kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bomba çocukları vurdu: 3 ölü, 1 yaralı

Erzincan'ın Ulalar beldesinde mahalle muhtarına ait evin önündeki boş araba garajında çocukların poşeti kurcalaması sırasında meydana gelen patlamada 3 çocuk öldü, muhtarın oğlu ağır yaralandı.

Patlamaya parça tesirli ve zaman ayarlı bombanın neden olduğu belirlendi. Patlama sonrası geniş çaplı tahkikat başlatan jandarma ekipleri muhtarın ifadeleri doğrultusunda olayın PKK saldırısı olduğu üzerinde yoğunlaştı.

Bombanın muhtar Erdal Türkmen'in aracını garaja park ettiği bir zamanda patlamasının planlandığı, ancak çocukların
poşetle oynaması nedeniyle bombanın erken patladığı belirlendi.

Muhtar Erdal Türkmen'in PKK terör örgütü üyelerinin mahallesinde yapılanmasına izin vermediği, bu doğrultuda halkı bilinçlendirdiği belirlendi. Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen'in son olarak 21 Mart Nevruz Bayramı'nda beldede yasadışı gösteri yapmak isteyen ve gösteri yeri olarak Atatürk Mahallesi'ni seçmeyi düşünen örgüt yanlısı kişilere karşı çıktığı ve bu gösteriye engel olduğu bildirildi.

ÇOCUKLAR KURCALARKEN PATLADI

Olay dün öğle saatlerinde Erzincan'ın Ulalar Beldesi Atatürk Mahallesi'nde Cumhuriyet Caddesi 146. sokakta meydana geldi. Atatürk Mahallesi muhtarı Erdal Türkmen'e ait evin önünde tahtadan yapılmış boş araba garajına bırakılan siyah bir poşet içerisindeki bomba, içerisinde ne olduğunu merak eden 4 çocuk tarafından kurcalandığı sırada büyük bir gürültüyle patladı.

3 ÇOCUK ÖLDÜ, BİR ÇOCUK YARALI

Patlama sonucu 5. sınıf öğrencisi Orhan Oğuz (12) ile 6 yaşındaki Mert Celep olay yerinde, kardeşi Cem Celep (11) ise hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Olayda Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen'in oğlu Umut Türkmen (6) de ağır yaralandı. Yaralı çocuk Erzincan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavinin adından Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan çocuğun hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Patlama sonrası Ulalar Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile jandarma ekipleri ve Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesi ekipleri ilde geniş çaplı tahkikat başlattı.

İKİ YABANCI PLAKA ARAŞTIRILIYOR

Güvenlik güçleri garaj sahibi ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda iki şüpheli plaka üzerinde yoğunlaştı. Garaj sahibi Erdal Türkmen ve görgü tanıkları patlamanın hemen sonrasında 34 ve 55 plakalı iki aracın olay yerinden hızla uzaklaştığını gördüklerini bildirdi. İfadeler doğrultusunda şehrin giriş ve çıkışlarını tutan ekipler, bu iki araç üzerinde çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri patlama yerinde geniş çaplı delil arama çalışması başlattı. Patlamaya parça tesirli, zaman ayarlı bombanın sebep olduğu belirlendi.

MUHTAR PKK YANDAŞLARINA FIRSAT VERMİYORDU

Muhtar Erdal Türkmen'in PKK terör örgütü üyelerinin mahallesinde yapılanmasına izin vermediği, bu doğrultuda halkı bilinçlendirdiği belirlendi. PKK terör örgütü lehine PKK yandaşlarının mahallesinde yapmak istediği yürüyüşlere karşı çıkan, halkını da bu yönde bilinçlendirerek PKK'nın amacına ulaşmasına engel olan Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen'in son olarak 21 Mart Nevruz Bayramı'nda beldede yasadışı gösteri yapmak isteyen ve gösteri yeri olarak Atatürk Mahallesi'ni seçmeyi düşünen örgüt yanlısı kişilere karşı çıktığı, güvenlik güçleri ile ortak hareket ederek bu gösteriye engel olduğu bildirildi.

