kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sergen'den Beşiktaş'a buruk veda

Beşiktaşlı futbolcu Sergen Yalçın, yöneticilerle yaptığı görüşmede, teknik direktör Jean Tigana'nın kendisini düşünmediğinin kendisine bildirildiğini söyledi.

Sergen, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, medyada kendisiyle ilgili çıkan haberler sonrası basın toplantısı yapmaya karar verdiğini belirterek, ''Son maçtan sonra, ikinci başkan Murat Aksu ile yaptığımız görüşmede, önümüzdeki sezon için jübile teklifi yapıldı. Ben de kendilerine jübile teklifine sıcak bakmadığımı, en az 2 sene daha futbol oynamak
istediğimi ilettim.

Onlar da bana Tigana'nın beni düşünmediğini ilettiler. Bunlar futbolda doğal olaylar. Sözleşmesi bitmiş bir oyuncuyum. Şu an boştayım'' diye konuştu. Beşiktaş'ın öz evladı olduğunu ifade eden Sergen Yalçın, şöyle konuştu:

''Beşiktaş'a saygısızlık veya yanlışlık yapmak istemem. Özellikle bana destek olan taraftarları çok seviyorum. Başkanın, yöneticilerin ve arkadaşlarımın benim için ayrı yerleri var. Onlar da bana saygısızlık yapmadılar. Futbol enterasan oyun. Arz talep meselesi.

Sözleşme bittiğinde başka kulüplerle anlaşılabilinir. Beşiktaş camiasıyla sorunum olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır.''

''BU HAFTADAN SONRA GÖRÜŞMELERE BAŞLAYACAĞIM"

Sezonun bitmesinin ardından transfer için görüşmelere başlayacağını kaydeden milli oyuncu, yurt dışında veya Türkiye'de futbol hayatını sürdürebileceğini söyledi.

Kafasında şu anda herhangi bir kulüp olmadığını ifade eden Sergen,''Şu anda transferi konuşmak istemiyorum. En uygunu neyse, kafa olarak en rahat nereyi hissedersem, oraya gitmek isterim. Basından dolayı çok yıprandım'' dedi.

''FUTBOLU BEŞİKTAŞ'TA BIRAKMAK İSTERDİM''

Sergen, henüz jübile safhasında olmadığını vurgulayarak, ''Futbolu Beşiktaş'ta bırakmak isterdim'' diye konuştu.

Gideceği takımda oynadıktan sonra jübileyi Beşiktaş'ta yapma istediğinde olduğunu kaydeden tecrübeli oyuncu, ''Ancak o zaman şartların ne getireceğini bilemem. İnşallah Beşiktaş iyi yerlere gelir. Ben dışarıda da olsam, her zaman camianın içindeyim. Şu an jübile yapacak seviyede değilim. Vücudum birtakım şeyleri engellerse futbolu bırakabilirim'' dedi.

Günümüzde futbolun biraz daha profesyonel anlayışla yürüdüğünü kaydeden Sergen, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Günümüz futbolunda camiaya mal olmak gibi şeylere bakılmıyor. Artık ülkemizde böyle şeylere bakılsa, bu pozisyonda olmazdım. Ben Beşiktaş'ta kötü performans gösterdiğime inanmıyorum. Ayrıca kimseye kırgınlığım yok. Önümüzdeki sezon için yararlı olmayacağım düşünüldüğünden, böyle bir uygulama yapıldı sanıyorum. Kimseyle sorunum yok. Çoğu maçta ilk 11'de oynadım. Hoca uygun görmüyorsa, değişik bir kadro düşünüyorsa, onu da yanlış anlamamak lazım. Onun takdiridir. Kendisine çok saygı duyuyorum. Herkesin saygı duyması gerekir.''

Sergen, ''Beşiktaş'ta son dönemde camiayaya mal olmuş Metin, Ali ve Gökhan gibi oyuncular başka takımlarda futbolu bıraktı. Şimdi sen de aynı durumdasın. Ne düşünüyorsun?'' sorusunu ''Belki bu oyuncular da futbolu Beşiktaş'ta bırakmalıydı. Daha uygun olurdu, ama sonuçta oyuncuların bu konuda pek bir söz hakkı olmuyor. Ben şu an boştayım.

İstediğim kulüple sözleşme imzalayabilirim. Tabii ki Beşiktaş'ta futbolu bırakmak isterdim ama bu elimde değil'' diye yanıtladı.Tigana'nın kendisini neden istemediği konusundaki bir soruyu da yanıtlayan milli oyuncu, ''O kadar olayın içine girme taraftarı değilim. Ben de daha sonra antrenör olabilirim ve bu tip kararlar alabilirim. Tigana kendi istediği takımı yaratmak istiyordur.

