kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yetenek avcısı şovların aradıkları ses hâlâ onda
Yetenek avcısı şovların aradıkları ses hâlâ onda

Tarkan'ın en büyük dertlerinden biri cinsel tercihi ile ilgili muamma ve maalesef bunu bir türlü çözemiyor oluşu. 'Ben eşcinsel değilim açıklaması' da çok talihsiz bir demeç, çünkü olsa ne yazar? Savunmaya geçmek niye? Şimdi, bekar komşusunu 24 saat gözleyen ve namus uğruna kızları balta ile doğrayan bir coğrafyada 'Tarkan'ın özel hayatı bizi ilgilendirmez' nasıl yalansa, 'Efendi sanatçı ol, ailemizin sanatçısı ol' da bir o kadar büyük palavradır. Unutmayın ki, tüm gün belgesel izlemek için RTÜK telefonlarını aşındıran bir milletiz biz. Fakat, ne tuhaftır ki, ne zaman bir sanatçı, yaptığı müzik ve binlerce hayranın getirdiği sorumluluk ile yüzüğü parmağına taksa satışlar aynı hızla düşer. Yani, en cüretkâr şarkıları söyleyip, insanların içini gıcıklayan yarı çıplak Tarkan son yıllarda o cici kız arkadaşı ile çizdiği romantik tabloda kendi seksiliğini kendi yok etmiştir. Kendi de bilir ki, Frank Sinatra'sından, Mick Jagger'ına efsane isimler efsane aşklar yaşarlar, ve o cinselliği her daim beynimizde taze tutarlar. Öyle paçoz çay bahçesinde cipte basılmalar falan değil, biz de ondan çılgın aşk hikâyeleri beklerdik, yani.

VE SON İKİ BOMBA
"Yanlış zaman yanlış insan" derdi onun Kış Güneşi şarkısı. Doğan grubunun Star'ı diriltme projesinde ağır sosyete takviyeli güzellik yarışmasında Tarkan'ın çıkması bir olay olabilirdi; ama yine beş yıl önce. Star Star iken, güzellik yarışmaları da ilgi çekerken. Şimdi, bu trend de geçti gitti. Bayat bir dans, kötü kıyafetler ve melodisi bilinmez yabancı şarkılarla onu oraya çıkartanlar kaplanların önüne attıklarını fark etmediler mi acaba? Çünkü, eğer ertesi gün herkes onun bir şarkısını söylüyor ve onu konuşuyor olsa idi, okey diyecektik: BUDUR. Oysa, tüm gazeteler "Kraliçe at ressamı çıktı, Tarkan'da şişmanlamış" yazdı!!!. Aslında, Tarkan okyanus ötesinden dönüşte ilk darbesini radyo kanallarından aldı fakat bu darbeyi de fark etmedi. Bakınız, Tarkan'ın 2002 Dünya Kupası için yaptığı Bir Oluruz Yolunda adlı eğlenceli, biri destek şarkısı bile ilk çaldığı anda radyo telefonlarını kitleyen ve binlerce istek alan bir gücü vardı. Fakat, İngilizce albüm de, özellikle biz DJ'ler deli gibi beklerken, hani ister çalın ister çalmayın gibi bir tavırla öylesine yollandı radyoların çoğuna. Zaten sahipsiz mayın gibi savrulan yüzlerce radyo istasyonumuz neyi çalacağını bilemedi ve "Hey, kanka radyoda Tarkan'ın yeni şarkısı çalıyo aç," denen o dünyanın en sihirli sözcüğünü de kaçırdı. Son beş yılda yine bu ülkede müzikten başka şeyler de oldu, maalesef onun fark edemediği. Mor ve Ötesi, Duman, Ceza, Mercan Dede gibi hem alternatif olup, hem de çok 'cool' bir sürü isim çıktı. Bu isimler belki onun gibi milyon satmıyor, ama binlerce gerçek müziksevere deli gibi konser veriyorlar. Bu isimlerin bazılarının korkusuz siyasal ve toplumsal söylemleri de var. Peki Tarkan'da ne var? Bir duruş, bir söylem, çiçek böcek mesajından başka bir şeyler bize ne zaman söyleyecek? Ne zaman onun bizim adımıza isyan ettiğini, bizim sesimiz olduğunu okuyacağız ya da duyacağız?

KUMARHANEDE KONSER
Bir de tadından yenmez son dakika gelişmesi. Tarkan, Kıbrıs'ta konser verecek. Yasak değil tabii, ama hepimiz biliyoruz ki, Kıbrıs'ta konser kumarhanelerin sınırsız bütçelerinde müşteri eğlendirmek için oluşturulmuş bir otel etkinliğidir. Kıbrıs' ta konser vermenin bir adım sonrasını söylemeye dilim varmıyor. Sulugöz, hepsi birbirine benzer bir televizyon dizisine şarkı seslendirsin Tarkan, olsun gitsin. Son söz yapalım. Yine müzik piyasasında Tarkan'ın apar topar bir Türkçe albüme giriştiği konuşuluyor, doğrudur. Doğru karardır. Ama bu kez işin daha da zor Tarkancığım. Sırtında bu Come Closer albümünün yükü, giderek küçülen kaset satışları, senden beklenen mega kalite... Fakat, tabii tüm bu yetenek avcısı şovların arayıp da bulamadığı tek ses hâlâ sende. Fakat, ülkede çok şey değişti, artık bize sadece güzel şarkı söylemen yetmeyecek. Hem müziğin hem yaşamınla ilgili her şeyinle bizi şoke etmen lazım. Milyonlarca Türk'ün duygularını anlatacak hem samimi, hem özgür ve bir duruşu olan lirikler, özgün müzikler bulman lazım. Bırak mıymıntı tipleri, "Ah o aşk şarkılarınızı çok seviyoruz," desinler. Çünkü onların dünyada neler oluyor zaten haberi yok. Senin yeni albümde bir devrim yapman lazım, çünkü adı üstünde sen bir starsın. Aşağısı seni kurtarmaz.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 En uzun süren 30 saniye
 Sıra gecesi ünlülerle dolu
 'Güç' afrodizyaksa, neden bu kadınlar seksi değil?
 Açık büfede kuş sütü eksik
 Papa'nın melekleri
 Cinayeti böcekler çözecek
 Modern Amerika'nın en iyi yayıncısıydı
 'Bizimki ilk görüşte aşktı, ayrılamazdık'
 Onların da çok sevdiği annesi var
 Açıkhava'da 'aşk' şarkıları dinlenir
 Genç tasarımcılara fırsat
 Son Babalar Babası
 Ünlü ama bilinmeyen dâhi
 Acılar tarihe gömülür mü?
 Tarkan'ımıza ne oldu?
 Rolling Stone '1000' dedi
 Ünlü rock yıldızları Anadolu'yu dolaşıyor
 İzmir'e çağdaş kongre merkezi
 Demlenirken dinlenecek şarkılar
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Güneyde bir arazi bulsak taş bir ev...
MEHMET ALTAN
Ceviz ağaçları
Ceviz ağaçlarının uzun bir hikayesi...
KAZIM KANAT
Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar
Ne demişler;...
Limanlarda iris taramalı geçiş
Limanlarda iris taramalı geçiş
Amsterdam Schiphol'de uzun kuyruklar ve bitmek bilmeyen güvenlik...
TSK taarruz helikopterini arıyor
TSK taarruz helikopterini arıyor
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Taarruz, Taktik ve Keşif...
Başarılı seksin sırrı cinsel zekâda gizli
Amerikalı aile terapisti Dr. Marty Klein, son yıllarda sıkça duymaya...
Bulgur sonunda sınıf atladı
Batı'da pişenin her zaman bize de düştüğü gibi yakında en lüks restoranlar da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.