kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
Ev Yapımı Izgara Köftesi Çok Meşhur
Ekmeksiz Olmaz

Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir

Yıllardır Rumelihisarı'nda hizmet veren Kale Cafe & Pastane, kahvaltısı ile ünlü. Özellikle hafta sonlarında önünde kuyruk oluşan mekanda kahvaltı denince akla gelebilecek her şey mevcut.

Kahvaltısı ile ünlü Kale Cafe, yaklaşık 23 yıldır aynı yerde hizmet veriyor. Cansın Akoral ve Celal Ataman tarafından işletilen mekanda özellikle haftasonlarında kahvaltıya gelenler uzun kuyruklar oluşturabiliyor. Rumelihisarı otobüs durağının hemen yanıbaşındaki kafe üç ayrı bölümden oluşuyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne nazır muhteşem Boğaz manzarası ise buradaki kahvaltı keyfini ikiye katlıyor.

İŞTAH KABARTAN SOFRA
Aslında günün en önemli öğününün kahvaltı olduğunu bilir ancak geçiştirmeyi tercih ederiz. Kale Cafe'ye gelenler kahvaltının neden bu kadar önemli olduğunu önlerine gelen mükellef kahvaltıdan sonra çok daha iyi anlıyor. Mekanı annesinden devralan Cansın Akoral, hem gözünüzün hem de midenizin doyduğu muhteşem kahvaltıyı, müşterilerin "anne kahvaltısı" olarak nitelendirdiğini söylüyor: "Herkes soruyor bize, sunduğunuz 'Kahvaltı köy kahvaltısı mı, kır kahvaltısı mı?' diye. Bizdeki ne köy ne kır kahvaltısı. Tam anne kahvaltısı." Boğaz'da kahvaltı sunan ilk mekanlardan olan kafede neredeyse yok yok. Sayısız peynir çeşidi, zeytin, halis zeytinyağı gezdirilmiş söğüş domates, salatalık, bal, kaymak, yumurta çeşitleri, menemen, sucuk, pastırma, sosis, reçel çeşitleri ilk akla gelenler. Cansın Akoral, kahvaltıda sundukları bazı şeyleri buraya gelen müşterilerin istekleri doğrultusunda düzenlediklerini söylüyor: "Örneğin sürekli kaymak aldığımız bir yer vardı. Bazı müşterilerimizin direktifleri sayesinde istediğimiz lezzete sahip özel kaymak yaptırmaya başladık." Sunulan omletler de menemen çeşitleri kadar sonsuz sayıda. Buraya özel lezzetlerden biri de tereyağında yapılan salçalı sosis. Yine mekana özgü sigara, paçanga ve çiğ böreklerin yanı sıra tereyağında yapılan patatesli, kıymalı ya da sade gözleme çeşitleri de tamamen evde yapılanlardan farksız. Vale servisi bulunan mekan haftaiçi de haftasonu kadar kalabalık.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Zengin olmanın derdi başka
 Bize de mi lolo?
 Isparta'yı mutlaka keşfedin
 Şarapçıların bilek güreşli
 Ağız tadıyla okunacak dergi...
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
 Kuşkonmazın zamanı geldi
 Şarap dünyasının son gözdeleri
 Mis kokan zencefilli kurabiyeler
 Baharatı kendinden
 Balık ustasının balıkçılık dersi
 Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
 Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü
 Verona'da takdis edilen şaraplar
 Butik biracılıkta çağı yakaladılar
 Lüks şampanyanın geleceği belirsiz
 Ege'nin şarapları
 Mutfakları şenlendiren güzel koku
 Geleceğin şarap merkezi
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Son Babalar Babası
Son Babalar Babası
Mafyaya katılmak için ilkokul birinci sınıfta öğrenimini terk eden,...
Ünlü ama bilinmeyen dâhi
Ünlü ama bilinmeyen dâhi
Auguste Comte Fransa'nın en iyi yüksek okulundan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.