Kendi oyuncularıyla mücadele etmeyi amaçlıyordur. Bu nedenle yorum yapmak doğru olmaz. Saygılı olmak lazım. Ben çok saygılıyım. Ayrıca bu kadar sene Beşiktaş'tan para yediğim için Beşiktaş'a minnettarım'' dedi.

''BEN KENDİMİ BU TAKIMDA TUTARDIM''

Sergen Yalçın, Beşiktaş'ta fazla oynamadığı halde yararlı olduğunu savunarak, şöyle konuştu:

''Ben antrenör olsaydım, kendimi bu takımda tutardım. Son iki gelen antrenörle sorunlarım oldu ama bunun nedenini ben de bilmiyorum.En zor maçlarda takımın başında sahadaydım. Buna örnek olarak Malmö maçını verebilirim. Antrenörler konuştuğumda sorun olmuyor ama her zaman problem var gibi gözüküyordu. Maçlara çıkıyordum ama dışarıdan baktığında sorun olmuyor. Yaşlanıyoruz herhalde. İçimde kırgınlık var.

Geçen sezon başında sözleşmem yüzde 100 değişti. Ben buna en ufak yorum yapmadım. Paranın yeri her zaman ikinci plandadır. Maalesef futbolda işler sizin istediğiniz gibi olmuyor. Bazen bu tip sorunlara hazırlıklı olmak lazım. Bunlara alıştım.''

Kendisiyle ilgili yapılan tasarrufta karmaşa olmadığını ifade eden Sergen, ''Görünen o ki 1-2 ay önceden olayın buraya geleceği belliydi. Bunu hissediyordum, sürpriz olmadı. Bunların altından kalkmak için güçlüydüm. Bugün Beşiktaşlı aileler çocuklarına Sergen ismini koyuyor'' diye konuştu.

Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden olan ve kendisini tekrar Beşiktaş'a kazandıran Mircea Lucescu'yu da çok sevdiğini vurgulayan Sergen, ''Lucescu çok etkili bir antrenör. Buraya gelişimde çok katkısı oldu'' dedi.

''MONDRAGON SEVİYESİZLİK YAPMIŞ''

Sergen, Kolombiyalı kaleci Cordoba'nın açıklamaları sonrası, vatandaşı Mondragon'un yaptığı açıklamalarla ilgili soruları da yanıtlarken, ''Mondragon'un açıklamalarını çok ciddi bulmuyorum.

Cordoba Beşiktaş'ın kalecisidir. Ben bu takımın kaptanıyım. Kendi içimizde bu tip sorunları çözebiliriz. Mondragon'un, Cordoba'yı savunmasına gerek yok. Seviyesizlik yapmış'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 İtalyan federasyonuna baskın
 Luce gelirse bana söz düşmez
 Emre Aşık'a yargılama talebi
 G.Birliği'nden ilk transfer
 86 yeni golf sahası geliyor
 Alex'in golü ''top 10''da
 Zirvenin şifresi
 Fenerbahçe'nin şansı yüzde 36
 Galatasaray'ın şansı yüzde 100
 Gerets'in hataları var
 İlle de Nobre
 Golcülere güvenoyu
 Kaynıyor!
 Karnaval hazırlığı tam gaz sürüyor
 Yıldırım sevinemeyecek
 Fenerbahçe'ye Dereli Cimbom'a Demirlek
 Biz ekmek derdindeyiz onlar pasta derdinde
 Kendi oyunumuzu oynar ve Galatasaray'ı yeneriz
 Borcunu öde transferi yap
 İlk kongrede aday olacağım
 Kamil Ocak'ta düdük Yüksel'in
 Roberto Carlos'a 5 milyon euro!
 Ülker inadı
 F.Bahçe'nin zor günü
 Clippers'ı Brand sırtladı
 Bayanlar filede son tura çıkıyor
 Jana fena yakacak
 Nalbandian doludizgin
 Günün içinden
 İddaa sonuçları
KAZIM KANAT
Yok mu kurtaracak başkan!
Beşiktaş Başkanı Sayın...
Cumhuriyet hedefte
Cumhuriyet hedefte
Cağaloğlu'dan Şişli'ye taşınan Cumhuriyet gazetesine bir hafta içinde...
Hem vekil hem 'zanlı'
Hem vekil hem 'zanlı'
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP Konya Milletvekili Halil Ürün'ün...
Hiç değişmedi
Hiç değişmedi
Milanlı ünlü futbolcu Shevchenko'nun eşi Kristen Pazik, Ayyıldız'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu