kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Kafein cildi sıkılaştırıyor'
'Kafein cildi sıkılaştırıyor'

Kozmetik dünyasının önde gelen yöneticilerinden Jonathan Liss, dünyadaki trendleri anlattı ve ekledi 'Her üründen mucize beklemeyin'.

Son yıllarda dünyanın tüm ülkelerinde zirveye vuran 'güzellik çılgınlığı', zengin-fakir, gençyaşlı herkesi etkisi altına aldı. Öyle ki piyasaya çıkan her yeni ürün, daha güzel görünmek için yeni bir umut ışığı kadınlar için. Hepsi işe yarıyor mu, yaramıyor mu tartışılır ama konunun uzmanı Jonathan Liss, güzellik ürünlerinin büyük oranda işe yaradığını söylüyor.

GENÇ GÖRÜNMEK ÖNEMLİ
Jonathan Liss, 18 yıldır kozmetik sektöründe ürün geliştirme ve pazarlama bölümünde çalışan bir Amerikalı. Revlon'da başladığı çalışma hayatına Loreal ve Estee Lauder firmalarında devam etmiş. Liss, aynı zamanda Loreal'ın ünlü sloganı 'Ben buna değerim'in de fikir babası. Son yedi yıldır ise dünyanın en büyük global ağ pazarlama şirketlerinden Amerikan Herbalife firmasında, Pazarlama Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Dünyanın 62 ülkesinde kadınlara kozmetik ürünleriyle ilgili seminerler veriyor, onlarla yüzyüze görüşüyor. Kısaca hayatı 'kadınlar için çalışmakla' geçiyor. İki kız kardeş ve annesiyle büyüyen Liss, "Ben bu iş için yaratıldığımı söyleyebilirim çünkü kız kardeşlerim ve annem bana kadınların aslında ne istedikleri ve neye ihtiyaç duyduğunu çok iyi öğrettiler..." Peki kadınlar gerçekten ne istiyor? Liss'e göre istedikleri en önemli şey genç görünmek! Güzellik bir sonraki adım... "Genç göründükleri zaman kendilerine olan güvenleri yerine geliyor. Kaldı ki son yıllarda erkekler de anti-aging, yani yaşlanmayı geciktirici ürünler kullanmaya başladı. Bu yüzden firmalar daha etkili bir antiaging ürünü bulmak için birbiriyle yarışıyor," diyor Liss.

KREME 30'DA BAŞLAYIN
Hemen herkesin satın aldığı bu kremlerden 'mucize' beklediği bir gerçek. Tüm kozmetikçiler gibi, Liss de bunun farkında. Cevabı ise olabildiğince samimi: "Mucize beklemek yanlış ama işe yaradıkları kesin. Ama şunu unutmayın, kimileri uzun vadede, kimileri ise çok kısa sürede etkisini gösteriyor. Etkisini hemen gösterenlerin fonksiyonu günü kurtarmak, yani 24 saatlik ömrü var," diyor. Hangi ürünün daha iyi olduğunu anlayabilmek için ise, öncelikle ucuz ürünlerden kaçınmamızı tavsiye ediyor... "Yığınla para ödeyin demiyorum ama ucuz ürünlerin çok eski teknolojilerle üretildiği aşikâr. Dolayısıyla onlardan bir şey beklemek yanlış olur. Artık mümkün olduğunca doğal ürün içeren kremler geliştirilmeye çalışılıyor. Bunun maliyeti ise çok yüksek çünkü nadir bulunan bir şeyin peşindesiniz." Bir kadının 20'li yaşlarında da bir cilt kremi kullanabileceğini ama asıl yaşın 30 yaş ve üzeri olduğunu belirten Liss: "Kendinizi gözünüze, yüzünüze, boynunuza, kısaca her yerinize ayrı krem kullanmak zorunda hissetmeyin. Önemli olan cildin nemlenmesini sağlamak. Ama özellikle o bölgede sorununuz varsa, elbette göz kremi de kullanabilirsiniz. Bence bir kadının en temel ihtiyacı olan şeyler; cilt temizleyicisi, nemlendirici ve toniktir. Çok fazla makyajdan kaçınmalı ve yatmadan önce makyajınızı mutlaka temizlemelisiniz." Peki krem kullanmak yerine, doğal kürlerle güzelleşmek mümkün mü? Liss: "Tabii ki her şeyin en iyisi en doğal olanıdır. Ama biz sizin işinizi kolaylaştırıyor, ihtiyacınız olan tüm vitamin ve minerali bir krem içinde sunuyoruz. Benim de uyguladığım doğal yöntemler var. Örneğin parlak görünmesi saçıma limon ya da portakal suyu sürerim. Çünkü C vitamini saça parlaklık verir. Ama şimdi ihtiyacınız olan her şey pakette, zahmete hiç gerek yok," diyor. Kozmetik dünyasının keşfettiği son gözde ürünün ise kafein içeren kremler olduğunu söylüyor. "Çünkü kafein cildi sıkılaştırıcı özellik taşıyor. Örneğin içtiğiniz kahveyi yüzünüze sürün, bir iki dakika içinde yüzünüzün gerildiğini hissedersiniz. Şimdi tüm selülit kremleri kafein içeriyor..."

İlknur K. AKMAN

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Yıldızlara layık bir çift krampon
 İngilizlere Türk derisi
 Yazın da deri giyilir
 Bu koleksiyon çok ses getirdi
 Tarıma turistik destek
 Etnik çizgiler ön planda Osmanlı desenleri geliyor
 Ancak 2. ligde oynayabilirmiş
 Okla birlikte stres de atıyorlar
 Homeopati sayesinde koşmaya başladı
 Bu yaz erkek saçları sararıyor
 Güzelliğin beş büyük düşmanı
 Dünyada son trendler
 'Ayakkabı yalan söylemez'
 'Aşkla ilgili daha ne söyleyeceğiz?'
 'Kız sapıtmış! Bu güreşçiden ülkeye ne hayır beklersiniz?'
 İyi yemek mi, manzara mı?
 Selanik'te kahvaltı
 Zamane kitap dinliyor
 'Sol'da müzayede var
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Adam sapık mı ki sürekli tütü giyip dans...
FİLİZ AKIN
Bir Atıf Yılmaz vardı
Ağabeyim gibi bir tek yakınım...
SUNAY AKIN
Köyden gelen kız
Yavru kargalar gibi koşuşurduk okuldan...
ALİ POYRAZOĞLU
Keyfim çok yerinde çook...
10 gün içinde iki tane ödül...
700 kişilik 'butik' kebapçı
Anadolu yakasındaki Sahan Vega, dev bir alanda servis vermesine rağmen hizmet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.