kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Onun yerinde olsam o ödülü almazdım...
Onun yerinde olsam o ödülü almazdım...
Olaylarda günahsız tek kişi Kaya
Bakkala bile giymem!
AYŞE Top5
HINCAL Top5

Onun yerinde olsam o ödülü almazdım...

Afife Ödülleri, Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri ve en son da Kral TV Video Müzik Ödülleri derken, ödül törenleri gündemden düşmüyor. Berna Laçin'in komedimüzikal dalında kadın oyuncu ödülü kazandığı oyun 'Dönme Dolap' komedi mi, değil mi? Kral TV'de Demet Akalın'ın şarkısı; 'Aşkın Açamadığı Kapı' yılın şarkısı ödülünü hak etti mi? Törenlerde sahneye çıkanlar konuşmalarını kaç dakikada bitirmeli? Tartış tartış bitmez diyorum ve Hıncal Uluç'la haftanın sohbetine giriyorum....

* AYŞE: Her ödül töreninden sonra itiraz üstüne itiraz. Sizce itirazların nedeni jürilerin hep yanlış karar vermesinden mi, yoksa kazananı alkışlamayı bilmemekten mi kaynaklanıyor? HINCAL: Dünyanın bütün ödüllerine itiraz edilir çünkü bu ödüller jürilerle seçilir. Matematiksel ölçümler yoktur. Hele sanat ödüllerinde bir zevk olduğu için; sempatiler var, hoşlanmalar var, antipatiler var. Onun için itiraz eden hep çıkar.

* Berna Laçin'in aldığı ödüle verilen tepkiler itiraz etmeyi de aştı hani! Orada olay Berna'nın hak edip, etmediği değil. O tartışılmıyor. İtiraz; bu oyun komedi dalında yarışacak bir oyun değil. Ben de o itiraza katılıyorum. Tiyatroyu en çok izleyen ve yazan köşe yazarıyım ben. 1955'ten beri tiyatro izliyorum. Komediyi ayırmak, komedi tiyatro değildir demek zaten. Böyle bir ayıp olabilir mi? Yani iki oyuncu biri Shakespeare biri Moliere oynuyor. Sen Moliere'e; 'Seninki tiyatro değil' diyorsun.

* Bu ödülü komedi dalında vermiyorlar mı? Hayır komedi dalı başka bir dal. Buradaki komedi lafı bizim bildiğimiz komedi anlamında değil. Komedi lafı; eğlencelik tiyatro. Yani eğlencelik tiyatroda, vodvilde, farsta oynayanlar ciddi oyunlarda oynayanlarla yarışmasınlar diye. İkincil bir ödül bu.

* Ben öyle düşünmemiştim. Nasıl Emmy'lerde, Altın Küre'de komedi-müzikal dalı ayrılıyor, öyle değerlendirdim. Oscar'da var mı? Cannes Film Festivali'nde var mı? Büyük ödüllerin hiçbirinde yok.

BERNA İKİNCİL ÖDÜLÜ ALDI!

*
Yani siz türlere ayrılmamalı, genel olarak en iyi kadın-erkek oyuncu seçilmelidir diyorsunuz... Oyuncu oyuncudur. Bu ödülleri Haldun Dormen kurdu. Haldun Dormen son zamanlarda vodvilden ve farstan başka hiçbir şey yapmıyordu. Kendi oyunlarının oyuncuları da bu ödüllerde yarışsınlar diye. Müzikal-komedi diye bir dal açtı.

* Ödülü de Berna Laçin aldı. Berna Laçin bu yılın en iyi kadın oyuncusu. Berna Laçin bu ayrım yüzünden en iyi kadın oyuncu ödülünü alamadı, ikincil ödülü aldı.

* Berna Laçin geçen haftaki bir röportajında "Ben tartışmalardan memnunum, beşinci sayfadan birinci sayfaya çıktım" diyordu. Berna memnun, iki tane ödül almış, aldığı ödülü küçültür mü?

* Bir de "Sayemde tiyatro gündeme geldi, popüler oldu" diyor. Ben tabii bu tartışmalara kimlerin, hangi amaçla girdiğini biliyorum ama yine de tiyatro konuşuluyor diye mutlu oluyorum. Tabii ben Berna'nın yerinde olsaydım ödülü almazdım! 'Beni yanlış kategoride yarıştırıyorsunuz' diye. Ama Berna'yı eleştirmiyorum, o öyle uygun görmüş. Ben almazdım!

ALİ HAKSIZLIK ETTİ!

*
En son Sadri Alışık'da Ali Poyrazoğlu'nun uzun konuşmasını eleştirdiniz, o da SABAH PAZAR'da cevap verdi. Valla ben de törenlerde laf uzayınca çok sıkılıyorum, törenin havası kaçıyor. Şimdi o gece tiyatro adına bir hoşluk gecesi. Yirmi altı ödül dağıtıldı. Yirmi altı ödül alanın yirmi altısı da Ali Poyrazoğlu gibi on beş dakika konuşsa, yedi buçuk saat sürer gece. Bu rakamsal olarak Ali'nin nasıl bir yanlış yaptığını gösterir. Zaten bana verdiği cevapta itirafları da var; 'Ben zamanlamayı bilirim...' Neyin zamanlamasını? Alkış almanın.

