Lezzet Güneşi
Körili puf börek Isıtılmış yağa soğan ve sarmısağı katın, soğanlar yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika soteleyin. Köriyi ilave edin, karıştırmaya devam ederek körinin kokusunu hissedinceye kadar soteleyin. Kıymayı ekleyin, kaşığın tersiyle hafifçe ezerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alın, portakal sosunun üçte birini katıp, karıştırın. Düz unlu bir yüzeyde 4 adet milföy hamurunu üst üste koyun ve 25x25 cm. ebatlarında oluncaya kadar inceltin. 7-8 cm. çapında bir bardağın ağzı ile daireler kesin. Her bir hamurun ortasına hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı koyun, kenarlarına yumurta beyazı sürün ve yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını çatal bastırarak veya kıvırarak kapatıp, fırın tepsisine yerleştirin. Kalan milföy hamurları ve harç bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, önceden ısıtılmış 220 derece fırında hamurların üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak olarak portakal sosuyla beraber servis yapın. Portakal sosu: Isıtılmış yağa soğanı katın, kısık ateşte karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Diğer tüm malzemeleri ilave edip harmanlayın ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
MALZEMELER * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet taze soğan * 1 diş sarmısak * 2 tatlı kaşığı köri * 300 gr. kıyma * 1 su bardağı portakal sosu * 12 adet milföy hamuru * 1 adet yumurta Portakal sosu: * 1 adet küçük boy portakal * 1 tatlı kaşığı zeytinyağı * 1 adet küçük boy soğan * 3 tatlı kaşığı bal * 1 tatlı kaşığı nar ekşisi * 1 tatlı kaşığı limon suyu * 1 çorba kaşığı sirke * 1 çay bardağı tozşeker * 1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber * 1/2 adet acı kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı su
Patlayan lezzet Patlamış mısır, yulaf ezmesi, kuşüzümü ve bademleri harmanlayın. Tereyağı ve çikolatayı katıp, iyice karıştırın. 23x23 cm. ebatlarında kare bir kalıbın tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp, hazırladığınız karışımı yayın. Buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER * 1 çay bardağı patlamış mısır * 1 çay bardağı yulaf ezmesi * 1 çay bardağı kuşüzümü * 1 çay bardağı badem (soyulmuş, hafif kavrulmuş, ince kıyılmış) * 125 gr. tereyağı (eritilmiş) * 250 gr. beyaz çikolata (eritilmiş)
Ispanaklı cızbız köfte Ispanak, yumurta, zeytinyağı, un, muskat, yoğurt, tuz ve karabiberi iyice harmanlayıp, bir fırın kabına yayın, üzerine cızbız köfteleri dizin ve hafifçe bastırın. Önceden hazırlanmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine peynir serperek servis yapın.
MALZEMELER * 1 tabak piliç cızbız köfte * 500 gr. ıspanak (ince kıyılmış) * 2 adet yumurta (çırpılmış) * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı un * 1 tutam muskat * 5 çorba kaşığı yoğurt * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|