kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yıldızlara layık bir çift krampon
Yıldızlara layık bir çift krampon
Belki halı sahada da işe yarar
Sanayi, futbol ve müzik şehri
Kadınlar ofsaytı bal gibi de anlar

Kupa'nın yıldızı bu kramponlar

Manchester United'ın güçlü ve hızlı oyuncusu Wayne Rooney geçirdiği sakatlığa rağmen Dünya Kupası'na hazırlanıyor. Ünlü Old Trafford Stadyumu'nda dünyanın her yerinden gelmiş gazetecilerin sorularını cevaplarken sakin ve olgundu.


Yıldızlara layık bir çift krampon

Almanya'da yapılacak olan Dünya Kupası için geri sayım sürerken çeşitli ülkelerin milli takımlarında top oynayan futbolcuların özel tasarım giysileri de gündeme geldi. Manchester United'ın genç yıldızı Wayne Rooney, geçtiğimiz günlerde Nike'ın Dünya Kupası için hazırladığı Total 90 Supremacy kramponlarını tanıttığında biz de oradaydık.

Manchester United'ın 21 yaşındaki genç yıldızı Wayne Rooney, Nike'ın Dünya Kupası için ürettiği Total 90 Supremacy kramponlarını tanıttı. Geçtiğimiz günlerde dünyanın dört bir tarafından gazetecilerle sohbet eden genç yıldız bu ayakkabıyı giyen ilk sporcu oldu. Dünya Kupası'nda bu kramponlarla top sürecek futbolcular arasında İspanya'dan Fernando Torres, İtalya'dan Elberto Gilardino, Brezilya'dan Roberto Carlos ve Portekiz'den Luis Figo da var. Wayne Rooney bu kramponların lacivert-beyaz renkte olanları giyiyor. Ayakkabının farklı renkleri de var. Bu arada, kramponun topuk kısmında ülke ya da takım amblemlerinin ve futbolcunun numarasının yazılı olduğu etiketlerin yerleştirilmesine imkân veren bir kısım var. Bu sayede her sporcu giydiği ayakkabıyı kişiselleştirebiliyor. Bilindiği gibi genç yıldız geçtiğimiz günlerde bir sakatlık geçirdi. Ancak İngiliz Milli Takımı'nın doktoru Leif Sward, The Sun gazetesine yaptığı açıklamada, Wayne Rooney'nin Dünya Kupası'nda oynamayacağının kesinleşmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de Yılın Futbolcusu seçilen Wayne Rooney'nin İngiliz Milli Takımı'nın Paraguay'la yapacağı ilk Dünya Kupası maçında forma giymesi bekleniyor.

ROONEY OLGUNLAŞMIŞ
Beckham da dahil olmak üzere birçok futbol adamının övgüyle bahsettiği Rooney alçakgönüllülüğünü koruyor. Alex Ferguson'un adını Eric Cantona, Mark Hughes, Roy Keane, Bryan Robson gibi futbolcularla birlikte anması karşısında, "İsmimin onlarla aynı cümle içinde geçmesi harika ve bu bana güven veriyor," diyor. Old Trafford Stadyumu'nda, çeşitli ülkelerden gazetecilerin sorularını cevaplayan Rooney, Manchester United'da oynamaya karar vermesinde Ferguson'la çalışma arzusunun büyük bir rol oynadığını da söyledi. Rooney'e yöneltilen bir başka soru, asistten mi, şut çekmekten mi daha fazla zevk aldığıydı. Genç oyuncu, antrenmanda bile asist yapmaktan büyük keyif aldığını ifade etti. Rooney'nin, Everton'dan Manchester United'a transfer olduğu son birkaç yıl içinde yaşadığı en heyecan verici olaylar arasında 2004'teki Avrupa Kupası'nı ve Türkiye'ye gelmesini saydığını da belirtelim. Rooney'in oyununun olgunlaştığı, kendisinin de sakinleştiği söyleniyor. Brezilyalı bir gazetecinin, "Dünya Kupası'nı almak için Brezilya'yı yenmek gerektiğini söylemiştiniz. Brezilya'yı nasıl yeneceğinizi düşündünüz mü hiç? Bu takımın zayıf ve güçlü yönleri nelerdir sizce?" şeklindeki sorusuna, "Bu takımın en güçlü yanı atakları. Insan Ronaldinho, Robinho, Ronaldo, Adriano'yu düşündüğü zaman biraz gözü korkuyor. Onları yenmek için sürekli atak yapmak gerek," diye sakin bir cevap vermesi kendisinin de olgunlaştığının kanıtı bence. Biz de kendisine, bir futbolcu olarak neden Mike Tyson'ı kendisine örnek aldığını sorduk. Gençlik yıllarında boks oynamış olan Rooney sorumuzu, "Gençken Tyson'ın maçlarını seyrederdim. Onun tarzına ve boks stiline hayrandım. Yaşam tarzını ve geldiği yeri biliyorsunuz, şimdi ise dünyanın en iyi ağır sıklet boksörü ve benim için bu büyük bir başarı anlamına geliyor. O genç bir sporcu için çok iyi bir örnek teşkil ediyor." diye cevapladı. Allah sonun benzetmesin demekten başka şey gelmiyor elimizden.

AYŞE DÜZKAN

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Markaların savaşı
 'Ametist uykusuzluğa iyi gelir, yakut güce güç katar'
 Yeni Zelandalılar mucize yarattı
 50 yılda ilk kadın dekan
 Yaban hayatının koruyucu meleği
 Afrika'dan romantik bir krem hikâyesi
 Tarihi konak turizme açıldı
 Ünlülerin 'jean'i şimdi Türkiye'de
 En önemlisi 'güzel oyun'
 Festival mevsimi açıldı
 Papa'nın sağ kolu 'pop star' gibi
 İngilizlere Türk derisi
 Yazın da deri giyilir
 Bu koleksiyon çok ses getirdi
 Tarıma turistik destek
 Etnik çizgiler ön planda Osmanlı desenleri geliyor
 'Kafein cildi sıkılaştırıyor'
 Ancak 2. ligde oynayabilirmiş
 Okla birlikte stres de atıyorlar
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
'Öteki kadından nefret ediyorum kocamı ayartan o...
FİLİZ AKIN
Carpe diem (Bugünü yaşa)
Ne erguvanlar kaldı, ne mor...
ŞERİF ERCAN
Yeni Zelandalılar mucize yarattı
Bandırma Banvitspor,...
Başkentin ünlü lezzet durağı
Pek çok yabancı devlet görevlisini ağırlayan Washington, Ankara'nın en ünlü...
Şampiyon artık Bodrum'da
Kokoreç ve midye tava denilince ilk akla gelen adreslerden biri olan Şampiyon,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.