MUHTAR: SALDIRININ BANA YÖNELİK OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUM

Yeniden yapılanma çalışması içerisinde olan PKK'nın Ulalar Beldesi'nde amacına ulaşmaması için çaba gösteren muhtar Türkmen'in bu nedenle sık sık görüştüğü vatandaşlara, "PKK'nın beldemize ve ilimize girmesine izin vermeyelim. Sizi kandırıp dağlara götürmek istiyorlar. Vatanımıza ihanet etmeyelim" dediği öğrenildi. İfadesine başvurulan Muhtar Türkmen'in, "PKK yandaşlarına fırsat vermiyordum. Bu nedenle saldırının PKK yandaşları tarafından bana karşı yapılmak istendiğini düşünüyorum" dediği öğrenildi.

İLK İZLENİMLER MUHTARA SUİKAST

Olay yerinde yapılan inceleme sonucu edinilen ilk izlenimlerde Muhtar Türkmen'e yönelik bir saldırı olduğu ihtimali ağırlaştı. Parça tesirli ve zaman ayarlı bombanın garajın hemen girişine konulduğu, bombanın muhtar Türkmen'in aracını park ettiği bir zamanda patlamasının planlandığını, ancak çocukların poşetle oynaması nedeniyle bombanın erken patladığını belirledi.

Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda saldırganların il dışından gelmiş olma ihtimali üzerinde duran ekipler; patlama anında garajın karşısında 34 ve 55 plakalı iki aracın boş beklediği, araç sahiplerinin lokantada yemek yediğini, patlamadan hemen sonra ise lokantada yemek yiyen kişilerin hızlı bir şekilde araçlarına binerek uzaklaştıkları bilgisine ulaştı.

PATLAMA BAKAN KOÇ'UN ERZİNCAN ZİYARETİNE DENK GELDİ

Patlama gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzincan'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un Erzincan'a inmesinden yaklaşık iki saat sonra yaşandı. Çağlayan ilçesi ve bu ilçeye bağlı turistik yerlerde incelemelerde bulunan Bakan Koç, patlama sonrası gezisine devam etti. Patlama Samsun'dan yola çıkarılan ve önceki gün Erzincan'a gelen sevgi bayrağının dün Erzurum'a gönderildiği güne de denk geldi. Öte yandan Erzincan Valisi Ali Güngör ve yetkililerden hiç kimsenin patlama sonrası olay yerine gelip incelemede bulunmaması dikkat çekti.

Sinan AYDIN / Kemal ARDUÇ- ERZİNCAN / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Vurma abi' dediler 15 kurşun yediler
 Taraftar terörü: 1 ölü, 5 yaralı
 Şırnak'ta çatışma: 4 şehit
 Oflu İsmail Türkiye'de
 Akdeniz'de 4.2'lik deprem
 Esma Ürün yalnız değil!
 Aşk skandalı makamdan etti
 Bombacılar İBDA-C'li
 İhalelerden yüzde 5 komisyon
 Müdüre vekil sürgünü
 Roche hakkında soruşturma
 Gelin Özal davanın reddini talep etti
 1 Nisan şakacısı 40 gün tutuklu kaldı
 'Seviyesi düşük' diye sınava almadılar
 Üniversite kampusunda tecavüz iddiası
 Eli ojeli PKK bombacısı
 Hakkâri'de pusu: Bir başçavuş şehit
YILMAZ ÖZDİL
Sine-i millet Sille-i tokat
Şu soru tartışılıyor...
MEHMET BARLAS
Neyin ne zaman olacağını bilebilmek mümkün...
Bilmiyorum...
FATİH ALTAYLI
Sabıkalı diye vurmak mı lazım!
Bomba imha ekibi, yol...
ERDAL ŞAFAK
Türkiye, İran ve İsrail
Başbakan Erdoğan,...
MEHMET ALTAN
Günde kaç dolarla geçiniyorsunuz?
Biz, 622 yıl sürmüş...
'Bomba sandım sonra yığıldım'
Belçika'da ırkçı saldırı kurbanı olan Songül Koç, hasta yatağında...
'Desteklenmeme' rekoru kırdı
Vatandaşlarının telefon kayıtlarının tutulduğu ortaya çıkınca, ABD...
Çilingir golcüler
Çilingir golcüler
Son hafta zirveyi ilgilendiren iki maçta sonucu değiştirebilecek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu