olarak adlandırıyor ama ben minimalizmle ilgili bir kitap dahi okumadım," diyor. "Oysa bu ciddi kuralları olan, okuyup bilinmesi gereken bir akım. Ben içimden geleni, doğru bildiklerimi uyguluyorum. Yalınlığın peşinde gereksiz ayrıntılardan arınmaya çalışıyorum. Bunu da en iyi beyazla yapıyorum. Siyahı kullanmamın nedeni de beyazın muhteşemliğini unutan insana bunu hatırlatmak. Bence asıl başarı detaysızlıkla gizli." Talu adını tüm dünyaya duyuran ve kendi deyimiyle bir zamanlar içine girmeyi bile hayal edemediği, dünyanın önde gelen tasarım dergilerine kapak olan Antalya Hillside Su Oteli oldu.

DÜNYANIN EN SEKSİ OTELİ
Talu, şu sıralar Su'dan daha iddialı olacağını belirttiği yeni bir otel projesinin üzerinde çalışıyor. Kapılarını ağustosta açmaya hazırlanan, Antalya Belek'teki Adam&Eve, aynı zamanda çarpıcı ve iddialı bir slogana da sahip:
Dünyanın en seksi oteli! Yatırımcısı, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve güçlü turizm şirketlerinden biri olan Kayı Grup'un kurucusu ve başkanı Talha Görgülü olan Adam&Eve, insanların eğlenmesi ve keyif alması üzerine kurulmuş bir konsept... İsmininse ilginç bir hikâyesi var. Projeyi yarıladıklarında, bir marka tasarımına ihtiyaç duyuyorlar ve Talu, yakın arkadaşı Serdar Erener'den ricada bulunuyor. Erener ise "Tek bir şartla kabul ederim, adı Adam&Eve olacak," diyor. İlk duyduklarında Talha Görgülü ve Talu küçük çapta şok geçirseler de sonra beğenip kabul ediyorlar. Seksi tasarım onun için ne ifade ediyor? "Kesinlikle içinde en iyi seks yapılan otel anlamına gelmiyor," diyor gülerek. "O kadar özel hayata girmiyoruz. Bilinmeyen bir çekiciliğe, içinde seks kelimesinin geçmesiyle özel bir cazibeye sahip. Bir insanın kendisiyle barışık olması, hayattan zevk alması, pozitif enerjisinin ve kendine güveninin yüksek olması önemli. Benim beyaz zeminim ve bol aynam, insanı güzel bir ortamda, kendisiyle karşı karşıya getiriyor. Belki biraz tatilde olduğu için de bu böyle. Burada kendimdeki hayata pozitif bakma enerjisini yansıtıyor olabilirim. Bu bende Defne ile evlendikten sonra oldu." Adem ile Havva olur da elma olmaz mı? Tabii, o da var. Elmayı, otelin logosuna gizlemişler. Logo, küp şeklindeki kırmızı bir elmadan ve altında el yazısıyla yazılmış İngilizce 'Dünyanın En Seksi Oteli' sloganından ibaret. Bu logo oteli çok güzel özetlediğinden, fotoğraf kullanma ihtiyacı hissetmemişler. Doğru bir seçim yaptıkları, ortada otel yokken katıldıkları Berlin ve Moskova'daki turizm fuarlarında Talu'nun başını röportajdan alamamasından belli.

Elif TANRIYAR

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 'Benim bebeğimi yapar mısın?'
 'Anlaştığım kadın, doğal yöntemle çocuk istemedi'
 Dünyadaki hayatı fanusa sığdırdılar
 Unkapanı'ndan yükselen sesler
 Gürcistan'ın tüm renkleri İstanbul'da
 Kampusta şenlik var
 'Unutma beni, unutama beni'
 1. Kadıköy Kısa Film Festivali
 Rebel Moves Çubuklu'da
 Estetikte ameliyatsız dönem
 Hastalığı yendi milli sporcu oldu
 Markaların savaşı
 'Ametist uykusuzluğa iyi gelir, yakut güce güç katar'
 Yeni Zelandalılar mucize yarattı
 50 yılda ilk kadın dekan
 Yaban hayatının koruyucu meleği
 Afrika'dan romantik bir krem hikâyesi
 Tarihi konak turizme açıldı
 Ünlülerin 'jean'i şimdi Türkiye'de
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Mecbur muyum aynı tip yoğurttan altı paket yemeye? İki...
FİLİZ AKIN
Alın yazısı
Bizim 'alın yazısı' dediğimiz şeye Arap'lar...
SUNAY AKIN
Yeşil şehir Bursa'nın hamamı ve Boğaz...
ÜLKÜ TAMER
Hollywood bunları yaptıktan sonra...
Televizyonda Cüneyt...
ALİ POYRAZOĞLU
Ben de Hıncalist oldum!
Hıncal'a cevap yazmaklazım,...
Cankurtaran'da balık keyfi
Sur Balık Lokantası, Boğaz'da deniz ürünleri yemekten sıkılanlar için farklı...
Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
Temeli Urfa'da atılan Hacı Bozan Oğulları bugün İstanbul'un en büyük yemek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.