kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Kız sapıtmış! Bu güreşçiden ülkeye ne hayır beklersiniz?'
'Kız sapıtmış! Bu güreşçiden ülkeye ne hayır beklersiniz?'
'Reklam aşkı teklif eden oldu'
Tek göz evde altı kardeş

'Güç simgedir bayanlar da güçlüyü sever'

Milli güreşçi Hamza Yerlikaya, yoksullukla geçen çocukluğundan şampiyonluğa uzanan hikayesini anlattı. Yerlikaya, toplum içinde sivrildikten sonra bazı çevrelerden reklam ilişkisi yaşama teklifleri geldiğini saklamıyor.


'Kız sapıtmış! Bu güreşçiden ülkeye ne hayır beklersiniz?'

Sekizinci kez Avrupa Güreş Şampiyonu olan Hamza Yerlikaya ile spor ve özel yaşamını konuştuk. Şampiyon güreşçi "minderdeki lezbiyen ilişki" iddialarına hayli tepkili: 'Bunların hepsi barut ve birbirlerine patlıyorlar arkadaş!'.

"Moskova'da final oynadığım Ukraynalı rakibimle aynı yerde maça hazırlandık. Gözlerinde öyle bir bakış vardı ki!.. Heyecan, korku!.." derken, iki olimpiyat, üç dünya ve sekiz Avrupa şampiyonluğu kazanmış bir güreşçinin gururuyla konuşuyor... "10 Dünya Şampiyonluğu ile rekoru elinde tutan Rus Karalin'in rekorunu ben kıracağım!" iddiasıyla dünyaya meydan okuyor... Mağrur bir ifadeyle, Türk'ün gücünü tüm dünyaya kanıtlamaktan dem vuruyor. Gel gelelim bu şampiyon güreşçi, söz konusu "ilişkiler" olunca, "mahrem" konulara girmekten çekinen bir Anadolu delikanlısına dönüşüveriyor. "Biz de insanız. Bazı duyguları yaşıyoruz... Ancak bunlar gizli olmalı" diyen Türkiye'nin medar-ı iftiharı Hamza Yerlikaya, bir şampiyonun dünden bugüne öyküsünü anlatıyor.

- Moskova'da sekizinci kez Avrupa şampiyonu olarak bizleri bir kez daha gururlandırdın... Ne var ki kamuoyu, güreş camiasını karıştıran 'minderdeki lezbiyen ilişki' skandalıyla da şaşırdı.. Haberlere göre, bayan güreş milli takımından Ç.B. isimli güreşçi, beş ayrı bayan güreşçi ile lezbiyen ilişki kurduğunu itiraf etmişti. Bunlar, camiada nasıl bir tepki doğurdu?
- Kız sapıtmış demek ki!.. Şimdi bunun, ülkeye bir fayda getirebileceğini düşünebiliyor musunuz? Ülke, bu güreşçiden ne hayır görür?.. Bakın hep şunu söylüyorum; sporcu kişilikli olacak!.. Normal yaşantısında da, spor yaşantısında da ülkesini en iyi şekilde temsil edecek!.. Şimdi bundan, 50 kez şampiyon olsa, bu ülkeye ne fayda gelir?

- Bu skandaldan nasıl haberdar oldunuz?
- İnternet ortamında haberleri okuyordum, 'Lezbiyenlik mindere sıçradı' gibi haberler gördüm. Hatta bunu, bizim hocalardan biriyle de paylaştım. 'Yahu gördün mü? 'Lezbiyenlik mindere sıçradı' gibi haberler var" dedim. Doğrusu o hoca da anlamadı ne olduğunu!.. 'Ne lezbiyenliği?' diye sordu. 'Yahu erkekten de lezbiyen mi olurmuş!' diye atıldı.

- Peki lezbiyen ilişki iddiaları, Türk güreşine zarar vermiş midir?
- Tabii ki veriyor. İnsanlar, 'Yahu güreşte de böyle rezillikler mi oluyor?' diyor. Biz de, bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Bir cahilin yapmış olduğu kendini bilmezlikten, bütün bir camianın zarar görmesi hoş değil!..

