kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sağ mıyız diye dönüp baktı

Danıştay'da yaralanan yargıç Ayfer Özdemir olayı komşularına anlattı: Tekbir getirmedi. Herkese ateş etti.

Danıştay 2. Daire'ye baskında yaralanan üye Ayfer Özdemir dün taburcu oldu. Yargıç Özdemir geçmiş olsuna gelen komşularına konuştu: "Katil kin ve nefretle kaşlarını çatmıştı. Bir şey demeden ateşe başladı."

MASA ALTINA ATEŞ
"O bakışları hiç unutmayacağım. Sıranın bana geldiğini anlayınca masa altına girmeye çalıştım. O anda katilin de masanın altına doğru ateş ettiğini gördüm. Kolumda bir yanma hissettim."

İNLEMELER GELİYORDU
"Öyle korktum ki, çığlık bile atamıyordum. Arkadaşlarımın inlemelerini duyuyordum. Kapıya baktığımda katil hâlâ oradaydı. Birimiz hareket etse yine ateş edecek gidiydi."

Beni kurşunlar değil bu türban yorumu öldürür

Türban kararına şerh koyduğu için yanlış yorumlandığını söyleyen yargıç Ayfer Özdemir "Benim oyum, asla türban taraftarı olduğum anlamına gelmez. Attıkları kurşun öldürmedi ama çarpıtmaları beni öldürür."


Nefretle bakıyordu

Danıştay'a düzenlenen kanlı saldırıda yaralanan 2'nci Daire üyesi Ayfer Özdemir, yaşadığı 45 saniyelik dehşet anını anlattı: Katilin yüzünü asla unutmayacağım.

Danıştay'a düzenlenen saldırıda bileğinden yaralanan 2'nci Daire üyesi Ayfer Özdemir, yaşadığı dehşet saniyelerini anlatırken katil Alparslan Arslan için, "Kin ve nefret dolu bakışları ömrüm boyunca gözümün önünden gitmeyecek" yorumunu yaptı. Özdemir, dün tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden taburcu oldu. Annesinin dualarla karşıladığı Özdemir daha sonra, Hukuk Fakültesi öğrencisi kızı Deniz ile polis eskortu eşliğinde evine gitti. Evde ziyaretçi akınına uğrayan Özdemir, yakın çevresine, toplantı odasında 45 saniye kadar süren dehşet anlarını şu sözlerle anlattı:

* BAŞKAN UYARDI: 09:30 sıralarında heyetimiz gündemdeki dosyaları değerlendirmek üzere toplanmıştı. Odacı arkadaşımız çay servisi yapıyordu. İlk çayı başkanın önüne koyduğu sırada, kapının açıldığını duyduk. Bakışlarımızı oraya çevirmiştik ki, Başkan, 'Arkadaşlar hemen masanın altına girin' diye bağırdı. Tam o sırada silah seslerini duydum.

* KİN VE NEFRET: Öyle kin ve nefretle kaşlarını çatmış halde ateş ediyordu ki, sonra gazetede temiz yüzlü birini görünce inanamadım. O bakışları gözümün önünden gitmeyecek. İlk Başkan'ın vurulduğunu gördüm.

* SIRAYLA ATEŞ ETTİ: Katil sesini çıkarmıyor, sırayla herkese ateş ediyordu. Sıranın bana geleceğini anladığımda masanın altına saklanmaya çalıştım. Kamuran Bey de (Erbuğa) masanın altındaydı. O sırada katilin masanın altına ateş ettiğini gördüm ve kolumda yanma hissettim. (Saldırı olduğunda Arslan'ın tekbir getirdiği iddia edilmişti. Özdemir'in 'ses çıkarmadı' açıklaması bunun doğru olmadığına işaret ediyor.)

