kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Evler saray gibi olacak
Evler saray gibi olacak

Bir evin dekorasyonunu tamamlayan en önemli ayrıntılardan biri de perdeler şüphesiz. Bu yıl pencerelerde gösterişli modeller, parlak taftalar ve canlı renkler ön plana çıkacak
Yeni bir eve taşındığımızda ya da oturduğumuz evde yenilik yapmak istediğimizde özenle seçilmesi gereken aksesuarların başında perdeler gelir. Çünkü perdelerin mobilya ve evin genel dekorasyonu ile uyumlu olması önem taşır. Özellikle son yıllarda ev dekorasyonuna gösterilen özen iyice artmış durumda. Dolayısıyla taftalar, danteller, katlamalı storlar, pullu, boncuklu ya da uzaktan kumandalı modeller perde sektörünü hareketlendiriyor. Bu nedenle ev tekstili alanında üretim yapan firmalar perde koleksiyonlarını hazırladı. Koleksiyonlarda perdelerdeki gösterişin iyice arttığı ve parlak renklerin öne çıktığı görülüyor. Bu yılın ana renkleri ise kahve ve bakır tonları... Modellerde de klasik esintiler hakim olacak gibi görünüyor. Bol pileli, drapeli, katlamalı ve dökümlü perdeler daha çok tercih ediliyor. Bunları pırıltılı taşlar ve simli püsküller tamamlıyor. Kişiye özel mekânların oluşumuna ilham verecek çeşitlilikte modeller tasarlayan Persan Home Studio, 2006 için çok geniş bir koleksiyon hazırlamış. Koleksiyonda pamuk ve keten gibi doğal elyafların kullanıldığı, dingin desenlerden oluşan kumaşlar dikkat çekiyor. Parlak, ince, dökümlü perdelik kadifelerin yanı sıra, doğal keten zemine uygulanan çarpıcı renklerdeki kadife çiçek desenleri bu yılın trendini yansıtıyor.

BASKILI KADİFELER
Klasik renklerde, yumuşak dokunuşlu, altın, bronz ve gümüş varak baskılı lüks kadifeler; dantel tüller ve yine dantel desenli perdelikler de Persan Home Studio'da dikkat çeken ürünler arasında. Perdelik kumaşlarda pırıltılı, simli, metal iplikler katılarak dokunmuş taftalar ön planda. Yüzde 100 ipek, zarif çizgili organzeler ile keten, koton ve polyesterle örgülendirilen ipek perdelikler de yeni sezonun trendleri arasında yer alıyor. Ev tekstili konusunda butik tarzı üretim yapan Broderi Narin firmasının yeni sezon için hazırladığı koleksiyonda farklı karışıma sahip iplikler kullanılmış. Özellikle sayfiye evleri ve çocuk odalarında keyifle kullanılacak fonluk ve tül perde kombinasyonlu yeni ürün grubu, zengin renk çeşidiyle her zevke hitap ediyor. Birbirine uyum sağlayan renk ve desen seçeneklerini bir arada görme olanağı sunan tematik kartela seti de müşterinin hayal gücünü destekleyerek alışveriş kolaylığı sağlıyor. İtalya'nın ünlü ev tekstili markası VAY da, Broderi Narin için hazırladığı koleksiyonla Türkiye ve Kuzey Balkan piyasasına girdi. Perde dekorasyonuna yeni bir soluk getiren desen ve renklere sahip bu ürünler, keten, akrilik, polyester ve ipek ağırlıklı karışımlardan oluşan çizgisiyle dikkat çekiyor.

CANLI BAHAR RENKLERİ
Bir başka ev tekstili firması Brillant, Special Collection adlı yeni serisiyle, mekânlara uyumlu desen ve renkleriyle tüketiciye geniş bir beğeni fırsatı tanıyor. Koleksiyonda katlamalı perdeler ve kumandalı modeller ön planda. Brillant'ın 2006 için hazırladığı perdelerde turuncu, cam göbeği mavisi gibi canlı bahar renklerine ağırlık verilmiş. Firmaların koleksiyonlarına bakıldığında ev dekorasyonunda modanın sınır tanımadığı da görülüyor. Verdi Perde'nin tasarım ekibi de, 2006 yılının ikinci yarısı için hazırladıkları kreasyonda, pastel tonların yanında siyah ve beyazın zıtlığını, turuncu ve kırmızının sıcaklığını desenlerine yansıtmış. Verdi Perde kumaş zeminlerinde genel trendlerin hakim olduğu organze, tafta, keten, yarı organze ve yarı vual kullanmış. İplerde her zamanki gibi krem ve kahve tonları var ancak göz alıcı renklere de yer verilmiş. Birbirinden farklı ortamlar için farklı ürünler tasarlanmış; jakar, brode, aplike, dokuma yerine göre hepsi ayrı güzel. Perde modellerine gelince... Verdi Perde yetkilileri, lüks rezidansların vazgeçilmesi olan katlamalı perdelerin son yıllarda çok kullanıldığına işaret ediyor. Koleksiyonda farbelalı modeller, dubleli fon perdeler, püsküllü, saçaklı, boncuklu perdeler de bulunuyor. Her dönemin klasiği balon perde de koleksiyondaki yerini almış. Taç Collection'ın 2006 koleksiyonunda ise öncekilere göre daha fazla desen ve renk seçeneği var. Parlak renklerden pastel tonlara kadar geniş seçenek sunuluyor; parlak yeşiller, oranjlar, morlar, kırmızılardan daha yumuşak kahve, bej ve krem tonlarına kadar çeşit çeşit renk... Koleksiyonda püskülün de kullanıldığı modeller sunuluyor. Organzeler ağırlıklı olarak çalışılmış ancak brodeler, jakar satenler ve taftalar da ilgi çekici.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Sevmekten utandıklarımız
 Steril bir çıkmaz
 Nükleerle oynama!
 Bilimi az, kurgusu fazla bir bilimkurgu
 Karadaki en hızlı araç
 Aşk parayla gelir mi?
 Tefecinin intikamı
 dvd ekranı
 Nokia, spor yapıyor
 Zaman bu ağaçları yıkamadı
 Türk ve Yunan oyuncular birlikte
 Hitit rüzgârı mutfakta esiyor
 Çanakkale çömlek atölyelerinde staj
 Feministlere özel dergi
 Üç kuşak bir arada ücretsiz konaklama
 Antakya'da sanat günleri
 Baba memleketine ilk kez sanat için gidiyor
 Asi üzeri çalışmaları
 Gecelerin 'kare ası'
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Atıf ağabeyle artık konuşamamak...
Yine bir başka...
ÜLKÜ TAMER
Ayrı sanatlar aynı potada eritiliyor
Şu sıralarda yine...
Hem vekil hem 'zanlı'
Hem vekil hem 'zanlı'
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP Konya Milletvekili Halil Ürün'ün...
Engelliler bir gün askerlik yaptı
Engelliler bir gün askerlik yaptı
Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Konya, Gaziantep, Adana ve...
Sezer'den Şahin'e ikinci veto
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı...
Erdoğan golünü attı
Viyana'da sokak çocukları için yapılan maçta, Avrupa'nın yeni...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.