- Bunun nedeni eğitimsizlik olabilir mi?
- Şimdi... Derler ya, 'Ateşle barut yan yana olmaz!' Burada ateşle barut da yan yana değil!.. Bunların hepsi barut!.. Ve birbirlerine patlıyorlar arkadaş!.. Bakın, buralara cehaletle dolu insanları değil, akıllı, okumuş üniversitelileri koymak ve iyi de eğitmek lazım.

'KİMSENİN ELİNDEN YİYİP İÇMEM'
- Daha önce, bir görüşmemizde, 'Kızım olsa, spora yollamam,' demiştiniz... Olimpiyat şampiyonu bir güreşçinin bu sözleri söylemesinin ardında, burada da örneğine rastladığımız ahlaki kaygılar mı vardı?
- Gelin, Türkiye'deki sporcu-antrenör örneklerine şöyle bir bakalım; halterde de, atletizmde de hoca-sporcu ilişkilerinin yaşandığı gün yüzüne çıktı, öyle değil mi? Bayan sporculara tacize ilişkin haberler günlerce gündemde kaldı, değil mi? Soruyorum, bunları gören hangi aile, çocuğunu spora yollar? Siz yollar mısınız?

- Halil Mutlu, dopingli çıkmasının ardından, 'Kampta yiyeceğime kattılar,' demişti. Maç öncesi kampta ikram edilen gıdaları yerken tereddüt ediyor musunuz?
- Tabii... Kimsenin ikram ettiği yiyeceği yemem, içeceği içmem!.. Yurtdışında maça gidiyorsun. Kimse durup dururken sana su vermez, pasta getirmez!.. Eğer yapıyorsa, 'Arkadaş, niçin bana bunu ikram ediyor?' diye düşünürüm. Bakın, benim minderde bir mücadelem var!.. Dikkat etmek ve profesyonel olmak zorundayız.

- Sıra geldi Hamza Yerlikaya'nın sırlarına... Bir şampiyon nasıl beslenir? Örneğin bu gücün kaynağı, sihirli bir formülü var mıdır?
- Yalan bunlar yahu!.. Hepsi yalan!.. Bir tek doğal gıdalarla beslenmeye dikkat ediyoruz. Sabah kalktın diyelim... Bir, doğal bir balla kahvaltı yapmak var, bir de katkı maddeli balla!.. Tabii biz doğal olan özel balı yiyoruz.

- Bu özel balın kaynağı neresi?
-Kars'tan gelen de var ama genellikle Rize'den... Bir dostum var, sağ olsun balımı ve polenimi Rize'den gönderir...

- Başka?
- Kahvaltıda bal ve kaymak yerim. Kaymak da Rize'den... Bazen de Bolu'da özel yaptırırız. Bir de keçiboynuzu pekmezi var. O da Tokat'tan temin edilir... Hepsi bu...
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Markaların savaşı
 'Ametist uykusuzluğa iyi gelir, yakut güce güç katar'
 Yeni Zelandalılar mucize yarattı
 50 yılda ilk kadın dekan
 Yaban hayatının koruyucu meleği
 Afrika'dan romantik bir krem hikâyesi
 Tarihi konak turizme açıldı
 Ünlülerin 'jean'i şimdi Türkiye'de
 En önemlisi 'güzel oyun'
 Festival mevsimi açıldı
 Papa'nın sağ kolu 'pop star' gibi
 Yıldızlara layık bir çift krampon
 İngilizlere Türk derisi
 Yazın da deri giyilir
 Bu koleksiyon çok ses getirdi
 Tarıma turistik destek
 Etnik çizgiler ön planda Osmanlı desenleri geliyor
 'Kafein cildi sıkılaştırıyor'
 Ancak 2. ligde oynayabilirmiş
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
'Öteki kadından nefret ediyorum kocamı ayartan o...
FİLİZ AKIN
Carpe diem (Bugünü yaşa)
Ne erguvanlar kaldı, ne mor...
ŞERİF ERCAN
Yeni Zelandalılar mucize yarattı
Bandırma Banvitspor,...
Başkentin ünlü lezzet durağı
Pek çok yabancı devlet görevlisini ağırlayan Washington, Ankara'nın en ünlü...
Şampiyon artık Bodrum'da
Kokoreç ve midye tava denilince ilk akla gelen adreslerden biri olan Şampiyon,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.