* Törendeki "Seyirci ısrar etti, ben de sevinerek konuşma yaptım" demiş. Ben törende yoktum, ısrar var mıydı? Hayır öyle bir şey yok. Ödülünü aldıktan sonra salonun sağına ayrı, soluna ayrı ortaya ayrı selam verdi. Ali orada diğer ödül alanlara çok haksızlık etti. Ondan sonra gelenler konuşmalarını bir cümlede bitirdiler. Bu hoşluk gecesi, o çıkıp "Atatürk" derse, bir başkası çıkar Atatürk'ün aleyhinde konuşabilir. Hadi bakalım o geceden hayır kalır mı?

* Kalmaz tabii... Bu tür siyasal amaçlara tiyatro gecesini alet ettin mi, herkes etmeye başlar. Televizyon da yayınlıyor, Hyde Park gibi mikrofonu ele geçirdim, mesajımı vereyim der. Biri kalkar türbanı, biri Turgut Özal'ı över. N'olur o zaman tiyatro?

* Ali Poyrazoğlu "Hıncal benimle ilgili uzunluğa takmış. Hıncal da çok uzun yazıyor ben okuyorum" diyor. Benim uzun yazımı insanlar okuyup okumamakta özgür ama tiyatro gecesine gittiğim zaman ben orada sonuna kadar Ali'yi dinlemeye mecburum. Ali kendi oyununu sekiz saat uzatsın, uzun diye eleştiririm. Bana verdiği cevap çok şirin ama basit demagojilerle dolu.

* Bir de Kral TV Müzik Ödülleri var. Gidenler organizasyondan yakındılar. Sonra yılın şarkısının Sezen Aksu'nun Kardelen'i varken Demet Akalın'dan çıkması da eleştirildi. Kral TV ödülleri niye ciddiye alınıyor anlamıyorum.

DERNEKLER UTANSIN!

*
Çünkü maalesef bir tane müzik ödülümüz var ve o da bizi tatmin etmiyor. Konuşmaya değmeyecek kadar ucuz bir ödül. Çünkü SMS'le seçiliyor. Paran varsa sen de birinci olursun. Ne ilgilendim, ne seyrettim, ne gittim, ne de bununla ilgili tek satır yazıyı okudum.

* Ben ne zaman şöyle A'dan Z'ye güzel, doğru ve müzisyenleri teşvik edecek bir ödülümüz olacak diye merak ediyorum. O kadar müzik derneği var ne işe yaradıklarını bilmediğim. Mesamlar, Popsavlar, samlar, savlar... Bunlar niye yapmıyorlar? Klibi parayla yayınlayan bir televizyonun SMS'le yaptığı bir yarışmaya ciddi gözüyle bakılıyorsa müzisyen dernekleri utansın!

AYŞE&HINCAL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 O bir kuyruklu yıldızdı, geldi geçti
 Uçkan, Kanal 1'de taktik verecek
 Okuma Günleri için Batman'a gidiyor
 Cihangirli tiyatrocular Haluk Bilginer'e öfkeli
 Müslüm Gürses'ten bir Bülent Ortaçgil, bir Mazhar Alanson...
 Kırmızı halıda ABD'yi solladık
 Kıyafetler şarkıları gölgede bıraktı
 Kadın ruhundan en iyi Pedro anlıyor!
 Yıldıray Baştürk reklam yıldızı oluyor
 Miras davasında eski defterler açıldı
 Dansöz Tanyeli boşandı
 Mankenlerin eli maşalı çıktı!
 Kate'i kazanmaya çalışıyor
 Şiir Köşesi
SEDA KAYA GÜLER
Kadın-erkek farkı
Çok az kadın tanıyorum görevi ne...
AYŞE TÜTER
Zencefilli kurabiye
Esmer şeker, tereyağı, vanilya ve...
Bebeğinizi Akdeniz gıdalarıyla besleyin!
Bebeğinizi Akdeniz gıdalarıyla besleyin!
Bebeklerinize günde 5 öğün yemek yedirin. İki yaşına kadar tuzlu...
Yanlışlar ve Doğrular
Yanlışlar ve Doğrular
DOĞRU
Kolesterol düşürücüler her ilaç gibi birtakım yan...
Yalın ve Tuba Ünsal sarmaş dolaş eğlendi!
Yalın ve Tuba Ünsal sarmaş dolaş eğlendi!
Aşk yaşadıklarına dair çıkan dedikoduları her seferinde inkar eden...
Siz hiç volkanik taşlı bonfile yediniz mi?
Siz hiç volkanik taşlı bonfile yediniz mi?
Çılgın ve farklı eğlence anlayışıyla gece hayatında ilklere imza atan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.