kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Elif, Hülya Avşar değilmiş
Elif, Hülya Avşar değilmiş
Entelektüellerle arkadaş bir Nişantaşı kadını
Mermerci Hanedanlığı'nın kadınları

Derin, Elif ve Hülya...

Herkes "Erkek yapar ama kadın affeder" diyor. Ya da Hülya Avşar o kadar çok diyor ki bunu, herkes diyor gibi geliyor bize... Ama Elif Germiyanlıgil, eşinin Derin Mermerci ile birlikteliğini öğrenince öyle yapmadı.


Elif, Hülya Avşar değilmiş

Eşi Mehmet Germiyanlıgil'in Derin Mermerci ile ilişkisi üzerine boşanmaya karar veren Elif Germiyanlıgil, ayrıldıktan sonra bile "Erkek dediğin yapar" diyen Hülya Avşar'ın antitezi adeta.

Bazen bir konuda hayal kurarsınız, konu gelir parayla ilgili bir meseleye dayanır. "Param olsa böyle olmazdı" dersiniz, "Param olsa hallederdim bu meseleyi. Daha şanslı, daha güzel, daha mutlu olurdum." Hikayemizin kahramanları, dünyayı satın alacak değilse bile, çoğumuzun hayatını değiştirecek paraya sahipler. Onlar bizi tanımıyorlar ama biz onları tanıyoruz. Ünlü modacıların elinden çıkmış, birkaç orta halli maaşa malolmuş giysileri, ustalıkla taranmış sarı saçları, muhteşem mücevherleri, İtalyan ayakkabıları ve gömlekleriyle resmi davetlerde çekilmiş fotoğraflarını görüyoruz sık sık. Ama o davetlerde sıkılmaktan başka yönleri de var hayatlarının. Aşk, evlilik, başka kadınlar, başka erkekler zengin, yoksul bütün kalplerde benzer yaralar açabiliyor. Anladınız, Derin Mermerci, Elif Germiyanlıgil, Mehmet Germiyanlıgil şeytan üçgeninden bahsedeceğiz. Bu üçlünün arasında en silik Mehmet Germiyanlıgil. Yedi yıl önce Elif Dürüst'le evlenene kadar adı pek duyulmamış bir işadamı, bu evlilikle birlikte sosyeteye adım atıyor, işlerini de genişletme imkanı buluyor. Ama Derin Mermerci ve Elif Germiyanlıgil öyle değil. İki genç kadının yetiştikleri ortam da birbirine benziyor aslında. İkisi de babalarını erken yaşta kaybetmişler, büyük bir servetin hakimi olan anneleri tarafından, iyi birer evlilik yapmak üzere büyütülmüşler. İkisi de şıklıkları, stilleri ve güzellikleri ile ünlü. Aynı düğünlere, aynı davetlere gidiyor, hatta arkadaşlık ediyorlar.

KADIN KADINA BUNU YAPAR MI?
Birbirlerini uzun zamandır tanıyan iki insan, yani D. Mermerci ile M. Germiyanlıgil arasında bir yıldırım aşkının patladığına inanmamamız için çok sebep var. Yıldırım aşkı, daha önce tanıdığınız birini birdenbire fark ederek değil, ilk bakışta çarpar. Kıpır kıpır gelişmez, taş gibi oturur insanın içine. Bu durumda, "Derin Mermerci içinde 'tomurcuklanan' duyguları bastırabilirdi..." diyemeyiz kolaylıkla. Çünkü hayat bize erkekler böyle durumlarda hemcinslerini kollarken kadınların tam aksini yaptıklarını gösteriyor. Kadınlar, sevdikleri, beğendikleri kadınların erkeklerine özellikle meylediyorlar, o erkekle birlikte olunca o kadın olacaklarına inandıkları için belki de.

ERKEK YAPAR OLAYI
Aslında bu hiç de özel bir öykü değil. Öyle ya, sokaktan kimi çevirseniz "Erkek dediğin yapar" diyor. Evli bile olsa, hatta özellikle evliyse; ve tabii yakın çevresinde. Komşuyla, arkadaşının karısıyla, işteki sekreterle... Bürolarda, mahallelerde yaşananların sosyetede yaşanmayacağını düşünmemiz için bir sebep var mı? Ama aldatmanın iki altın kuralı var; kimse bilmeyecek, düzen bozulmayacak! Mehmet Germiyanlıgil ve Derin Mermerci ilişkisinin farklılığı burada. Düzenlerini bozuyorlar. Elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan büyümüş Derin, ailesiyle Vaniköy'de yaşadığı yalıyı terkedip kendisine bir ev tutuyor; hayatını süslenerek geçirmiş bir kızın aşk uğruna bir evi çekip çevirmeye mecbur kalması, hizmetçiler yardımıyla bile olsa az şey midir? Hayatlarını ancak basından izleyebildiğimiz bu insanların arasında muhakkak ki bilmediğimiz şeyler yaşanmıştır. Ama bize yansıdığı kadarıyla Elif Germiyanlıgil, bu öyküde Hülya Avşar'ın antitezi gibi duruyor. O her fırsatta konuşur, her fırsatta, "Erkek dediğin aldatır" derken Elif Germiyanlıgil hiç konuşmadan kocasından ayrılıveriyor. Ikisi de kocalarının varoluşunda etkili olmuş iki kadından Hülya Avşar, eski kocasının hayatı hakkında bile türlü yorumda bulunurken Elif hanım Mehmet Germiyanlıgil hakkında tek bir söz bile etmiyor. Ondan sessizce vazgeçiyor. Şu günlerde tekstil atölyelerinde çalışan genç kızlar, akşama ne pişireceğini düşünen ev kadınları, vizeleri hesap eden üniversite öğrencileri bu hikayeyi okuyor. Kendi erkeklerinin gözünün dışarı çevrildiğini fark edince akıllarına bu hikaye gelecek. Elif Germiyanlıgil taze bir şey gösteriyor onlara; bu da mümkünmüş meğer, erkek yapsa bile kadın affetmek zorunda değilmiş.

AYŞE DÜZKAN

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 En uzun süren 30 saniye
 Sıra gecesi ünlülerle dolu
 'Güç' afrodizyaksa, neden bu kadınlar seksi değil?
 Açık büfede kuş sütü eksik
 Papa'nın melekleri
 Cinayeti böcekler çözecek
 Modern Amerika'nın en iyi yayıncısıydı
 'Bizimki ilk görüşte aşktı, ayrılamazdık'
 Onların da çok sevdiği annesi var
 Açıkhava'da 'aşk' şarkıları dinlenir
 Genç tasarımcılara fırsat
 Son Babalar Babası
 Ünlü ama bilinmeyen dâhi
 Acılar tarihe gömülür mü?
 Tarkan'ımıza ne oldu?
 Yetenek avcısı şovların aradıkları ses hâlâ onda
 Rolling Stone '1000' dedi
 Ünlü rock yıldızları Anadolu'yu dolaşıyor
 İzmir'e çağdaş kongre merkezi
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Güneyde bir arazi bulsak taş bir ev...
MEHMET ALTAN
Ceviz ağaçları
Ceviz ağaçlarının uzun bir hikayesi...
KAZIM KANAT
Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar
Ne demişler;...
Limanlarda iris taramalı geçiş
Limanlarda iris taramalı geçiş
Amsterdam Schiphol'de uzun kuyruklar ve bitmek bilmeyen güvenlik...
TSK taarruz helikopterini arıyor
TSK taarruz helikopterini arıyor
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Taarruz, Taktik ve Keşif...
Başarılı seksin sırrı cinsel zekâda gizli
Amerikalı aile terapisti Dr. Marty Klein, son yıllarda sıkça duymaya...
Bulgur sonunda sınıf atladı
Batı'da pişenin her zaman bize de düştüğü gibi yakında en lüks restoranlar da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.