* KAPIDA BEKLEDİ: Öyle korkmuştum ki çığlık bile atamıyordum. Birden silah sesleri kesildi, arkadaşlarımın inlemelerini duyuyordum. Kapıya doğru baktığımda, katilin hala orada olduğunu gördüm. Birimiz hareket etse yine ateş edecek gibiydi. Kıpırdayamadım. Sonra gitti.

* ŞOKTAYDIM: Masadan çıktım etrafıma baktım. Başkan (Mustafa Birden) koltuğa yığılmışı. Özbilgin ise yerde yatıyordu. Diğer üye arkadaşım Ayla'yı (Günenç) gördüm. O da yaralıydı. Kapıdan beraber çıktık. Merdivende karşılaştığımız kişiler 'Ne oldu?' diye soruyordu. Bir şey anlatamıyor, sadece küpemi, bileziğimi çıkartıp, onlara emanet ediyordum. Şoktaydık. Bir arabayla Numune Hastanesi'ne gittik.

* GÖZÜMÜN ÖNÜNDE: Orada doktorlar bizi nasıl tedavi etti, kimle ne konuştuk hatırlamıyorum. Aradan bir süre geçti. Danıştay'dan iki arkadaşımız gelerek bizi Hacettepe'ye götürdüler. Hepsi kötü bir rüya gibiydi, diğer arkadaşlarımın ne durumda olduğunu bilmiyordum. Katilin gözleriyle Mustafa Bey'in kanlar içindeki görüntüsü ise gözümün önünden hiç gitmiyordu."

* HALK HER ŞEYİ SÖYLEDİ: Özdemir, hastaneden ayrılırken, "Söyleneceklerin en güzelini, en onurlusunu ve en anlamlısını, 18 Mayıs günü laik Türk halkı söyledi" dedi.

CUMHURİYET DÜŞMANLARINA KARŞIYIM

Türban kararına şerh koyan tek üye Ayfer Özdemir yorumlardan rahatsızlık duyduğunu belirterek şöyle konuştu: "Oyumu vicdan ve hukuka dayanarak verdim. Bundan türban taraftarı olduğum anlaşılmasın. Cumhuriyet düşmanları beni taraf olarak göstermesin. Attıkları kurşun beni öldürmedi ama bu beni öldürür."

ARINÇ'IN SÖZLERİ
Ayfer Özdemir'in isim vermeden eleştirdiği TBMM Başkanı Arınç, Danıştay'a saldırıyı "Haince, provokatif bir eylem" diyerek kınamış ve şunları söylemişti: "Türban kararından infial duymuşsa, muhalif üye Ayfer Hanım'ı vurmaması gerekirdi."

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Silah ve bomba bulmak için yardım istedi
 Arslan: Danıştay'da hedefim sadece başkan ve iki üyeydi
 Kar maskeli polislerce Ankara'ya götürüldü
 Kıbrıs gazisi diye şükran plaketi almış
 Ata'ya 'İzindeyiz' yürüyüşü
ALİ KIRCA
Hayat temize çeker her şeyi...
Kimimiz için uzun,...
ERGUN BABAHAN
Savcı da benzer şeyler söylemişti
Dünkü yazıda...
MEHMET BARLAS
Bunalımdan çıkışın tek yolu aklın yoludur
Eğer bir...
UMUR TALU
Andıç kuşları
Cumhuriyet'e bombadan, Danıştay'da katliam...
ERDAL ŞAFAK
Kediye peynir tulumu!
Türkiye'nin ilk...
MEHMET ALTAN
Mısır plajlarından Türkiye fotoğrafı...
Sharm El Sheikh...
Seçimlerin galibi çözüm istemeyenler
Annan Planı'na "evet" diyen iki partinin oyları azaldı. Gözlemcilere...
Karadağ 'bağımsızlık' dedi
Karadağ'ın Sırbistan'dan ayrılmak için düzenlediği referandumda,...
Vekil Başkan Olmaz
Vekil Başkan Olmaz
F.Bahçe camiasında "Vekil başkan olmaz" fikri ağırlık kazandı. Ortak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu